ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αντιλαλούν οι φυλακές


Με αφορμή την απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», επανήλθε στη δημοσιότητα το θέμα της σχέσης μεταξύ ποινικών κρατουμένων και μελών επαναστατικών οργανώσεων.
Είναι βλακώδες να προσπαθείς να βάλεις συμπεράσματα από μια προσπάθεια απόδρασης κρατουμένων.
Ο κρατούμενος έχει καθήκον να προσπαθήσει να δραπετεύσει και να ελευθερωθεί.
Κι όταν θέλεις να δραπετεύσεις, δεν κοιτάς ποιος θα δραπετεύσει μαζί σου – η απόδραση δεν είναι επίδειξη μόδας, ούτε κοσμικό γκαλά. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να ελευθερωθείς.
Είναι συγκινητική η προσπάθεια που κάνουν όλες οι κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους, για να ακυρώσουν τα μέλη των επαναστατικών οργανώσεων και να τα παρουσιάσουν σαν κοινούς εγκληματίες.
Θυμάμαι τις μέρες πριν παραδοθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Τα ΜΜΕ τον παρουσίαζαν σαν θρασύδειλο. Όταν παραδόθηκε, δεν τους έκανε ούτε αυτό.
Επίσης, θυμάμαι τον Νίκο Κακαουνάκη να λέει πως τα μέλη της 17Ν δεν είχαν καμία ιδεολογία. Ενώ οι Κακαουνάκηδες, οι Τράγκες και οι συνάδελφοί τους ήταν βουτηγμένοι στην ιδεολογία. Βέβαια, και η λαμογιά ιδεολογία είναι. Κυρίαρχη ιδεολογία, μάλιστα.

Το πρόβλημα που έχουν τα σημερινά παπαγαλάκια –στην προσπάθειά τους να πείσουν πως υπάρχει όσμωση μεταξύ του εγκληματικού και του επαναστατικού χώρου- είναι πως οι ίδιοι δουλεύουν για εγκληματίες. Και δεν μπορείς να αναφέρεις σαν «τρομοκράτες» ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως επαναστάτες, αφού οι πολίτες τρομοκρατούνται καθημερινά από έλλειψη δικαιοσύνης, μπάτσους, χαράτσια, απολύσεις και ανεργία.
Δεν ζούμε πια στο 2002. Η χώρα έχει χρεοκοπήσει και όλοι ξέρουμε πως οι εργολάβοι εκδότες και καναλάρχες θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, παρέα με τους πολιτικούς των κυβερνήσεων που στήριζαν τόσα χρόνια, για να κάνουν τις βρομοδουλειές τους.
Αν υπάρχει προβληματισμός για τη σχέση ποινικών κρατουμένων και μελών επαναστατικών οργανώσεων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη σχέση μεγαλοεκδοτών και πολιτικών – πρόκειται, δε, για δυο εγκληματικούς χώρους.
Επίσης, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τη σχέση που έχουν εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες και πολιτικοί με μπράβους της νύχτας και άλλους εγκληματίες. Είναι γνωστό πως έχουν πολύ καλές σχέσεις. Αδερφικές. Γνωστός και «φιλάνθρωπος» Έλληνας εφοπλιστής παρευρέθηκε -σχετικά πρόσφατα- στην κηδεία γνωστού νονού της νύχτας. Γιατί άραγε;
Όταν ο κ. Ψυχομπόμπολας βρεθεί στη φυλακή και του δοθεί η ευκαιρία να αποδράσει μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό, να σκεφτεί μήπως ο Βλαστός δεν είναι του επιπέδου του και της ιδεολογίας του. Ή μήπως είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: