ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΨΗΦΟΥΣ


Πρόβλημα μας και ανάγκη μας η Ανατροπή της ταξικής πολιτικής, της κυβέρνησης και των Μνημονίων.
Τελικά, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν κοινή αντίληψη των πραγμάτων και κοινά κριτήρια.
Δεν τους νοιάζει η ανθρώπινη ζωή, δεν τους νοιάζουν οι φαντάροι και οι λαϊκές οικογένειες που υφίστανται τρομερή οικονομική αφαίμαξη, καθώς η κυβέρνηση τους έχει φορτώσει το οικονομικό βάρος τηςυποχρεωτικής στράτευσης.
Δεν τους νοιάζει ότι υπάρχουν εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα-με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και της στρατιωτικής ηγεσίας-, με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος λειτουργίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κοινή πολιτική τους: να υπάρχει δηλαδή ένα στρατόπεδο σε κάθε χωριό και πόλη για να εξυπηρετούνται τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και να μαζεύουν ψήφους.

 

Δεν τους νοιάζει αν οι μονάδες της παραμεθορίου έχουν σημαντικά κενά επάνδρωσης, οι συνάδελφοι φαντάροι είναι «αγρίως χωμένοι». Μάλιστα, πρόσφατα ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, βρήκε τη λύση για την κάλυψη των κενών στις μονάδες του Έβρου: επανέφερε το Αμετάθετο και κατάργησε την πρόβλεψη μετάθεσης των φαντάρων που υπηρετούν στις πιο απομακρυσμένες μονάδες, στο 6μηνο!
Αυτός ο πολύτιμος συνεργάτης  της κυβέρνησης, σύμμαχος στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και στην τρομοκράτηση όσων αντιδρούν, δεν πήγε να πετάξει τα βύσματα των ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ-νεολαίας ΠΑΣΟΚ από το Πεντάγωνο, δεν έκλεισε το ΚΕΝ Καλαμάτας για να μην δυσαρεστήσει τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά και την Χρυσή Αυγή.
Αντίθετα, ξεσπάθωσε κατά των πιο φτωχών συναδέλφων, όλων αυτών που για μια σειρά από λόγους μένουν μακριά από το βασίλειο της βυσματοκρατίας και λιώνουν στον Έβρο!Όλους αυτούς φυσικά «τους  έχουν γραμμένους»   οι βουλευτές Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος (ΝΔ), κα Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ) και κ. Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ), ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστο Παπάζογλου και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης.

Όπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα «Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κυριάρχησε το θέμα του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) με αφορμή τις φήμες περί κατάργησής του οι οποίες έχουν ενταθεί ξανά το τελευταίο διάστημα. Απ’ όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Άρτα η ύπαρξη και λειτουργία του ΚΕΝ, αλλά και η ανάγκη ανάδειξης και αξιοποίησης του στρατοπέδου Παπακώστα που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Παρόλο που δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά με την παραμονή ή μη του στρατοπέδου στην Άρτα, όλοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους καθώς και την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου, δηλώνοντας ότι μια τέτοια πράξη θα σήμαινε υποβάθμιση της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Στη σύσκεψη καταδείχτηκε η κοινή στάση των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας πάνω στο ζήτημα. Οι εμπλεκόμενοι κατέληξαν σε συμφωνία για τον συντονισμό των ενεργειών καθώς και για την πραγματοποίηση επαφών στο Υπουργείο Εθν. Άμυνας έτσι ώστε να υπάρξει μια ξεκάθαρη απάντηση περί των προθέσεων σχετικά με το ΚΕΝ και να ακυρωθεί ο σχεδιασμός της κατάργησης της λειτουργίας του».

Μα φυσικά, οι βουλευτές και οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν να σκεφτούν τους ενοικιαστές διαμερισμάτων, τους ιδιοκτήτες καφετεριών-μπαρ-σουβλατζίδικων-πιτσαριών-ξενοδοχείων κλπ.
Πρέπει να κοιτάξουν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα…

Ο δήμαρχος, κ. Παπαλέξης, τόνισε: «Εμείς λέμε ότι το ΚΕΝ σαν κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, το μόνο που υπάρχει στην Περιφέρεια Ηπείρου, ή σαν στρατόπεδο εκπαίδευσης, πρέπει να παραμείνει. Δεν έχουμε πρόβλημα αν θα είναι ΚΕΝ ή αν θα είναι ΚΕΥΓ. Εμείς θέλουμε το στρατόπεδο γιατί είναι συνδεδεμένο με την ιστορία μας, με την περιοχή μας, με την οικονομία μας, με τη συνείδηση των Αρτινών».
Με την τσέπη των εμπόρων δηλαδή…
Η Υποκρισία περισσεύει και καταρρέει όμως από την ακόλουθη δήλωση:
«Γιατί θέλω να ‘μαι ξεκάθαρος, ακούστηκε ότι τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, από 23 που είναι σε όλη την Ελλάδα, θα μείνουν μόνο 8-9 και μέσα στα 8-9 δεν είναι η Άρτα δυστυχώς με κάποιο σχεδιασμό του Υπουργείου». 
Αυτές όμως οι αντιλήψεις και οι πολιτικές, οδήγησαν τον εργαζόμενο λαό μας στην χρεωκοπία. Βουλευτές και τοπικοί παράγοντες , στην Άρτα, στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο, στο Ρέθυμνο και σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν αρεστοί στην κομματική τους πελατεία, αδιαφορούν για το τεράστιο οικονομικό κόστος που φορτώνουν με διάφορους τρόπους στον κόσμο της εργασίας. 
Αυτοί και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν είναι υπεύθυνοι για την χρεωκοπία μας και τα όσα υφιστάμεθα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ολοένα περισσότερο γίνεται δύσκολο να ξεχωρίσεις τον ΣΥΡΙΖΑ, από τα υπόλοιπα Μνημονιακά κόμματα…
Πρόβλημα τους.

Πρόβλημα μας και ανάγκη μας η Ανατροπή της ταξικής πολιτικής, της κυβέρνησης και των Μνημονίων.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: