ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου ανέλαβε λόγω “κατάστασης έκτακτης ανάγκης”, υπήρχε σχεδιάγραμμα, ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Φεβρουάριο (στον ποιον;) για να έχει ολοκληρωθεί το έργο της και μετά να αποφασίσουν οι πολίτες…μπλα, μπλα…
Αν και το κλίμα δείχνει πως τα επιτελεία των κομμάτων ετοιμάζονται για προεκλογική περίοδο, νέες παρατάξεις δημιουργούνται, “μεταγραφές” παίρνουν και δίνουν, ωστόσο μην ελπίζετε ότι οι εκλογές θα γίνουν. Όχι δεν έχω κάποια υπόγεια πληροφόρηση. Απλά υπάρχουν σημάδια. Καταρχήν δεν μπορούν να αποφασίσουν για την ημερομηνία και δεν την έχουν ανακοινώσει επίσημα.
Επίσης έχει προετοιμαστεί -επικοινωνιακά- το έδαφος ώστε να παρουσιαστεί ως λύση του αδιεξόδου, η συνέχιση της θητείας Παπαδήμου. Δοκιμασμένη συνταγή, οι Έλληνες συνήθισαν στην ιδέα, οι πιέσεις από το εξωτερικό ευνοούν την παραμονή του. Επίσης, ούτε τα ξένα κέντρα εξουσίας, ούτε εγχώριοι επιχειρηματίες θέλουν αυτή την στιγμή τις εκλογές.

Μπορούμε να συνυπολογίσουμε και τις δικαιολογίες που θα λειτουργήσουν ως πειστικά επιχειρήματα, περί αναγκαιότητας παράτασης της θητείας του δοτού πρωθυπουργού, ώστε να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις του μνημονίου, αλλά και να υπάρχει “πολιτική σταθερότητα” για να εξυπηρετήσουν τις αποφάσεις για νέα μέτρα τον Ιούνιο.
Οι εκλογές μοιάζουν τροχοπέδη και “πολυτέλεια” για τα σχέδια της τρόικας. Εξάλλου, οι εκλογές δεν θα γίνονταν για να εκφραστεί ο λαός, αλλά για την νομιμοποίηση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η προσδοκία τους, οπότε δεν θέλουν να θέσουν εν αμφιβόλω την παραμονή τους στην εξουσία, ούτε βέβαια να κινδυνεύσει η εφαρμογή του μνημονίου. Δεν θα κάνουν εκλογές, γιατί θεωρούν οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ανεπιθύμητο.
Η πτώση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη, κάτι που το παραδέχονται ακόμη και οι Γερμανοί, αλλά και οι Γάλλοι. Ονομάζουν την επιβολή μιας μη δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, ως “σταθερότητα”. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες νομοθετικού περιεχομένου, συν ότι δεν έχει διευθετηθεί το θέμα του PSI απολύτως.
Οι φήμες και η προπαγάνδα περί εκλογών, διέρρευσαν σκόπιμα για να καθησυχάσουν τον λαό, να καταπνίξουν την οργή του, να του τάξουν άλλη μια ψεύτικη διέξοδο και στην συνέχεια να του προτάξουν το εθνικό συμφέρον, όπως κάνουν τόσους μήνες. Εξάλλου, ένα καθεστώς, το οποίο έχει ασκήσει τόση βία και καταστολή, κουρελιάζοντας την δημοκρατία, πιστεύετε πως θα διεξάγει εκλογές κι αν τελικά τις αφήσει να γίνουν, δεν θα χρησιμοποιήσει και σ’ αυτή την διαδικασία βία; Ένα νοθευμένο πολίτευμα, είναι πιο ταιριαστό με εκλογές νοθείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: