ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Και η Παραγουάη αναγνώρισε το «ελεύθερο και ανεξάρτητο» Παλαιστινιακό κράτος


Η κυβέρνηση της Παραγουάης αναγνώρισε ως «ελεύθερο και ανεξάρτητο» κράτος την Παλαιστίνη στα σύνορά της πριν τον πόλεμο του 1967 και γίνεται μία ακόμη χώρα στην ομάδα των χωρών της Λατινικής Αμερικής που έχουν κάνει το ίδιο.


Υπενθυμίζεται ότι οι Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή, Περού, Βενεζουέλα και Βολιβία έχουν ήδη αναγνωρίσει την Παλαιστίνη. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και η Ουρουγουάη, όπως έχει ανακοινώσει, μέχρι το 2012. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ καταδίκασαν την απόφαση της Παραγουάης χαρακτηρίζοντάς την «αντιπαραγωγική και επιζήμια».
«Πιστή στην ειρηνιστική της φύση η Παραγουάη έχει υποστηρίξει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να συνεργαστεί ώστε να επιλυθεί η εδαφική διένεξη ανάμεσα στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της χώρας.
Παράλληλα, η Παραγουάη τονίζει την «πεποίθησή της ότι οι άμεσες διμερείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, οι οποίες είναι σήμερα αποτελματωμένες, είναι κρίσιμες για να επιτευχθεί ειρήνη και ασφάλεια».
Οι χώρες της Νότιας Αμερικής και του Αραβικού κόσμου αναμένεται να πραγματοποιήσουν στη Λίμα του Περού την τρίτη τους σύνοδο, από την 14η ως την 16η Φεβρουαρίου, ενισχύοντας τις σχέσεις των δύο αυτών ομάδων κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: