ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η Δικαιοσύνη είναι Ανεξάρτητη εκτός αν πρόκεται για τους πυρήνες ε Δένδια;


Η συμπεριφορά των δικαστικών και των εισαγγελέων στα χρόνια του ΔΝΤ και του μνημονίου κάθε άλλο παρά σωστή ήταν.
Με μεγάλη ευκολία έχουν ανακηρύξει απεργίες ολόκληρων κλάδων σαν παράνομες και καταχρηστικές ακόμη και όταν αυτές οι απεργίες έχουν μεγάλο λαϊκό έρισμα και αφορούν θεμελιακά και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.  Με την ίδια ευκολία έχουν συνταχτεί με τους φασίστες κατά των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων ενώ ουκ ολίγες φορές έχουν προσφέρει προκλητική ασυλία και ατιμωρισία σε βαρύτατα φασιστικά εγκλήματα κατά της ζωής. Φτάσαμε να δούμε να ελευθερώνονται φασίστες που είχαν εισβάλει σε σπίτια συνανθρώπων μας κακοποιώντας τους βάναυσα με τις ελάχιστες και πιο ελαφριές κατηγορίες! Και ο καταλόγος των παρασπονδιών και των εγκλημάτων των εισαγγελέων και των δικαστών δεν έχει τέλος!  Πλήρη κάλυψη στην αστυνομική βαρβαρότητα της ‘ζαρντινιέρας’, εισαγγελική στοχοποίηση αντιφασιστών που βασανίστηκαν από το κράτος μέχρι και δικάστικη προσπάθεια να κηρυχτεί καταχρηστική και παράνομη ολόκληρη γενική απεργία είδαμε!

Πολύ λογικά λοιπόν πολύς κόσμος νιώθει το εισαγγελικό και δικαστικό σώμα σαν ενσωματωμένο με το υπάρχον καθεστώς και το μισεί όπως και τα άλλα τμήματα του καθεστώτος (κατασταλτικά και οικονομικά)  Ένα τέτοιο σώμα όχι μόνο είναι ανίκανο να προσφέρει δικαιοσύνη αλλά επιπλέον και χειρότερα επιδεινώνει τις άδικες και κατασταλτικές πλευρές του υπάρχοντος συστήματος.
Πάντα όμως ακόμη και στο πιο άκαμπτο και στρατευμένο σώμα για την νομική υπεράσπιση του καθεστώτος υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Μια τέτοια εξαίρεση είδαμε πρόσφατα στο πρόσωπο ενός δικαστή που αθώωσε τους μετανάστες που απέδρασαν από τα κολαστήρια στρατόπεδα συγκέντρωσης αναγνωρίζοντας το προφανές: ότι εκεί που τους είχαν φυλακισμένους ήταν η ενσάρκωση της επίγειας κόλασης.
Ένας άλλος δικαστής εμφανίστηκε και πολύ λογικά και ανθρώπινα ΔΕΝ προφυλάκισε μια 25χρονη και έναν 29χρονο που κατηγορούνταν για συμμετοχή στους πυρήνες της φωτιάς αφού τα υπάρχοντα στοιχεία ήταν σχεδόν ανύπαρκτα!
Με τι φασιστική αυστηρότητα έχει γενικά φερθεί το δικαστικό σώμα στα θεωρούμενα ή μη μέλη των πυρήνων της φωτιάς το γνωρίζουμε. Ενώ οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν πρόκειται για ‘βαριά τρομοκρατική ομάδα’ (αφήνουν αυτή την περιγραφή για ορφανά χτυπήματα που έχουν καλάσνικοφς…) και ενώ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ η δράση των πυρήνων στόχευε στα άψυχα και όχι στα έμψυχα, (όπως μαρτυρά το σύνολο των ενεργειών τους…) έχουν φορτώσει ήδη εξοντωτικές ποινές χωρίς κανένα ελαφρυντικό σε αρκετούς νέους αγωνιστές με αναγνωρισμένη δράση στο φοιτητικό και κοινωνικό κίνημα.
Τέτοιους είδους αυστηρότητα και μονομερή προκατάληψη προς νέους ανθρώπους στοιχειοθετεί από μόνη της ένα δικαστικό σκάνδαλο δεδομένου ότι πραγματικοί εγκληματίες κατά της ζωής με πραγματικά εγκλήματα κατά της ζωής απόλαυσαν την μεγαλύτερη δικαστική επιείκεια και κατανόηση.
Αλλά αν αυτό είναι σκάνδαλο από μόνο του, τότε η ωμή παρέμβαση του Δένδια προς τους δικαστές που δικάσαν χωρίς τις φασιστικές προκαταλήψεις άλλων συναδέρφων τους τι στοιχειοθετεί;  Μήπως ότι οι μάσκες έπεσαν οριστικά για το παραμύθι της ”ανεξάρτητης δικαιοσύνης’ που λειτουργεί χωρίς πιέσεις και πολιτικές υποδείξεις;
Ακούστε τι είπε ο φασίστας Δένδιας: “«Μια μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος επιλέγει να εθελοτυφλεί, απέναντι στην πρόκληση, που συνιστά για το πολίτευμα και τη ζωή των πολιτών η ένοπλη τρομοκρατική δράση»(!!).
Εδώ βρίσκεται ο ορισμός της επέμβασης της πολιτικής εξουσίας στην δικαστική προκειμένου αυτή να γίνει ακόμη πιο φασιστική από αυτό που ήδη είναι! Τέτοιου είδους παρεμβάσεις ήταν εξαιρετικά συνηθισμένες στο Χιτλερικό Ράιχ όποτε ένας δικαστής έδειχνε να μην ‘συμμoρφώνεται’ με τις ναζιστικές κατευθύνσεις του τότε καθεστώτος. (πλούσια αναφορά υπάρχει στο υπέροχο τρίτομο βίβλιο του Richard Evans για το τρίτο ράιχ που δυστυχώς είναι αμεταφράστο ακόμη στα Ελληνικά)
Λοιπόν όπως φαίνεται το καθεστώς δεν κρατάει πια ούτε τα προσχήματα. Ευχή είναι να αφυπνιστεί γρήγορα αυτός ο υπόδουλος λαός και να περάσει όλους αυτούς από τα λαϊκά του δικαστήρια όπως τόσο επιτυχημένα έκανε στα 1943-1944…

Δεν υπάρχουν σχόλια: