ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 34ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα και οι γονείς του σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά
Σε βασανιστικά ερωτήματα για την αιφνίδια απώλεια του 34χρονου Χριστόφορου Πουρνάρα, θύμα τροχαίου μπροστά από το Νοσοκομείο Βόλου προ δεκαημέρου, αναζητούν εναγωνίως απαντήσεις οι συντετριμμένοι γονείς του. Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν μπόρεσε προς το παρόν να αποσαφηνίσει τα αίτια θανάτου του νεαρού πολυτραυματία. Ο φάκελος με την ένδειξη «αδιευκρίνιστα» θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την έκδοση τοξικολογικών και άλλων αναλύσεων.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου


Οι γονείς του αδυνατούν να πιστέψουν το χαμό του παιδιού τους, καθώς τίποτε δεν προμήνυε ή τουλάχιστον ουδείς τους είχε ενημερώσει για τυχόν επικίνδυνες για την κατάσταση της υγείας του επιπλοκές. Θεωρώντας ότι ο γιος τους έπεσε θύμα πιθανής αμέλειας, ξεκίνησαν ήδη τις διαδικασίες να κινηθούν δικαστικά εναντίον του Αχιλλοπούλειου.




Η μητέρα του, Αποστολία Πουρνάρα, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αδυνατούσε να πιστέψει ότι το παιδί της δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, «επειδή καθυστέρησε να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις εξαιτίας της έλλειψης υλικών»! Αυτή είναι η εικόνα που είχε από τη δεκαήμερη νοσηλεία του γιου της στο Νοσοκομείο Βόλου.


Πώς είναι δυνατόν ένα παλικάρι, μόλις 34 ετών, να αφήνει την τελευταία του πνοή εξαιτίας καταγμάτων; Γιατί δεν επισπεύσθηκε το χειρουργείο, αφού η κατάσταση του Χριστόφορου είχε σταθεροποιηθεί; Πρόκειται για ερωτήματα δεν αφήνουν την οικογένεια και τους συγγενείς του 34χρονου να ηρεμήσουν.


Ο 34χρονος παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος, όταν ο δεύτερος μπροστά από το Νοσοκομείο Βόλου επιχείρησε αναστροφή, με αποτέλεσμα να καρφώσει τη μηχανή του άτυχου Χριστόφορου στο κράσπεδο.


Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ρήξη ήπατος, αλλά και πολλαπλά κατάγματα κυρίως στη λεκάνη και τα πόδια. Όπως εξιστορεί στον «Τ» η μητέρα του, οι γιατροί αποφάνθηκαν πως έπρεπε πρώτα να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και να σταματήσουν οι αιμορραγίες από τη ρήξη ήπατος κι έπειτα να ακολουθήσουν τα ορθοπαιδικά χειρουργεία.


Ο Χριστόφορος, όμως, δεν πρόλαβε να χειρουργηθεί. Τη 10η μέρα παραμονής του στο Νοσοκομείο αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια αν και η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή και την ενδέκατη ημέρα ο 34χρονος εξέπνευσε. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πνευμονική εμβολή που δημιουργήθηκε από θρόμβωση εξαιτίας των καταγμάτων.


«Μας είπαν πως πρώτα έπρεπε το παιδί να μείνει στη Χειρουργική Κλινική για να παρακολουθήσουν τη ρήξη ήπατος και να σταματήσουν τις αιμορραγίες κι έπειτα να μεταφερθεί στην Ορθοπαιδική για τα κατάγματα. Η κατάσταση του παιδιού τις επόμενες ημέρες σταθεροποιήθηκε, όμως δεν πρόλαβε να μπει χειρουργείο. Μας είπαν πως δεν υπήρχαν υλικά για το χειρουργείο και πως αυτά θα έρχονταν το Σάββατο. Όμως ο Χριστόφορός μας δεν πρόλαβε το Σάββατο... Αφού δεν είχαν υλικά γιατί δεν μου έλεγαν να πάω το παιδί από την αρχή στο ΚΑΤ στην Αθήνα; Τι θα μου πουν εμένα που έχασα το παιδί μου;», είπε η κ. Αποστολία Πουρνάρα μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.


Οι αμφιβολίες για το χειρισμό της κατάστασης του παιδιού τους δεν αφήνουν σε ησυχία την οικογένεια Πουρνάρα. Ο γιος τους χάθηκε και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Όμως θέλουν να μάθουν τι έφταιξε και το παλικάρι τους έφυγε έτσι τόσο πρόωρα και άδικα.



Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: