ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

TO LIFE STYLE ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ



Οι μέρες της ευδαιμονίας του τηλεοπτικού νυφοπάζαρου και της illustration απάτης, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οι τηλεαστέρες, οι μόδιστροι πολυτελείας, οι celebrities και οι “κοσμικοί” που περιέφεραν εαυτούς σε gala και δήθεν συγκεντρώσεις της νομενκλατούρας χάνουν την χρυσόσκονη από την οποία έραναν την ψεύτικη ζωή τους και -κυρίως- τον ψεύτικο πλούτο τους. Η σύλληψη του Λάκη Γαβαλά (που βέβαια στην συνέχεια αφέθηκε με περιοριστικούς όρους) είναι ένα σημείο των καιρών. 
Άνθρωποι που δεν προσφέρουν το παραμικρό στην κοινωνία, για χρόνια προβάλλονταν ως “επιτυχημένοι”, ως αγαπημένοι των ΜΜΕ και ως πρόσωπα προς μίμηση. Τα φλας έτρεχαν πίσω τους κι αυτοί μετέτρεψαν την ματαιοδοξία τους και τον “αέρα” που πουλούσαν, σε πόζες. Βέβαια στον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά, τα χρήματα που κερδίζει κανείς, δεν είναι αναγκαίο να απορρέουν από την προσφορά και την παραγωγικότητά του, αλλά από τις δημόσιες σχέσεις, την λογική κάθε-δημοσιότητα-είναι-καλή-δημοσιότητα και τις…γνωριμίες.

Στον χορό των οφειλετών προς το Δημόσιο, βρίσκονται βέβαια και επιχειρηματίες που χρωστάνε μεγάλα ποσά στην Εφορία και στο ΙΚΑ. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει πραγματική βούληση της Δικαιοσύνης να τιμωρηθούν όπως θα συνέβαινε με οποιονδήποτε άλλο, ή είναι απλές κινήσεις εντυπωσιασμού. Το πως έφτασαν να ζουν άνθρωποι μέσα στην χλιδή, αλλά παράλληλα να χρωστάνε από το Δημόσιο ως συνεργάτες και εργαζόμενους, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, αφού δύσκολο το εύκολο κέρδος, χωρίς ατασθαλίες.
Το life style στην Ελλάδα, οικοδομήθηκε ως κακέκτυπο του δυτικού, προσθέτοντας παράλληλα γλίτσα νοσταλγίας για την οθωμανική περίοδο. Πρόσωπα χωρίς ξεκάθαρο επάγγελμα, που άλλες εποχές θα τους ονόμαζαν αεριτζήδες και απατεώνες, μέχρι σήμερα απολάμβαναν και τα χάδια των media. Καταρρέοντας αυτό το κακόγουστο σκηνικό, θα συμπαρασύρει πολλούς. Το life style χρωστάει και ίσως ήρθε η ώρα να περάσουν μερικοί από το ταμείο, για να πάρουν πίσω τα μυαλά τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια ταύτισης και παραλληλησμού της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης της Ελλάδος και της Αργεντινής είναι κατά την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ τελείως ΛΑΘΟΣ ! Διότι το ουσιαστικό σαυτήν την διαδικασία, πέρα τα όμοια ανδρείκελα (Ελλάδα κ. Αργεντινή) που "κυβερνούσαν" βάση ΕΝΤΟΛΩΝ των ... ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ και όχι των ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ ότι η Ελλάδα ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ, ένα ΝΟΜΙΣΜΑ που ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΡΑΞΗ με ΤΟ DOLLAR και αντιστρόφως, πράγμα που δεν το είχε και δεν το έχει η Αργεντινή ! Εδώ είναι και η ουσιαστική διαφορά ! Γιαυτό τον λόγο τα γιατροσόβια της Αργεντινής δεν μπορούν να εφαρμοστούν καρμπών και στην Ελλάδα ! Διότι και επιπλέον στην Αργεντινή δεν υπήρξε εμφύλιος πόλεμος, τουναντίον εμείς είχαμε ΔΥΟ, και οι ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ με τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ κ. ΕΦΙΑΛΤΕΣ που μαζί με τα ΝΑΖΙ ΣΦΑΞΑΝ τον Ελληνικό Λαό και μετέπειτα με τους ΑΠΟΙΚΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΜΑΖΙ ξανά ΣΦΑΞΑΝ και ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΗΣΑΝ, ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ, ΕΞΟΡΙΣΑΝ τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, Ε! ΛΟΙΠΟΝ! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"! ΑΥΤΟΙ ΦΕΡΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ! ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΞΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ! ΟΠΩΣ Ο "ΠΑΤΕΡΑΣ" ΤΟΥΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ! Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ !!