ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ . ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ...

Eνα βήµα παραπέρα προτίθεται να πάει η κυβέρνηση Κάµερον το θέµα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης υιοθετώντας τις τακτικές του δηµοφιλούς τηλεοπτικού προγράµµατος «X Factor» και επιτρέποντας στο κοινό να ψηφίσει για ποια ζητήµατα θα πρέπει να συνταχθούν νοµοσχέδια.

Σε µια προσπάθεια να δείξουν ότι λαµβάνουν τα µηνύµατα των πολιτών οι υπουργοί της κυβέρνησηςσυνασπισµού των Τόρις και των Φιλελεύθερων ∆ηµοκρατών καλούνται να εξασφαλίσουν ότι οι πιο δηµοφιλείς προτάσεις που κατατίθενται στην κυβερνητική ιστοσελίδα Direct.gov.uk. θα διαµορφωθούν σε νοµοσχέδια τα οποία θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή. Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να βάλει ένα όριο υπογραφών – περίπου 100.000 – το οποίο εάν ξεπερασθεί, το θέµα για το οποίο συγκεντρώθηκαν θα συζητείται υποχρεωτικά στο Κοινοβούλιο.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιµούν ότι υπάρχει µεγάληπιθανότητα οιπροτάσεις των πολιτών να προκαλέσουν πονοκέφαλο στον κυβερνητικό συνασπισµό επειδή είναι βέβαιο ότι συγκεκριµένα θέµατα, όπως η επιστροφή της επιβολής της θανατικής ποινής και η πιθανή αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα αναδειχθούν πρώτα στον σχετικό κατάλογο. ∆εν υπάρχει καµία εγγύηση ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις πιο δηµοφιλείς προτάσεις αλλά, έπειτα από δηµόσιαδιαβούλευση, θα υπάρξει συµφωνία ότι τα θέµατα αυτά θα διαµορφωθούν σε νοµοσχέδια από συµβούλους βουλευτών. Οιµεταρρυθµίσεις που θα βασισθούν στην ηλεκτρονική διαβούλευση υποστηρίζονται από το επιτελείο του πρωθυπουργού, ο οποίος θέλει να δείξει στους Βρετανούς ότι προωθεί θέµατα που έχουν να κάνουν µε την καθηµερινή ζωή τους. Ως µέρος των προτάσεων, η κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει το ανάλογο κοµµάτι των ηλεκτρονικών προτάσεωνστην ιστοσελίδα της Ντάουνινγκ Στριτ – την οποία είχε καθιερώσει επί πρωθυπουργίας του ο Τόνι Μπλερ – και να την ξανανοίξει µε διαφορετική εµφάνιση στην ιστοσελίδα Direct.gov, ώστε την ευθύνη για τις προτάσεις αυτές να τις αναλάβουν όλα τα υπουργεία.

Θα γίνουν επίσης προσπάθειες να εξασφαλισθεί ότι οι άνθρωποι που υποβάλλουντις προτάσεις ηλεκτρονικά στη νέα ιστοσελίδα θα είναι εγγεγραµµένοι ψηφοφόροι και όχι απλά µέλη κάποιων λόµπι ή οµάδωνπου προωθούν ένα συγκεκριµένο θέµα. Κάποιοι βουλευτές πάντως δενέκρυψαν την αντίθεσή τους στις προτάσεις αυτές, λέγοντας ότι µε τον συγκεκριµένο τρόπο δίνεται δύναµη στα χέρια των «φανατικώνκαι όσων έχουν εµµονές».

Κοινωνική δικτύωση
Ειδικοί της κυβέρνησης εξετάζουν επίσης το πώς µπορούν να συνδυασθούν οι ηλεκτρονικές προτάσεις µε τη χρήση facebook και άλλων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ώστε εκείνοι που τις υποβάλλουν να παρακολουθούν την πορεία τους στα υπουργεία ή τα έδρανα της Bουλής. Η ιδέα ότι η πρόταση µε τη µεγαλύτερη υποστήριξη θα µετατρέπεται σε νοµοσχέδιο είναι ίσως η πιο ριζοσπαστική προσπάθεια να δοθεί η µεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση των πολιτών στις εργασίες του κοινοβουλίου. Στις συζητήσεις που προηγήθηκαν έπεσε η ιδέα νααπαιτούνται ένα εκατοµµύριο υπογραφές για την προώθηση νοµοσχεδίου βασισµένου σε ηλεκτρονική πρόταση, όµως εγκαταλείφθηκε ως µη ρεαλιστική.

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: