ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ


Η νέα αφίσα που σχεδιάστηκε από επικοινωνιολόγους του Ευάγγελου Βενιζέλου, πέρα από την ξεπερασμένη αισθητική της, είναι μια υποκριτική αφίσα. Αρχικά, δεν γίνεται να μην δεις το ύφος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε τίποτα δεν θυμίζει τον αυταρχικό Βενιζέλο που όλοι ξέρουμε. 
Ακόμη και η στάση του σώματος δεν παραπέμπει σε πολιτικό, αλλά δημοσιογράφο που διαφημίζει την εκπομπή του. Όσο για το σλόγκαν, είναι το πιο ειρωνικό. Γίνεται; Ρωτάει. Απαντάει: “Ναι γίνεται!”. Θα μπορούσε να τεθεί ως εξής: Γίνεται να μας ψηφίσει κανείς, όταν έχουμε καταστρέψει μια χώρα, όταν έχουμε εξαθλιώσει έναν λαό; Γίνεται να μας εμπιστευτούν αυτοί που μας κράζουν και μας επιτίθενται όπου σταθούμε; Γίνεται να μπούμε έστω στην Βουλή, μετά από την διάλυση του κοινωνικού ιστού, τα σκάνδαλα και την διαφθορά;

Και η απάντηση: Με πολίτες που έχουν μνήμη χρυσόψαρου και είναι τελικά τόσο ηλίθιοι….ναι γίνεται! Όλα γίνονται! Όσο για την φράση αυτοδύναμη Ελλάδα, την μόνη αυτοδυναμία που επιθυμεί ο Βενιζέλος είναι αυτή του κόμματός του. Η μόνη του έγνοια, είναι να ανατρέψει τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.
Αν ήθελε αυτοδύναμη Ελλάδα δεν θα ασπαζόταν το μνημόνιο, ούτε θα έκανε τα χατίρια των διεθνών τοκογλύφων. Εν τη γενέση της, η επικοινωνιακή καμπάνια είναι αποτυχημένη. Ο Βενιζέλος δεν μπορεί να μας παρουσιάζεται ως άφθαρτος (θυμίζω και το σλόγκαν “αρχίζουμε” σε λευκό φόντο, κατά την ανάληψη καθηκόντων προέδρου του κόμματος), ούτε βέβαια να αναπαράγει “αμερικανιές” ώστε να πείσει για κάποιο φιλολαϊκό ή δημοκρατικό προφίλ. Έχει αποτύχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: