ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

O Στάθης Παναγούλης για την Απελευθέρωση του Οτζαλάν...




Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης συμμετείχε σε εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό που διοργανώθηκε χθες στην ΑΣΟΕΕ (Αμφιθέατρο «ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ») από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν και την Πρωτοβουλία για την Απελευθέρωση του Οτζαλάν, ως ομιλητής με θέμα: «Ένα ευρωπαϊκό κίνημα για την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ανάλογο με εκείνο για την απελευθέρωση του Αλέξανδρου Παναγούλη την περίοδο της δικτατορίας».
Ο κ. Παναγούλης μίλησε με...θερμά λόγια για τη ζωή και τη δράση του Κούρδου ηγέτη, χαρακτηρίζοντάς τον σύγχρονο επαναστάτη.
Αναφερόμενος στα δραματικά γεγονότα του Φεβρουαρίου του 1999 που σπίλωσαν τη φήμη της Χώρας μας διεθνώς, κατηγόρησε την Κυβέρνηση Σημίτη για προδοτικούς χειρισμούς, λέγοντας: «Ανεύθυνα άτομα, Υπουργοί μαριονέτες και ύποπτοι κυβερνητικοί παράγοντες ως πιστοί υπηρέτες ξένων μυστικών υπηρεσιών παρέδωσαν τον Άπο στα νύχια των Τούρκων εθνικιστών».
Είναι μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μεγάλο και ειρηνικό κίνημα για απελευθέρωση του Οτζαλάν ανέφερε ο κ. Παναγούλης, ενώ προέτρεψε τον Ελληνικό Λαό να αντισταθεί με κάθε τρόπο στις εξωτερικές και εσωτερικές πιέσεις που εμφανίζουν τη Χώρα μας παραδομένη στα ξένα συμφέροντα.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παναγούλης ένοιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη στον Κούρδο ηγέτη για όσα συνέβησαν με πρωταγωνιστές έλληνες πολιτικούς, στέλνοντάς του ταυτόχρονα μήνυμα αισιοδοξίας, αγωνιστικότητας και ανυποχώρητης συμπαράστασης για την τελική έκβαση του δίκαιου αγώνα για την αποφυλάκισή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: