ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ Ο Μπελογιάνης ζει και είναι κοντά μας


"Εμείς πιστεύουμε στην ορθότητα της θεωρίας που
γέννησαν τα μυαλά των πιο πρωτοπόρων ανθρώπων. 
 
Και το νόημα του αγώνα μας είναι η θεωρία αυτή, 
 
να γίνει πραγματικότητα τόσο για την Ελλάδα όσο 
 
και για όλο τον κόσμο.... 
 
Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο 
 
από  τους  κατηγόρους  μας.  Το  δείξαμε  όταν 
 
εκινδύνευε η  ελευθερία,  η  ανεξαρτησία  και  η 
 
ακεραιότητα της και ακριβώς  αγωνιζόμαστε για 
 
να ξημερώσουν στη  χώρα  μας  καλύτερες  μέρες 
 
χωρίς πόλεμο και πείνα. 
Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί 
θυσιάζουμε και τη ζωή μας...."    
   
 Η δίκη του Νίκου Μπελογιάννη έγινε στο στρατοδικείο της Αθήνας στις 15/2- 1/3/1952
Η δολοφονία του στις 30/3/1952

60 ΧΡΟΝΙΑ από την δολοφονία του Νίκου  Μπελογιάννη, 60 χρόνια από εκείνη την αυγή της Κυριακής, 30 του Μάρτη 1952,  που  έπαψε να χτυπάει η φλογερή καρδιά ενός μεγάλου αγωνιστή του λαού της Ελλάδας και της φιλειρηνικής ανθρωπότητας.   

Ο Νίκος  Μπελογιάννης, έπεσε από τις δολοφονικές σφαίρες της  κυβέρνησης Πλαστήρα, ύστερα από εντολή των Αμερικάνων αφεντικών της. Στις 4 η ώρα το πρωί, κρυφά από τον κόσμο, άρπαξαν τον Νίκο  Μπελογιάννη,  και κάτω από το φως τον προβολέων, τον εκτέλεσαν... Σ' όλες τις χώρες της γης οι αγωνιστές της ειρήνης και της δημοκρατίας χαμήλωσαν της σημαίες του αγώνα τους, μπροστά στον μεγάλο νεκρό.  
Η δίκη του Νίκου Μπελογιάννη και η εκτέλεσή του, ανήκει στη σειρά εκείνη των μεγάλων εγκλημάτων που έχει πραγματοποιήσει ο φασισμός για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων...
... Όμως ο Νίκος Μπελογιάννης, όρθωσε το πελώριο ανάστημά του απέναντι σ' όλους αυτούς και από το βήμα του στρατοδικείου διακήρυξε τα υψηλά ιδανικά, στα οποία αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του.
Ο Νίκος Μπελογιάννης, ήταν μια πολύπλευρη, συνθετική, δυναμική προσωπικότητα, αφιερωμένη  στον αγώνα του λαού μας.  Ολόκληρη η ζωή του ήταν μια συνεχής μάχη. 
Ξεκινώντας από  μαθητής, και όταν ήταν κλεισμένος για πολλά χρόνια στις φυλακές και στα στρατόπεδα του φασισμού, και όταν πολεμούσε στο βουνό στις γραμμές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και όταν καθοδηγούσε και οργάνωνε την παράνομη δουλειά στις πόλεις, και όταν αντιμετώπιζε το φασιστικό στρατοδικείο και όταν αντίκριζε τις κάννες του εκτελεστικού αποσπάσματος...
...Πάλεψε παλικαρίσια, με ηρωισμό και ακατάβλητη επιμονή μέχρι την τελευταία του πνοή. Στον κλήρο του δεσμώτη ήρωα έπεσε ν'  αναλάβει και να διεξάγει τη μάχη αυτή, ν' αντιμετωπίσει την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και στο λαό της Ελλάδας.
Στο βήμα του στρατοδικείου για άλλη μια φορά έγινε κατήγορος  και υπερασπίστηκε την πολιτική του ΚΚΕ, την πολιτική της Ειρήνης και Ανεξαρτησίας της πατρίδας...
Ο Νίκος Μπελογιάννης έπεσε,  αλλά οι ιδέες για τις οποίες αγωνίστηκε, το έργο του ζει στις καρδιές των ελλήνων, ζει στις καρδιές των τίμιων ανθρώπων όλης της γης...

"Απ' όλες τις σπορές που ρίχνονται στη γη - λέει ο γάλλος συγγραφέας Μπαλζάκ - το αίμα των ηρώων δίνει την πιο πλούσια σοδιά" 
Αναδημοσίευση από το ART EKRAN 

Ξετρύπωσα όμως και το μήνυμα της μητέρας του Μπελογιάννη, και βρίσκω σκόπιμο να το παρεθέσω. 

 "Άνθρωποι σ΄όλη τη γη, η ματωμένη καρδιά μιας μάνας που οι δήμιοι ιμπεριαλιστές δολοφόνησαν άτιμα και άνανδρα το μονάκριβο παιδί της, θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της, σε σας που απλώσατε τα τίμια χέρια σας για να σώσετε το παιδί μου απ΄το εκτελεστικό απόσπασμα.
Ας γίνει το αίμα του παιδιού μου σημαία της ειρήνης και της ευτυχίας των λαών σας και του λαού μας.
Γι΄αυτά έζησε και μαρτύρησε.
Για τα ιδανικά της Ειρήνης πάλεψε και πρόσφερε ολοκαύτωμα τη ζωή του .
Είθε το αίμα του, που πότισε τούτη τη σκλαβωμένη γη, να θρέψει μόνο λουλούδια της ειρήνης.
Και το χαμόγελο του να γίνει δώρο στα παλικάρια όλου του κόσμου, να μην κλάψουν πια άλλες μητέρες στη γη.
Η σπαραγμένη από τον πόνο,
μα περήφανη για το γιο της μάνα".
 Βασιλική Μπελογιάννη.


Το βιβλίο με τον τίτλο "ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Εθνικός ήρωας της Ελλάδας"με τα στοιχεία και τα πρακτικά της δίκης αλλά και όλο το χρονικό της περιόδου από την σύλληψή του μέχρι και την εκτέλεσή, περιλαμβάνει τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την α σωτηρία του και  έχει εκδοθεί στις Λαϊκές Δημοκρατίες τον Αύγουστο του 1952.
Ανατυπώθηκε από τις εκδόσεις . Παναγ. Παπακωνσταντίνου, 
Αθήναι 1952.
  από το ART EKRAN


Δεν υπάρχουν σχόλια: