ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Βόλος. Ανάξιοι άνθρωποι σε προικισμένο τόπο.

Aναδημοσίευση απο:dethelontis-fotadistis


Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε στις 03/08/2011. 
Αν το ξανάγραφα σήμερα η οργή μου θα ήταν μεγαλύτερη.
Το δημοσιεύω πάλι, γιατί τίποτα δεν έχει αλλάξει στο Βόλο, και γενικότερα στην Ελλάδα. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είναι ανάξιο να σκεφτεί και να πράξει τα αυτονόητα. Αλίμονό σας. 
Σε λιγότερο από μήνα θα βγαίνετε στην Γορίτσα να μαζέψετε χόρτα για να φάτε. Σίγουρα αυτό σας αξίζει.
Σας προσάπτω εκτός από βλακεία, ότι είστε γρανάζια του κωλοσυστήματος.
Αυτό το σύστημα που μας θέλει όλους άβουλους οπαδούς. 


Γαμώ τον πολιτισμό (?) σας.
Γαμώ τους πολιτικούς σας γιατί αυτοί σας πρέπουν και αυτούς θα ξαναψηφίσετε.
Γαμώ τις εφημερίδες σας που ρήμαξαν, ενώ κάποτε ήταν πρωτοπόρες.
Γαμώ τα ραδιόφωνα και TV- κωλοκανάλια, επειδή σας ταΐζουν μιζέρια.
Γαμώ τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν σκουριάσει τα μυαλά τους.
Γαμώ τους μεροκαματιάρηδες, που έχουν σκύψει το κεφάλι.
Γαμώ το λαό της κωλοπόλης μου, 


που αφήσαμε τα πράγματα να φτάσουν έως εδώ.
Μας λυπάμαι.  


Καταρχάς είμαι γεννημένος και έχω μεγαλώσει στον Βόλο. Την πόλη την αγαπώ και όσες φορές προσπάθησα να φύγω από τον τόπο μου, λόγω εργασίας, για κάποιο μυστήριο λόγο, σε λίγο ήμουν πάντα πίσω.

Έφτασα να έχω μπροστά μου να ζήσω, λιγότερο χρόνο απ’ ότι  έχω ζήσει μέχρι τώρα. Εδώ, σ’ αυτή την πόλη με τους μυστήριους ανθρώπους της, πάλεψα επαγγελματικά, σε ανταγωνιστικότατο περιβάλλον, σχεδόν δυο δεκαετίες.

Αλλού θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για μένα. 
Όμως η πόλη του Βόλου είναι πανέμορφη.
Το 1993 παράτησα μισθό 200.000 δραχμών, – ο μέσος μισθός τότε, ήταν 70.000 δρχ- για να γυρίσω στην πόλη μου. 
Είμαι αθεράπευτα τοπικιστής, τελικά.

Με όλες τις επαγγελματικές δυσκολίες της μικρής επαρχιακής πόλης, έμεινα, πάλεψα και έπεσα -άδοξα-, στον βωμό του μνημονίου.

Στο μωσαϊκό της κοινωνίας του Βόλου, κάποτε, το κομμάτι των ταλαιπωρημένων εργατών των καπνάδικων, του λιμανιού, και αργότερα της ΒΙ.ΠΕ., ήταν κυρίαρχο.
Αυτή η εργατιά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, συγκάτοικοι  με τους καλοθρεμμένους δημοσίους υπαλλήλους της πόλης, αποτέλεσαν την αστική τάξη του βόλου. Κατέβηκαν και οι  Πηλιορείτες, παρατώντας το βιός τους στο πανέμορφο βουνό και ήρθαν για το καλό των παιδιών τους στην πόλη.
Ήρθε κόσμος από τον κάμπο του Αλμυρού και του Βελεστίνου και άρχισαν οι ζυμώσεις.

Κάποτε υπήρχε «μπέσα» στους ανθρώπους της πόλης.
Η φτώχια ήταν εμφανής, αλλά το χαμόγελο περίσσευε.
Γειτονιές  με χαμηλά σπίτια και αυλές με εκατοντάδες γλάστρες με λουλούδια, που το Πάσχα βάφονταν κόκκινες.
Στήνονταν ολόκληρες γιορτές από το τίποτα και ο κόσμος γλεντούσε με το τίποτα.

Λίγο αργότερα όμως, το αποτέλεσμα της ζύμωσης, ήταν ένας χυλός με σκατί χρώμα.
Συστηματικά απαίδευτες γενιές, ήρθαν και προστέθηκαν στον  πληθυσμό.
Το αποτέλεσμα ήταν ο ωχαδερφισμός  και ο σταρχιδισμός των δεκαετιών του ’80 και του ’90.  Ο κόσμος άλλαξε, η πόλη μεγάλωσε. 

Εδώ και δεκαετίες, σταμάτησε να βγάζει επιφανείς πολίτες.
Όσο και να προσπαθώ, όσο και να ψάχνω, εδώ και τριάντα χρόνια δεν μπορώ να θυμηθώ έναν συμπολίτη φάρο. Ένα πρόσωπο άξιου λόγου. Κάποιον που να έπαιξε κάποιο –καλό- ρόλο, έστω και μικρό, στην πρόσφατη Ελληνική ιστορία των περασμένων τριάντα χρόνων.

Σίγουρα υπάρχουν ωραίοι άνθρωποι στον Βόλο.
Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες που ξεχωρίζουν.
Κάποιοι, που αυτό που κάνουν, το κάνουν για την ισορροπία της ψυχής τους. 
Κατακτούν τις ψηλότερες κορυφές κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά ζουν, δρουν και υπάρχουν, έξω από το σύστημα. 
Το σύστημα που γέννησε αυτή την πόλη, τους αγνοεί συστηματικά.
  
Αν αυτό δεν είναι παρακμή τότε τι είναι ;

Μέσα στην παρακμή μας λοιπόν, οι πολιτικάντηδες αυτής της πόλης, κάνουν σύσκεψη για την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου !

Η Ροδούλα Ζήση, Μεσοπρόθεσμη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δεν την ένοιαξε όταν τα ΜΑΤ έσπαγαν τα κεφάλια στο Σύνταγμα, αλλά  για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, τους ψηφοφόρους της δηλαδή, που τους πρόδωσε σκύβοντας να περάσει το μνημόνιο από πάνω της, αποφάσισε να ασχοληθεί ξαφνικά με το ποδόσφαιρο.

Ο κ. Καρτάλης, Μεσοπρόθεσμος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ναιναίκος του ΓΑΠ, έσκυψε και αυτός, και το μνημόνιο πέρασε από πίσω του και πάνω του.

 Ο κος πρώην υπουργός Καραμανλή, ο Θανάσης ο Νάκος, που έχασε την σεμνότητα που τον χαρακτήριζε όταν είχε την επαγγελματική του στέγη στο πατάρι της οδού Κωνσταντά, ανταλλάσοντας την με την αλαζονεία της κυβέρνησης των κουμπάρων, σεμνά και ταπεινά, αποφάσισε και αυτός, να σκύψει πάνω στο πρόβλημα των οπαδών του Ολυμπιακού.

Ο κ. Μαρκάκης, προϊστάμενος  όπως τον είχαμε συνηθίσει  μια ζωή στις διάφορες δημοτικές  επιχειρήσεις, αποφάσισε να διαπλακεί  και αυτός με το ποδόσφαιρο.

Η υποκρισία έχει κάνει ένα χοντρό στρώμα, πνίγοντας την πόλη του Βόλου.

Πενήντα πούλμαν γεμάτα με κόσμο, θα κατέβουν αύριο στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούν για την υποβίβαση της ομάδας της πόλης στην β’ Εθνική.
Αυτοί που κατέβηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το μνημόνιο στο Σύνταγμα δεν γέμιζαν ούτε ένα αυτοκίνητο.

Ο εμπορικός σύλλογος του Βόλου στο παρελθόν, μου έστειλε ένα χλιαρό e-Mail, για να με πληροφορήσει ότι πρέπει να κλείσουμε διαμαρτυρόμενοι για το μνημόνιο τα μαγαζιά μας, τρεις ολόκληρες μέρες μετά την απεργία !  Κανένας δεν ήξερε από τους εμπόρους αν θα είναι ανοικτή ή κλειστή η αγορά.
Τώρα διατάσει αυστηρώς το κλείσιμο της αγοράς, για να διαμαρτυρηθούμε για την άδικη απόφαση κατά της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης.

Αγαπητοί συμπολίτες.

Αυτή η παράνοια και η υποκρισία που ξεχειλίζει από τα κεφάλια σας, δείχνει που και γιατί,  έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε σαν πόλη, σαν χώρα και δυστυχώς σαν έθνος.


Δεν σας ευαισθητοποίησαν τα παρακάτω:  

  • Τον περιφερειακό του Βόλου, ήμουν νέος και γέρασα να περιμένω να τον τελειώσει ο Μαστρο Παπατόλιας. Ο Παπατόλιας και ο περιφερειακός έχουν την ίδια ηλικία. Ο Περιφερειακός τουλάχιστον έχει ωριμάσει.

  • Το λιμάνι έχει πεθάνει. Κάποτε πηγαινοέρχονταν πλοία στην Συρία. Βαρέθηκα τους πολιτικάντηδες να κάνουν τζάμπα διακοπές στην Ταρσό, προσπαθώντας την επανασύνδεση της γραμμής.

  • Η ΒΙ.ΠΕ. και η Α΄ και η Β΄ έχουν πεθάνει. Οι λίγες επιχειρήσεις Βολιωτών που υπάρχουν ακόμη, το Μνημόνιο που άφησαν να περάσει από πάνω τους και από πίσω τους οι Μεσοπρόθεσμοι βουλευτές της πόλης, θα τις κλείσει πολύ σύντομα.

  • Ο τουρισμός έχει πεθάνει. Ο Βόλος έχει καταντήσει διαμετακομιστικό κέντρο προς Πήλιο, και Μετέωρα. Ο κύριος Λεβέντης ας το βάλει καλά στο μυαλό του, ότι οι εποχές που αυτοί που κρατούσαν τον τουρισμό, σνομπάριζαν τον Έλληνα τουρίστα έχουν περάσει. Τώρα ο Έλληνας τουρίστας έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο.

  • Η αγορά του Βόλου έχει φαλακρώσει. Τους τελευταίους τέσσερες (4) μήνες έχουν κλείσει εβδομήντα οκτώ (78) επιχειρήσεις που πρόλαβα να μετρήσω , διαβαίνοντας με χαμηλή ταχύτητα, τους τρεις κύριους εμπορικούς δρόμους της πόλης. 78 λουκέτα, πολλαπλάσιοι άνεργοι υπάλληλοι, 78 επαγγελματίες με κατεστραμμένες ζωές και σπίτια. Θα έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Πόσες λέτε ότι θα είναι οι επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν ; 
    (Τα σημερινά στοιχεία: 90 εμπορικές επιχειρήσεις έκλεισαν στο Βόλο το 2012 !!! Το 2011 374 εμπορικές επιχειρήσεις βάρεσαν λουκέτο.)

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι για πρώτη φορά αυτόν τον χειμώνα, δεν θα μπορούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης, θα ζορίζονται να πληρώσουν την ΔΕΗ και τα κοινόχρηστα και ίσως κόψουν και τις δαπάνες internetOTE και Forthnet.

  • Οι συνταξιούχοι αυτόν τον χειμώνα, θα καταλάβουν,  ότι η σύνταξη θα τελειώνει πολύ νωρίς.

  • Οι τράπεζες περιμένουν το σύνθημα να μας ξεσκίσουν. Μέσα στον χειμώνα του 2012, θα γίνει η πιο βίαια ανακατανομή πλούτου της Ελληνικής ιστορίας.

  • Η Ελληνική πολιτική μας έχει τελειώσει και το μόνο που θα είναι Ελληνικό θα είναι το ξύλο που θα μας ρίχνουν τα ΜΑΤ, με αμερικάνικα ληγμένα δακρυγόνα.

Ένα ολόκληρο Μνημόνιο Ι, από πίσω ένα ολόκληρο ΜεσοΜακροΠρόθεσμο, το πλιάτσικο της Ελλάδας, ο δοσιλογισμός του ΓΑΠ, το παρακράτος του συστήματος ΠΑΣΟΚ, οι δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ σε ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες, ο μπουφές διασπάθισης δημοσίου χρήματος μεταξύ των ημετέρων, το ξεβράκωμα μας στο Αιγαίο, η ήττα μας από τα Σκόπια, το ξεπούλημα των παιδιών του παιδιού σου σαν φτηνό εργατικό δυναμικό, η δοτή κυβέρνηση δοσίλογων του Παπαδήμ(ι)ου, οι ανίκανοι υπουργοί και βουλευτές που δεν διάβαζαν αυτά που ψήφιζαν, τα χαράτσια της ΔΕΗ, η επικείμενη χρεωκοπία της χώρας, 

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ.
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΒΟΛΙΩΤΗ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ. (ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ).

Αν δεν κατάλαβες τίποτα από τα παραπάνω, θα ήθελα να σου θυμίσω ότι η Αργεντινή είναι η βασίλισσα του ποδοσφαίρου.

ψυχή βαθιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: