ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Βόμβα σε δικαστήρια foto+vids

Σοβαρές ζημιές και τρία καμμένα αυτοκίνητα ήταν το αποτέλεσμα ισχυρής έκρηξης βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε κλεμμένη μοτοσυκλέτα έξω από το πρωτοδικείο της οδού Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα και σταθμό. Επιχείρηση εκκένωσης. Δείτε τα αποκλειστικά βίντεο του News 247 από το σημείο της έκρηξης (Vids)

Η ισχυρή έκρηξη έγινε στις 8:22 το πρωί μπροστά στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκουρ 85 στους Αμπελόκηπους. Ήταν πολύ ισχυρή, ακούστηκε έως το κέντρο της Αθήνας και προκάλεσε σοβαρές ζημιές τόσο στο κτίριο, όσο και σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο ένα από τα οποία ξέσπασε φωτιά και καταστράφηκε εντελώς.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 07:40 όπου ένας άγνωστος είπε ότι θα εκραγεί βόμβα σε 40 λεπτά. Μάλιστα ο άγνωστος έδωσε τον αριθμό κυκλοφορίας και τον τύπο της μοτοσυκλέτας όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα έτσι ώστε να προσδιορίσει ακριβώς το σημείο της έκρηξης.

Η αστυνομία προχώρησε σε άμεση εκκένωση του κτιρίου του Πρωτοδικείου, έτσι δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ στην περιοχή είχαν ειδοποιηθεί και είχαν σπεύσει ασθενοφόρα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην μπαγκαζιέρα μοτοσυκλέτας που είχε κλαπεί από το Γαλάτσι. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή - έσπασαν όλα τα τζάμια στο κτίριο του Πρωτοδικείου- και προκάλεσε πυρκαγιά σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, το ένα από τα οποία καταστράφηκε εντελώς από το ωστικό κύμα. Οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τη φωτιά στα αυτοκίνητα, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Μαρτυρίες που συνέλεξε η αστυνομία αναφέρουν ότι στην περιοχή υπήρχε έντονη μυρωδιά αμμωνίας μετά την έκρηξη και υπάρχει εκτίμηση ότι πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε ANFO ως εκρηκτική ύλη.

Για λόγους ασφαλείας η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής ερευνούν το κτίριο του Πρωτοδικείου για εστίες φωτιάς.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Σύμφωνα με την αστυνομία η μοτοσυκλέτα είχε κλαπεί από το Γαλάτσι το βράδυ της Τετάρτης και χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες μόλις το επόμενο πρωί για να τοποθετηθεί η βόμβα. Άγνωστος τη στάθμευσε μπροστά στο Πρωτοδικείο χωρίς να προκαλέσει υποψίες σε κανέναν - ούτε στον αστυνομικό φρουρό του κτιρίου ο οποίος βρίσκεται σε φυλάκιο στην είσοδο.

Μοτοσυκλέτα και ποδήλατο έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής σε δύο περιπτώσεις επιθέσεων η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας":

*Στην επίθεση κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι στις 30 Μαΐου 2006. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σάκο πάνω σε ποδήλατο, το οποίο ήταν αφημένο ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, απέναντι από το σπίτι του Γ.Βουλγαράκη και για την πυροδότησή της είχε χρησιμοποιηθεί τηλεχειριστήριο.

Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας ".

*Στην έκρηξη βόμβας στην Πλατεία Συντάγματος με στόχο το υπουργείο Οικονομικών, στις 12 Δεκεμβρίου 2005. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μοτοσυκλέτα σταθμευμένη μπροστά στο κατάστημα των ΕΛΤΑ και παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα η περιοχή δεν αποκλείστηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα να υπάρξουν ελαφρά τραυματίες από τα θραύσματα. Και για την επίθεση αυτή, η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη που έστειλε σε εφημερίδα.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: