ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Για τον Μενάκιο και τους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη/Κάλεσμα συμπαράστασης


Άμεση απελευθέρωση του Μενάκιου και όλων των 

συλληφθέντων!  Κάλεσμα για συμπαράσταση αύριο 

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 9.30π.μ. (Δικαστήριο 

Ευελπίδων -Κτήριο 9)

Η Τρίτη 6 Δεκέμβρη,   τρίτη επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,  ήταν η μέρα που το “κράτος” παρωδία-ενός τραπεζίτη, δεξιών και ακροδεξιών – αποφάσισε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα του κατασταλτικού του μηχανισμού  και μάλιστα στα νέα παιδιά.
Την ημέρα αυτή,  που ούτε ένας μπάτσος δεν θα έπρεπε να έχει εμφανιστεί στους δρόμους ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στο αδικοχαμένο παιδί , έγινε ακριβώς το αντίθετο.  Η χουντοκυβέρνηση αμόλησε τα σκυλιά της για να τσακίσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας από νεανικά χείλη και κάθε μορφή έκφρασης και τους έδωσε το ελεύθερο για να προκαλέσουν, να βιαιοπραγήσουν και βέβαια να συλλάβουν στο σωρό.
Αυτό έγινε και το βράδυ της Τρίτης στην Πλατεία Εξαρχείων.  21 είναι οι συλληφθέντες από τους οποίους οι 10 είναι ανήλικοι και οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ο φίλος και σύντροφος Μενάκιος, μπλόγκερ και μέλος της διαχείρησης του omnia tv και της πρωτοβουλίας  ‘Ένα καράβι για την Γάζα” , που εκείνη τη στιγμή βγήκε για να καλύψει το ρεπορτάζ για το διαδικτυκό κανάλι. Μοναδικά του “όπλα” η κάμερα και το κινητό του για να στέλνει ανταποκρίσεις αλήθειας και όχι σαν αυτές που μας σερβίρουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.
Αλλά την αλήθεια δεν είναι που φοβούνται περισσότερο? Την αλήθεια και την οργή των νέων παιδιών…
filistina

Το χρονικό στην Ευελπίδων για τη σύλληψη του Μενάκιου

| 08 Δεκ 2011 |
Η πληροφορία από τη δικηγόρο του Μενάκιου ήταν πως μετά τις 13:00 οι συλληφθέντες θα περνούσαν από εισαγγελέα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Κατά τις 15:30 πληροφορηθήκαμε πως οι συλληφθέντες θα μεταβούν στην Καβάλας, στη σήμανση για να γίνουν φωτογραφίσεις και για να τους πάρουν τα στοιχεία.
Μερικά λεπτά αργότερα εμφανίστηκαν ομάδες των ΜΑΤ, αστυνομική κλούβα και ομάδα των ΥΜΕΤ στο κτίριο 15.
Περίπου στις 18:30 προσήλθαν οι συλληφθέντες στα δικαστήρια, δεμένοι με χειροπέδες πισθάγκωνα με συνοδεία ΥΜΕΤ και μυστικών αστυνομικών – συνοδών.
Η ομάδα των ΥΜΕΤ στάθηκε μπροστά από την είσοδο του κτιρίου.
Η δικηγόρος μας πληροφόρησε πως δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να επιβάλει το κλείσιμο της εισόδου του πρωτοδικείου από τα ΥΜΕΤ.
Στις 21:00 περίπου, είχαμε την πληροφορία πως ακόμα οι συλληφθέντες δεν είχαν περάσει από τον εισαγγελέα και πως διεκπεραίωνε τις πρωινές υποθέσεις.
Πρώτοι που προχώρησαν στον εισαγγελέα μετά τις 22:00 περίπου ήταν οι ανήλικοι συλληφθέντες.
Οι δικηγόροι μας ενημέρωσαν πως ο εισαγγελέας έκανε κήρυγμα στα ανήλικα παιδιά.
Αργότερα από φίλο ενός από τους συλληφθέντες πληροφορηθήκαμε πως ο εισαγγελέας είπε στο παιδί “εσύ κατέστρεψες το κράτος”.
Περίπου στις 23:00 μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες στο κτίριο του ανακριτή όπου και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε ανακριτής υπηρεσίας.
 Τελευταία ενημέρωση: την Παρασκευή στις 9:30 θα γίνει απολογία των συλληφθέντων χωρίς να καλέσουν μάρτυρες διότι είναι πολλοί οι κρατούμενοι.
ΠΗΓΗ: omniaTV

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι Για τη Γάζα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ο Α.Δ. μέλος της Πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα” και ρεπόρτερ της διαδικτυακής εναλλακτικής τηλεόρασης ΟΜΝΙΑ TV βρίσκεται από προχθές, 6 Δεκεμβρίου, στα χέρια της αστυνομίας, με την κάμερα και το υλικό του να έχει κατασχεθεί και να του αποδίδονται οι εξωφρενικές κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί όπλων (για πέτρες) και συμμετοχή σε ομάδα που πετούσε μολότωφ καθώς και απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Ενώ το μόνο «όπλο» του Α.Δ. ήταν η κάμερά του.

Ο σύντροφός μας και οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα περάσουν από τον 14ο ανακριτή την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 9.30 (Δικαστήριο Ευελπίδων -Κτήριο 9). Καλούμε όσους αλληλέγγυους μπορούν να είναι εκεί.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του συντρόφου μας και των άλλων συλληφθέντων όπως και την απόσυρση των εντελώς ανυπόστατων κατηγοριών.

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα


Δεν υπάρχουν σχόλια: