ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ… ΛΙΓΑ ΚΟΤΕΡΑ

Λυπηρό, πλην όμως πραγματικό είναι το γεγονός ότι ο νόμος για την πλήρη απελευθέρωση των τυχερών παιχνιδιών θα περάσει και θα περάσει επειδή έτσι θέλουν ορισμένοι, δήθεν για να εισρεύσουν έσοδα στα κρατικά ταμεία, δήθεν για να πατάξουν την παρανομία, δήθεν για να υπάρξει διαφάνεια.

Όμως τα φρουτάκια σε κάθε γειτονιά δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο το κράτος θα βγάλει λεφτά. Η νομιμοποίηση του παράνομου τζόγου δεν είναι ο τρόπος προστασίας της κοινωνίας. Η ασύδοτη προσφορά μιας εθιστικής και καταστροφικής συνήθειας όπως είναι ο τζόγος δε θα φέρει ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα.

Δεν είναι το νομοσχέδιο ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων που θα βοηθήσει τη χώρα να βγει  από την κρίση. Θα ενισχύσει μόνο τους ήδη πλούσιους που δραστηριοποιούνται στο χώρο και κανέναν άλλο. Γιατί όταν θα πέσουν οι υπογραφές και θα φυτρώσουν φρουτάκια σε όλη την ελληνική επικράτεια, είναι επόμενο ότι ο ελληνικός λαός που υποφέρει από τις επιπτώσεις της βαθιάς ύφεσης, σύντομα θα αναζητά την «τύχη» του στα φρουτάκια, που τόσο απλόχερα του προσφέρει το  ίδιο το κράτος. Αντί όμως να γλυκάνει τον καημό του από τη φτώχεια, θα καταστρέφει ακόμη περισσότερο την ελπίδα για το αύριο. Χαμένες οικογένειες, περιουσίες, ζωές, μια νέα κοινωνία εθισμένων τζογαδόρων, με νέα σκάνδαλα, περισσότερη διαφθορά κι εγκληματικότητα θα συνθέτουν την εικόνα της επόμενης μέρας όταν οι κύριοι Μπόμπολας, Κόκκαλης,  Κοντομηνάς,  Μελισανίδης, Βαρδινογιάννης, Κοπελούζος,  οι ξένοι συνεργάτες τους αλλά και στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου θα απολαμβάνουν ξέγνοιαστα σαμπάνιες στις βίλες και στα κότερά τους.

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: