ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ..


Από το Κέντρο Εκπαίδευσης του Αυλώνα μέχρι τη μονάδα που θα υπηρετήσουν και την ημέρα που θα απολυθούν η ζωή των φαντάρων που κατατάσσονται στους πεζοναύτες είναι ένα διαρκές καψόνι. Καψόνια που όπως λένε και οι ανώτεροι ή οι «παλιοί» που δρουν εν γνώσει ή εν αγνεία τους προς όφελος της ιεραρχίας των στρατοπέδων, είναι για να «στρώσουν». Δηλαδή για να πάψουν να διεκδικούν και να σκέφτονται οτιδήποτε άλλο εκτός από τις διαταγές των ανωτέρων τους. Να πάψουν να αγωνίζονται και να νιώθουν σαν πραγματικοί «πολίτες με στολή» και να μεταλλαχτούν ή σε συντηρητές στρατοπέδων, ή σε υποστηρικτές των βουλών της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας εντός και εκτός συνόρων, ή ακόμη και σε εν δυνάμει κατασταλτικές δυνάμεις εναντίον του «εχθρού λαού».

Το μίγμα συμπληρώνεται βέβαια και με την ανάλογή δόση εθνικισμού και μίσους με τα γνωστά «τραγουδάκια» του τύπου «Ήταν ένα καράβι ένα αρματαγωγό από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό.»(γνωστό και ως το τραγούδι των πεζοναυτών) που πέρα από το ότι είναι παράνομα επιχειρούν να μπολιάσουν το μυαλό των νέων με σχέδια και ιδέες που καμία σχέση δεν έχουν με την «ασφάλεια της πατρίδας» στο όνομα της οποίας πίνει νερό όλο το πολιτικό και στρατιωτικό δυναμικό της αστικής τάξης.
Τα εθνικιστικά συνθήματα και τραγούδια πολλές φορές δε, δίνουν τη θέση τους σε «εμπνευσμένα αποφθέγματα» όπως το «οι γυναίκες όλες είναι πουτάνες»!
Όλα αυτά εξάλλου αποτελούν την «εκπαίδευση» που δημιούργησε τα εκτρώματα των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού σώματος στη περσινή  παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.
Η καθημερινότητα αυτή λοιπόν κάνει το συνηθισμένο «πέσε και πάρε» και τις μεταβολές μέχρι τελικής πτώσεως να φαντάζουν σαν παιχνίδι, παρόλο που αποτελούν και αυτά από μόνα του ένα πρώτο καψόνι που αποσκοπεί σε όλα ή σε μέρος των παραπάνω.
Το μυαλό όμως της ιεραρχίας των πεζοναυτών προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους δουλεύει. Και φτιάχνει καψόνια.
ΚΑΨΟΝΙ Νο 1: Ξεβίδωμα λάμπας. Κατά τη διάρκεια αυτού διατάζεσαι να ξεβιδώσεις μια λάμπα σε ένα μέρος που δεν υπάρχει.
ΚΑΨΟΝΙ Νο 2: Τραγούδισμα της «Μακεδονίας» πάνω σε μεγάλες πέτρες και έπειτα σε βάρκα με βήμα σημειωτόν.(το καψόνι αυτό έγινε σε στρατιώτη στη σειρά Νοεμβρίου που ήταν «Ι».)
ΚΑΨΟΝΙ Νο 3: Το τζουκ μποξ: Κλειδώνεται ένας φαντάρος μέσα σε φωριαμό, του πετιούνται κέρματα από τον διατάζον το καψόνι και αυτός πρέπει να τραγουδήσει υποδυόμενος το τζουκ μποξ.
ΚΑΨΟΝΙ Νο 4: Το πινκ-πονκ: Οι δύο που διατάζουν το καψόνι στέκονται αντικριστά σε απόσταση 200 μέτρων και ο εκτελών τρέχει διαρκώς ανάμεσά τους και κάθε φορά που φτάνει μπροστά από τον κάθε ένα αναφέρεται.
ΚΑΨΟΝΙ Νο 5: Το ηλεκτρόνιο: Διαταγή να τρέχεις γύρω γύρω από μια περιοχή φωνάζοντας «είμαι ένα τρελό τρελό ηλεκτρόνιο»
ΚΑΨΟΝΙ Νο 6: Κατάβρεξη με λάστιχα στο κεφάλι
Η «εκπαίδευση» όμως συνεχίζεται και στις μονάδες υπηρεσίας. Συγκεκριμένα σε πενθήμερη άσκηση διαχείμασης που εκτέλεσε τάγμα της ταξιαρχίας πεζοναυτών Βόλου στην Πηλέα του Πηλίου οι πεζοναύτες διατάχτηκαν να παραμείνουν για ένα διάστημα γυμνοί στο χιόνι. Όταν δε γύρισαν στο στρατόπεδο Γεοργούλα και το ανέφεραν στους συναδέλφους τους, οι «παλιοί» και οι αξιωματικοί του στρατοπέδου τους διαβεβαίωσαν πως αυτό «προβλέπεται».
Το συγκεκριμένο στρατόπεδο τροφοδοτείται κυρίως από φαντάρους οι οποίοι προχέονται από το Βόλο προκειμένου να βρίσκονται κοντά στα σπίτι τους. Πέρα από το ότι η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι οι διανυκτερεύσεις και οι έξοδοι των φαντάρων συχνά μειώνονται για τις «ανάγκες του στρατοπέδου» και μπορεί η εμπλοκή να σε κρατήσει 20 ημέρες μέσα, δεν αξίζει σε κανέναν νέο να γίνεται πειραματόζωο στις ανάγκες της ιεραρχίας.
Πρέπει να καταλάβει και ο λαός του Βόλου πως αυτή η επικίνδυνη μηχανή τόσο για τα παιδιά του όσο και για τα δικαιώματα της θιγόμενης πλειοψηφίας δε θα πρέπει να τροφοδοτείται με τέτοιες μεθόδους. Εξάλλου η στρατιωτική ηγεσία είναι αυτή που επιλέγει να στέλνει αμετάθετους σχεδόν όλους τους φαντάρους στα σύνορα, χωρίς όχι απλά να δίνει σε αυτούς μισθό (γιατί τα 8,63 είναι κοροϊδία), αλλά προχωρώντας διαρκώς σε νέες περικοπές στο στρατό, που σε καμία περίπτωση δεν θίγουν τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά την καθημερινότητα και τις ανάγκες των φαντάρων.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνουμε ένα μήνυμα αντίστασης και συλλογικού αγώνα σε όλη την νεολαία.   
Κανένας φαντάρος να μην καταταχθεί στις Ειδικές Δυνάμεις, Δόκιμος Αξιωματικός, στη Στρατονομία και σε όλα τα ειδικά σώματα του στρατού.
Κανένας νέος να μην καταταγεί στον Στρατό και στις Δυνάμεις Ασφαλείας.
Κανένας νέος άνθρωπος να μην υποταχθεί και γίνει Μισθοφόρος Στρατιώτης είτε ως Επαγγελματίας Οπλίτης, είτε ως Ειδικός Έφεδρος Οπλίτης.
 Δε θα γίνει η νεολαία το υλικό για το αξιόμαχο των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου. Τα ειδικά σώματα που ετοιμάζουν εναντίον του «εχθρού λαού» μας θα καταργηθούν με κίνημα μαζικό μέσα και έξω από το στρατό.
Οι φαντάροι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ειδικές δυνάμεις δεν είναι έρμαια των διοικητών τους και των καψονιών.
Πρέπει να σπάσουμε τα Στεγανά του στρατού και το «ιερό άβατο» των Ειδικών Δυνάμεων όπου με άνωθεν κυβερνητική και επιτελική κάλυψη έχουν μετατραπεί σε γιάφκες της ακροδεξιάς και της εθνικιστικής μισαλλοδοξίας, νησίδες ανομίας, όπου τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των φαντάρων τσαλαπατιούνται, οι νόμοι και ο Στρατιωτικός Κανονισμός θεωρούνται κουρελόχαρτα.
Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης, αλλά κυρίως ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, φέρουν βαριά ευθύνη.
Αν δεν κάνουν κάτι αμέσως προκειμένου να εξαλειφθούν αυτά τα κρούσματα παρανομίας και βάρβαρης καταπίεσης των συναδέλφων στρατιωτών θα αξίζουν μόνο της περιφρόνησης μας και η μόνη πολιτική επιλογή που τους απομένει είναι η Παραίτηση!  
 Καλούμε να αναφέρονται και να καταγγέλλονται δημόσια απ' όλους τους φαντάρους τα καψόνια και οι συνθήκες μέσα στα στρατόπεδα.
Καθήκον των γονιών να παρέμβουν άμεσα στη διοίκηση των Πεζοναυτών, στο ΓΕΣ και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαιτώντας την προστασία και τον σεβασμό των παιδιών τους.
Απευθυνόμαστε σε κάθε τίμιο δημοσιογράφο καλώντας τον να αναδείξει το θέμα και σε κάθε συλλογικότητα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος της οποίας θεωρούμε απαραίτητη την αγωνιστική παρέμβαση.
Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος θα σταθεί στο πλευρό κάθε αγωνιζόμενου φαντάρου όπου και αν βρίσκεται και θα δώσει μαζί με όλη τη νεολαία μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής όπου και αν εκφράζεται.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Δημοκράτες" των γκουλακ να πάτε να υπηρετήσετε, στη Β. Κορέα, στο Βιετνάμ, στη Κούβα. Πέντε χρόνια θητεία και απίστευτα καψόνια. Εκεί είναι ο στρατός. Εδώ με θητεία 9 μήνες είναι ένα μπουρδέλο. Κάποτε η ΚΝΕ ζητούσε 12 μήνες θητεία.
Μέχρι και η ΚΝΕ ξεπεράστηκε.
ΥΓ: Δεν υποχρεώνει κανένας κάποιον να υπηρετεί τις ειδικές δυνάμεις.
Είναι σχεδόν όλοι επαγγελματίες.
Με τις μαλακίες που κάνατε και τις μειώσεις δεν υπάρχει περίπτωση να πάει κάποιος έφεδρος σε ειδικά σώματα.Ετσι θα πηγαίνουν αυτοί που ιδεολογικά βρίζετε και το σύστημα θα ελέγχει τη κατάσταση.
Πάλι κορόιδα πιαστήκατε.

Ανώνυμος είπε...

και πως το εξηγεις ρε στρατοκαυλε αυτο?http://prezatv.blogspot.com/2011/03/blog-post_1404.html
να πατε να γαμηθητε ρε με τον κολοστρατο σας.

ουτε μια ωρα στο στρατο.