ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Μην κοροϊδεύετε άλλο τους κρατούμενους, πείτε την αλήθεια!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ



Η περιβόητη πλέον τροπολογία για την αποσυμφόρηση των φυλακών, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση όλων κι όλων 800 κρατουμένων με ποινές μέχρι δέκα ετών, πηγαινοερχόταν επί μέρες για να αποσυρθεί τελικά σε μία νύχτα μετά τις έντονες αντιδράσεις πτερύγων της βουλής που επενδύουν σε συντηρητικά αντανακλαστικά και να ξαναέρθει την προηγούμενη Πέμπτη ως αυτοτελές σχέδιο νόμου.
Εδώ και μήνες το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να καθησυχάσει τους κρατούμενους που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης και της εξαγρίωσης παρουσιάζοντάς τους ως καρότο μια την τροπολογία μια το νόμο για τα ναρκωτικά (ελπίζουμε να μην είναι το επόμενο θύμα των ισορροπιών τρόμου της κυβέρνησης Παπαδήμου). Άλλωστε, όπως παραδέχεται και το ίδιο το υπουργείο στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, “το 60% των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές είναι άποροι, δηλαδή περίπου 7.300 κρατούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε τα στοιχειώδη είδη προσωπικής υγιεινής και ένδυσης. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι τη στιγμή αυτή κρατούνται περί τους 800 κρατούμενους που δεν μπορούν να εξαγοράσουν (εξαγοράσιμες) ποινές φυλάκισης, καθότι αδυνατούν να βρουν τα χρήματα γι' αυτό”.
Εν τέλει, όμως, η (μικρομέγαλη) πολιτική μπήκε στη ζυγαριά με τις ζωές των κρατούμενων και παραλίγο να κερδίσει -τι περίεργο!- η πρώτη.
Απαράδεκτοι και μισάνθρωποι οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΛΑΟΣ και της ΝΔ που μπλόκαραν την τροπολογία με λαϊκισμούς περί επικίνδυνων εγκληματιών που αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμους.
Μοιραίοι και άβουλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με τα «τερτίπια» τους.

Όχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες των κρατουμένων.

Απαιτούμε την άμεση ψήφιση της τροπολογίας (σχέδιο νόμου πλέον) ως ελάχιστο δείγμα πολιτικής βούλησης για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Παρότι τα καλοριφέρ στα κελιά δεν άναψαν, οι φυλακές βράζουν.

Την Τετάρτη 25/1/2012 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.



http://www.keli.gr/2012/01/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: