ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Η μανία της κυβέρνησης και της τρόικας (αφού προβλέπεται με το 2ο μνημόνιο) να κλείσουν ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει πολύ περισσότερο, πέρα από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που θα μείνουν στον δρόμο, καθώς δεν προβλέπεται σχέδιο για την απορρόφησή τους. 
Όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο υπουργός εργασίας, κανένας από τους δύο οργανισμούς δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού συντηρείται με τις εργοδοτικές και τις εισφορές των εργαζόμενων. Οι επιπτώσεις του κλεισίματος 2 υγιών και χρήσιμων οργανισμών, είναι πολλές. Μεταξύ άλλων:
  1. 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί που φιλοξενούν 2.000 παιδιά και χτίστηκαν με χρήματα των ασφαλισμένων παύουν να λειτουργούν. Μάλιστα στα παιδιά παρέχονταν δωρεάν εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή. Πρόκειται για παιδιά αποδεδειγμένα φτωχών οικογενειών.
  2. 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες στηρίζονταν με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. Επίσης 500.000 άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν, ώστε να απολαμβάνουν την πολυτέλεια των διακοπών. Πλέον χάνονται θέσεις εργασίας, αλλά και έσοδα από τις τοπικές οικονομίες.
  3. Ως τώρα βρίσκονταν προς διάθεση, δελτία θεατρικών παραστάσεων. Πλέον, τα 150 θέατρα που είχαν ως οικονομικό πόρο τα εισιτήρια αυτά, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, συν την μη πρόσβαση πολλών πολιτών σε θεατρικές παραστάσεις.
  4. Ο Ο.Ε.Ε έχει ως ακίνητη περιουσία 173 κτίρια, αξίας περίπου 1 εκ. ευρώ!
  5. 1 εκατομμύριο ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε που έχουν καταβάλει εισφορές ήδη, δεν θα λάβουν καμία παροχή. Άλλοι 700.000 δικαιούχου που έλαβαν παροχές, δεν θα ξαναλάβουν.
  6. Ο Ο.Ε.Κ έχει κατασκευάσει 50.000 κατοικίες, με την κατάργηση του κατασκευαστικού προγράμματος, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
  7. Με την κατάργηση επιδότησης ενοικίου, 120.000 οικογένειες, κινδυνεύουν άμεσα να ξεσπιτωθούν.
  8. Ο Οργανισμός παρείχε 10.000 δάνεια ετησίως, για την επισκευή κατοικίας.
  9. Tα υπό εξέλιξη κατασκευαστικά προγράμματα του ΟΕΚ κινδυνεύουν να μείνουν στην μέση. Συνολικά, 1300 κατοικίες εκ των οποίων οι περισσότερες βρίσκονται στην αρχή ή στα μισά τους. Μάλιστα σε αρκετές από αυτές έχει ήδη γίνει κλήρωση για την εγκατάσταση δικαιούχων. Περίπου 1600 φτωχές οικογένειες που περίμεναν να αποκτήσουν ένα σπίτι, πλέον μένουν “ξεκρέμαστες”.
  10. Περνάνε σε κατάσταση εκκρεμότητας  όλα τα εκταμιευθέντα από κεφάλαια ΟΕΚ δάνεια και οι οφειλές από παραχωρηθείσες κατοικίες που αντιπροσωπεύουν  αυτή τη στιγμή συνολική οφειλή 1.200.000.000 € προς τον Οργανισμό. 
  11. Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου από τον ΟΕΚ, μένει κι αυτό στον αέρα. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες, ήταν απίστευτα χρήσιμο για εργαζόμενους, με δυσκολία επιβίωσης. 
  12. Η διαδικασία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΟΕΚ ακυρώνεται. Και μιλάμε για 1259 καταστήματα, 258 αίθουσες συγκέντρωσης  και 221 εκτάσεις, συνολικής επιφάνειας πάνω από 5 εκατομμύρια τ.μ. σε όλη την χώρα. 
Αυτές είναι μερικές από τις επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία, με το κλείσιμο 2 οργανισμών που ΔΕΝ επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού τους χρηματοδοτούσαν εργαζόμενοι και εργοδότες. Είναι οργανισμοί που στηρίχθηκαν στους κοινωνικούς πόρους επ’ ωφέλεια των εργαζομένων. Η πρεμούρα της τρόικας και της κυβέρνησης για να κλείσουν και τους δύο, παρόλο που δεν στηρίζονται στο κράτος για την χρηματοδότησή τους, εγείρει πολλές υποψίες για την σκοπιμότητα αυτών των κινήσεων. 
Δύο φορείς που “έσπρωξαν” λίγο παραπάνω την κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ο ΣΕΒ (δεν θέλει να πληρώνει τις εισφορές του) και το ΙΚΑ (έχει μεγάλο χρέος προς αυτούς τους οργανισμούς και θέλει να διαγραφεί). Επίσης, καθώς τόσο ο ΟΕΚ, όσο και ο ΟΕΕ είναι υγιείς οργανισμοί, με περιουσιακά στοιχεία και γεμάτα ταμεία, που θέλουν να τα αρπάξουν με τον πιο χυδαίο τρόπο. Γιατί έχουν χτιστεί με τις εισφορές και τον ιδρώτα των Ελλήνων εργαζομένων.
Επίσης, η ακίνητη περιουσία και οι εκτάσεις γης (αναφέρθηκαν πιο πάνω τα μεγέθη) τα λιγουρεύονται ιδιώτες, τράπεζες και βέβαια γερμανικές εταιρείες. Ήδη κυκλοφορεί η φήμη, ότι το “Project Helios” δρομολογείται, να εκμεταλλευτεί την συγκυρία. Πρόκειται, για γερμανική εταιρεία που θέλει να στήσει πάρκα φωτοβολταϊκών, για εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας προς όφελος της Γερμανίας.
Καταλαβαίνετε πως το κλείσιμο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, είναι πραγματικό σκάνδαλο. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, αφού δεν είναι κρατικοδίαιτοι και επιπλέον προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Το κράτος πρόνοιας καταρρέει και φαίνεται πως οι τεχνοκράτες του θανάτου έχουν “αλλεργία” στις κοινωνικές παροχές. Οι άνθρωποι του μόχθου, χάνουν την δυνατότητα να στηριχθούν σε κάτι που οι ίδιοι στήριξαν για χρόνια, σε μια εποχή που η ανθρώπινη αξιοπρέπεια μετράει λιγότερο από ένα γαμημένο νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: