ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ρεβεγιόν... μπροστά στις μπάρες διοδίων

Ρεβεγιόν... μπροστά στις μπάρες διοδίων

Σε μεγάλες σκέψεις έβαλε τους εκδρομείς των Χριστουγέννων το ποσό που έπρεπε να δαπανήσουν, ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο. Οι τσουχτερές τιμές των διοδίων στους σταθμούς που έχουν πληθύνει στις εθνικές οδούς σε συνδυασμό με την τιμή-φωτιά της βενζίνης στάθηκαν αποτρεπτικοί παράγοντες. Έτσι, σε γιορτινά τραπέζια, οι θέσεις συγγενών και φίλων που ταξίδευαν από άλλες πόλεις έμειναν κενές...
Την ίδια ώρα θέση στο «ρεβεγιόν»... των διοδίων έπιασαν εκατοντάδες πολίτες. Παραμονή Χριστουγέννων οι Επιτροπές ενάντια στα διόδια συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους με κατάληψη πολλών σταθμών. Εκατοντάδες ήταν οι αγανακτισμένοι πολίτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Δεκάδες οδηγοί άνοιξαν τις μπάρες και πέρασαν δίχως να καταβάλουν το αντίτιμο, κάνοντας πράξη το γνωστό πλέον σύνθημα «δεν πληρώνω - δεν πληρώνω».
Εξαιτίας των κινητοποιήσεων την περασμένη Παρασκευή ελεύθερη ήταν η διέλευση των οχημάτων στα διόδια Ελευσίνας, Αττικής Οδού, Ελευσίνα, Αφιδνών, Τραγάνας, Μώλου, Μοσχοχωρίου, Πολύμυλου Κοζάνης.
Το πρόγραμμα κατάληψης διοδίων σε επτά σημεία των εθνικών οδών, ανακοίνωσαν πολίτες και φορείς που αντιδρούν στις αυξήσεις της τιμής και κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στις ημέρες των γιορτών.
«Δεν πληρώνουμε διόδια, δεν πληρώνουμε την κρίση τους», ήταν το κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανελλαδικού συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα Πολιτών και Εργαζομένων Κατά των Διοδίων, «το Κίνημά μας άνοιξε τα διόδια που εκμεταλλεύονται η Ολυμπία οδός, η Νέα Οδός, η Αττική οδός, η Αιγαίον, η Εγνατία οδός, για αρκετές ώρες, επιτρέποντας στους δεκάδες χιλιάδες διερχόμενους οδηγούς να περνούν χωρίς να καταβάλλουν το χαράτσι.

Η πανελλαδική αυτή κινητοποίηση συνοδεύτηκε από πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και επευφημίες από τους οδηγούς, οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με το φάσμα της ανεργίας, της περιστολής των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων και των ολοένα αυξανόμενων χαρατσιών και εξαθλίωσης που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση του ΔΝΤ.
Το διαρκώς διογκούμενο κίνημα κατά των διοδίων, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού κινήματος, διατρανώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την απαίτηση για κατάργηση όλων των διοδίων, για ελεύθερους δρόμους και χώρους για όλους».

taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: