ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΒΟΛΟΣ- ΒΕΚ: Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα.


Οκτώ εργαζόμενοι της εταιρείας ΒΕΚ (συμφερόντων ΛΕΜΟΝΙΑ) βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταθέσουν την επίσχεση εργασίας καθώς η εταιρεία μεταλλικών κατασκευών τους οφείλει δυο μήνες μισθούς, ενώ σε λίγες ημέρες πρέπει να καταβάλλει και το δώρο Χριστουγέννων.
Στην αδελφή εταιρεία ΜΕΚ οι εργαζόμενοι έχουν να πληριωθούν 1 μήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τους οφείλεται το επίδομα αδείας του καλοκαιριού.
Λίγες ημέρες πριν οι εργαζόμενοι και των δυο εταιρειών είχαν βρεθεί από κοινού σε απεργιακές κινητοποίησεις ενώ όλοι έχουν υποστεί δραματική επιδείνωση του ετήσιου εισοδήματός τους αφού όλη τη χρονιά βρέθηκαν σε διαθεσιμότητες και εκ περιτροπής εργασία.
Η βιομηχανική ζώνη βουλιάζει: Όχι αργά και σταθερά αλλά γρήγορα και με επιτάχυνση.
Καθώς την επόμενη περίοδο αναμένεται το κούρεμα των ομολόγων, καμιά τράπεζα δεν πρόκειται να εκταμιεύσει σημαντικά ποσά αναχρηματοδότησης των παλαιότερων δανείων, είτε κεφαλαιουχικού εξοπλισμού και πολύ περισσότερο κεφαλαίων κίνησης. μαζί με την ύφεση της βιομηχανικής παραγωγτής, αυτός είναι ο θάνατος κάθε μικρής ή μεγάλης επιχειρηματικής μονάδας που στηρίχτηκε στο δανεισμό ή δεν έχει επαρκή κεφάλαια για να στηρίξει τη φθίνουσα ζήτηση και τα υψηλά σταθερά έξοδα.
Κάθε σοβαρός καπιταλιστής φεσώνει τις υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τους εργαζόμενους. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν χρειάστηκε να βάλουν ζεστό χρήμα από τη τσέπη τους όσο υπήρχε το φθηνό ρευστό και οι πολιτικές σχέσεις. Για να βάλουν τώρα;
Όσον αφορά τα μεταβλητά έξοδα, αυτά ήδη μειώνονται: Πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι και χιλιάδες εργαζόμενοι απλήρωτοι.
Αυτό σημαίνει νάχεις πρωθυπουργό τραπεζίτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: