ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Με φόντο το άγαλμα Κ.Καραμανλή η επίσημη ανάληψη καθηκόντων για τον Γ.Μπουτάρη

Με την παράδοση του Διασήμου, του πολύτιμου περιδέραιου που φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επίσημες εκδηλώσεις, έγινε η συμβολική «παράδοση»του δήμου από τον απερχόμενο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος παρέδωσε στο διάδοχό του τα κλειδιά του παλιού δημαρχείου (Καραβάν Σαράι) αλλά και τα ... κλειδιά του νέου δημαρχείου και του γραφείου του, με την ευχή ο κ. Μπουτάρης, να συνεχίσει τον αγώνα για το καλό της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς που τον εμπιστεύτηκαν για ένδεκα ολόκληρα χρόνια αλλά και τους συνεργάτες του, που τον....


στήριξαν στην ολοκλήρωση του έργου του, καθώς και τους 4.500 εργαζόμενους του δήμου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, που είναι ο 60ός δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το 1869 που ιδρύθηκε η δημαρχία της πόλης, τόνισε ότι η νίκη στις εκλογές ήρθε με τη στήριξη πολλών πολιτικών δυνάμεων, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «εμείς δεν ανήκουμε σε κόμματα, ανήκουμε στην πόλη».

Επανέλαβε ότι κατά τον πρώτο χρόνο της δημαρχίας του δεν θα γίνουν έργα αλλά θα υιοθετηθούν ρυθμίσεις με στόχο την βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων.

Ο κ. Μπουτάρης υπήρξε αυστηρός με τους Θεσσαλονικείς.

«Πρέπει να συμμαζευτούμε και τα χάδια που χαλάρωσαν την κοινωνική συνείδηση των πολιτών, πρέπει να σταματήσουν» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στο χθεσινό μποτιλιάρισμα της πόλης που προκλήθηκε, όταν ομάδα φιλάθλων του Ηρακλή απέκλεισε την οδό Πολυτεχνείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη 22 οπαδών.

Ο νέος δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα του αγάλματος του Κ.Καραμανλή, το οποίο τοποθετήθηκε στην Παραλία λίγες μερές προτού αναλάβει ο ίδιος.

Επανάλαβε ότι για το θέμα θα αποφανθεί η Επιστημονική Επιτροπή του Δήμου, ενώ χαρακτήρισε προσβλητική τη στάση και τη συμπεριφορά του Αχιλλέα Καραμανλή, αδελφού του πρώην Προέδρου.

Ο νέος δήμαρχος δώρισε στον κ. Παπαγεωργόπουλο μια συλλογή με θέμα «Οίνος και Ποίηση» και στον Μητροπολίτη μία εικόνα της Αμπέλου, ενώ δέχθηκε από τον Παναγιότατο μία εικόνα του Χριστού, με την ευχή να φωτίζει η σταδιοδρομία του Γιάννη Μπουτάρη την πόλη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας. Την Κυριακή θα γίνουν οι δημαιρεσίες, κατά τις οποίες θα αναδειχθεί το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.
trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια: