ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ ΜΟΥΜΙΑ ΑΜΠΟΥ ΤΖΑΜΑΛ

Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους θανατοποινίτες όλων των εποχών. Ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ βρίσκεται στη φυλακή από το 1982 για το θάνατο του λευκού αστυφύλακα Daniel Faulkner. Καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά μέχρι σήμερα ισχυρίζεται ότι δικάστηκε άδικα γιατί ήταν θύμα ρατσισμού, κάτι που με τα χρόνια ασπάστηκαν και πολλά μέλη της διεθνούς κοινότητας- από την Διεθνή Αμνηστία που εξακολουθεί να ζητάει επανάληψη της δίκης, μέχρι τους Beastie Boys που έκαναν μια συναυλία τα έσοδα της οποίας πήγαν στην υπεράσπιση του.

Η θανατική ποινή του Αμπού Τζαμάλ έχει αναβληθεί πολλές φορές τα τελευταία τριάντα χρόνια και ο ίδιος έχει εξελιχτεί σε γνωστό ακτιβιστή και συγγραφέας. Χτες ο εισαγγελέας Seth Williams ανακοίνωσε ότι η πολιτεία της Φιλαδέλφεια δεν θα ζητήσει εκ νέου τη θανατική ποινή για τον Αμπου Τζαμάλ. Η χήρα του Daniel Faulner, Maureen αφού αποκάλεσε τους δικαστές που αποφάσισαν να μην εκτελεστεί η θανατική ποινή «ανέντιμους και δειλούς» δήλωσε ότι θα σταματήσει να ζητά τη θανατική ποινή για τον Αμπού Τζαμάλ αλλά παρολα αυτά θα παλέψει για να μην έχει καλύτερη μεταχείριση στη φυλακή.

Τριάντα χρόνια μετά την καταδίκη του σε θάνατο για το φόνο ενός λευκού αστυνομικού, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Πενσιλβάνια, ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ, ένας από τους πιο γνωστούς θανατοποινίτες στις ΗΠΑ, θα παραμείνει ως το τέλος της ζωής του στη φυλακή, αλλά δεν θα εκτελεστεί.

«Οι εισαγγελείς έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Έπειτα από τριάντα χρόνια, ήταν καιρός να δοθεί τέλος σε αυτήν την επιδίωξη της θανατικής ποινής», σημειώνει η συνήγορός του Τζούντιθ Ρίτερ σε ανακοίνωσή της.



Τον περασμένο Οκτώβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε απορρίψει αίτημα των εισαγγελέων της Φιλαδέλφειας, οι οποίοι ήθελαν να επιβληθεί εκ νέου η καταδίκη σε θάνατο στο πρώην μέλος των Μαύρων Πανθήρων.

Οι εισαγγελείς της Φιλαδέλφειας ανακοίνωσαν χθες ότι δεν θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.



http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: