ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Υπόθεση Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς- Δυο αντίπαλα στρατόπεδα

Εξι μέρες διακοπή θεωρήθηκαν αρκετές από τον πρόεδρο του τρομοδικείου του Κορυδαλλού, που δικάζει τους Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, Χρήστο Τσάκαλο και Δαμιανό Μπολάνο, προκειμένου οι διορισμένοι δικηγόροι του τελευταίου να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία της «υπόθεσης του Χαλανδρίου». Το γεγονός ότι ο Δαμιανός Μπολάνο κατήγγειλε ότι είναι κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων και μετήχθη στον Κορυδαλλό μόλις την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα ούτε δικηγόρο να έχει ούτε να μπορέσει ν’ ασχοληθεί με τα της δικογραφίας, ουδόλως συγκίνησε το δικαστήριο. Περιορίστηκε απλώς στα τυπικά: διακοπή μιάμισης περίπου ώρας, προκειμένου να κληθούν δυο δικηγόροι από τον κατάλογο (οι Γ. Κανιάρης και Αλ. Κανελλόπουλος), οι οποίοι αποδέχτηκαν το διορισμό τους. Οταν ο Μπολάνο ρωτήθηκε αν αποδέχεται το διορισμό τους, δεν έδωσε καμιά απάντηση. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι έχουν ως συνήγορο τον Φρ. Ραγκούση.


Η διακοπή θα δινόταν έτσι κι αλλιώς, διότι τη ζήτησε ο Φρ. Ραγκούσης για πολύ σοβαρό λόγο υγείας, όμως οι έξι μέρες αποτελούν ένδειξη του… fast track χαρακτήρα που σχεδιάζουν να δώσουν στη δίκη, έχοντας και την εμπειρία της προηγούμενης δίκης για την ίδια υπόθεση.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι φρόντισαν από την αρχή ακόμη να καταστήσουν σαφές ότι είναι μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ότι έχουν πολεμική στάση απέναντι στο δικαστήριο και ότι θα παραστούν στη δίκη με τους δικούς τους όρους. Οτι δεν είναι διατεθειμένοι να παραστήσουν τα καλά παιδιά και ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν οποιαδήποτε απαξιωτική η συγκαταβατική αντιμετώπισή τους.

«Εμείς είμαστε αντάρτες πόλης, εσείς είστε αποθήκες και μέσα από τα έκτακτα στρατοδικεία που κάνετε προσπαθείτε να καταστείλετε την επαναστατική δράση», δήλωσε ο Μιχάλης Νικολόπουλος. Κατήγγειλε την καταγραφή των στοιχείων αλληλέγγυων και συγγενών ως φακέλωμα από την Ασφάλεια, όπως και τη μη ηχογράφηση των πρακτικών, την οποία απέδωσε σε σκοπιμότητα προκειμένου να φιμωθούν οι επαναστατικές παρακαταθήκες που μπορούν ν’ αφήσουν οι δηλώσεις τους. Να ξέρετε εσείς οι ιεροεξεταστές της σύγχρονης δικαστικής μαφίας, κατέληξε, ότι έχουμε πόλεμο. Θα πολεμήσουμε εναντίον σας. Εχουμε μάθει να πολεμάμε το κράτος.

Είμαι μέλος της ΣΠΦ, είμαι αναρχικός και αντάρτης πόλης, δήλωσε ο Χ. Τσάκαλος, διευκρινίζοντας ότι δεν θ’ απαντήσει σε καμιά από τις τυπικές ερωτήσεις του προέδρου (στοιχεία ταυτότητας κ.λπ.). Εδώ πέρα βρισκόμαστε κατηγορούμενοι, συνέχισε, και οι κατηγορίες που μας έχετε αποδώσει για μας αποτελούν τιμή. Από την πρώτη στιγμή έχουμε δηλώσει ότι είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη της αντάρτικης οργάνωσης ΣΠΦ. Σ’ αυτό το στρατοδικείο που έχετε στήσει εναντίον μας, κατέληξε,  αυτό που θ’ αναδείξουμε μέσα από το λόγο μας είναι ότι οι πραγματικοί ένοχοι είστε εσείς και εμείς θα συνεχίσουμε τη δράση μας, οπότε μη μπείτε στον κόπο να κάνετε ερωτήσεις.

Δεν δέχομαι μαθήματα από σένα και γνωρίζω τα δικαιώματά μου, απάντησε ο Δ. Μπολάνο στον εισαγγελέα, που άρχισε να του λέει ότι έχει δικαίωμα να έχει συνήγορο, ενώ κατήγγειλε το γεγονός ότι τους έχουν σκόπιμα διασκορπίσει σε διάφορες φυλακές.

Η δίκη θα συνεχιστεί, όπως είπαμε και στην αρχή, την Τρίτη 20 Δεκέμβρη.



eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: