ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ


Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των φαντάρων επιφυλάσσει η θητεία τους στο στρατόπεδο Β. Περισάκης της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, καθώς έπειτα από χημικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νερό κρίθηκε ακατάλληλο για οποιαδήποτε προσωπική χρήση ακόμα και για πλύσιμο χεριών. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε υψηλή περιεκτικότητα σε επικίνδυνες χημικές ουσίες και ιδιαίτερα αρσενικό, ουσία που όταν απορροφάται από τον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και άλλες σοβαρές επιπλοκές στην υγεία. Το εν λόγω πρόβλημα ήταν γνωστό από καιρό και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και διαμαρτυρίες φαντάρων δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια από πλευράς διοίκησης για την επίλυση του. Μοναδική παραχώρηση ήταν η παροχή μικρών μπουκαλιών νερού στους φαντάρους ώστε να αποφεύγεται η πόση του μολυσμένου νερού. Ενδεικτικό της επικινδυνότητας της παρούσας κατάστασης είναι ότι ενώ υπάρχει προειδοποίηση να αποφεύγεται το νερό ακόμα και για θέρμανση , αυτό χρησιμοποιείται κανονικά για πλύσιμο στα μαγειρεία.
Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα στο εν λόγω στρατόπεδο, καθώς παρατηρούνται περιστατικά όπου ο εφοδιασμός των ελικοπτέρων με καύσιμα πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση προστατευτικών μέσων (μάσκες) με αποτέλεσμα φαντάροι και τεχνικοί να εισπνέουν αέρια υψηλής τοξικότητας. Παράλληλα οι συνθήκες υγιεινής στους χώρους διαμονής και σίτισης σε αρκετές περιπτώσεις είναι απαράδεκτες καθώς υπάρχει έλλειψη σε βασικά είδη καθαρισμού γεγονός που αναγκάζει τους φαντάρους να συνεισφέρουν από την τσέπη τους για τη βελτίωση της κατάστασης. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου καλούνται να μαζέψουν σκουπίδια ή να καθαρίσουν τουαλέτες με γυμνά χέρια. Επιπλέον οι άθλιες υποδομές στα μαγειρεία με τους χρησιμοποιημένους δίσκους σίτισης οι οποίοι συνήθως απλά ξεπλένονται με κρύο νερό , έχουν οδηγήσει σε στομαχικές διαταραχές φαντάρων, εξωθώντας τους συχνά είτε να προτιμούν να παραμείνουν νηστικοί είτε να καλύπτουν με προσωπικά τους έξοδα τις ανάγκες σίτισης.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων, υπήρξε η αφορμή να αποκαλυφθεί για μια ακόμη φορά τόσο η ανεπάρκεια του στρατοπέδου σε υποδομές όσο και η αντιμετώπιση των φαντάρων ως αναλώσιμων ειδών από πλευράς διοίκησης. Οι θυελλώδεις άνεμοι το βράδυ της 8ης Φλεβάρη δημιούργησαν σκηνικό πολέμου στο στρατόπεδο. Συγκεκριμένα ήταν τέτοια η ένταση των ανέμων ώστε αποκολλήθηκαν οι στέγες των λυόμενων που στεγάζουν τους φαντάρους και αναποδογύρισαν αεροπλάνα τύπου Cessna. Αντί ωστόσο να δοθεί εντολή άμεσης απόσυρσης από όλες τις σκοπιές των φαντάρων οι οποίοι ήταν εκτεθειμένοι σε ιπτάμενες λαμαρίνες δεκάδων μέτρων, ο επόπτης του στρατοπέδου θεώρησε φρόνιμο να συνεχισθούν κανονικά οι υπηρεσίες. Αργότερα και υπό το φόβο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος αναγκάστηκε να αναιρέσει μερικώς την απόφαση του αναβάλλοντας προσωρινά κάποιες υπηρεσίες, εξέλιξη που δεν αφορούσε ωστόσο όλο το στρατόπεδο καθώς ορισμένες εξωτερικές υπηρεσίες συνεχίστηκαν κανονικά με τον άνεμο να φτάνει τα 80 χιλ/ώρα και να συνεχίζει να ξηλώνει τοίχους και πινακίδες οι οποίες πετούσαν ανεξέλεγκτα και με μεγάλη ταχύτητα.
Αλήθεια, ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ζιαζιάς.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: