ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Απειλούνται με απόλυση χωρίς αποζημίωση!


Εφικτή είναι και η απόλυση, αλλά και η μη χορήγηση αποζημίωσης σε δημόσιους υπαλλήλους των οποίων οι θέσεις έχουν καταργηθεί.

Οχι, όμως, όπως παρουσιάζεται από την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με αυτή, υπάλληλοι 75 υπηρεσιών, οι οποίες έχουν καταργηθεί, απειλούνται με απόλυση και μάλιστα χωρίς να αποζημιωθούν, εάν δεν δεχτούν τη μετάταξή τους. Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι το προσωπικό των εν λόγω φορέων, συνολικά 4.500 υπάλληλοι, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν τις αιτήσεις για μετάταξη απαραίτητα μέσα στις προθεσμίες που θα τους δοθούν. Μάλιστα θα πρέπει μέσα σε 15 μέρες από την κοινοποίηση της μετάταξής τους να παρουσιαστούν στην καινούργια υπηρεσία τους. Σε διαφορετική περίπτωση, απολύονται, χωρίς αποζημίωση, αφού οι εν λόγω προθεσμίες θα είναι αποκλειστικές και όχι ενδεικτικές.

Πράγματι, είναι πιθανό ακόμα και στο Δημόσιο να μη δοθούν αποζημιώσεις. Ομως, για να συμβεί αυτό σε υπαλλήλους του Δημοσίου θα πρέπει να προηγηθούν κάποια στάδια. Οπως αναφέρει ο εργατολόγος Δημ. Βερβεσός, αρχικώς ανακοινώνονται οι οικειοθελώς μετατάξεις, λόγω κατάργησης της θέσης τους. Εφόσον οι υπάλληλοι δεν παρουσιαστούν στις νέες υπηρεσίες τους, τότε το υπουργείο προχωρά στις λεγόμενες αναγκαστικές μετατάξεις, τις οποίες οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να ακολουθήσουν. Εάν και πάλι κάποιος αρνηθεί και δεν παρουσιαστεί εντός της προθεσμίας που του δίνεται, τότε επόμενο στάδιο σύμφωνα με τον Δημοσιονομικό Κώδικα είναι η απόλυση και εν συνεχεία η καταγγελία συμβάσεων αποζημίωσης, που θα κρίνει αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο.
Αντ.Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: