ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

προσοχή! ακροδεξιοί κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες για βιασμούς


με τη σημείωση πως είναι προσφιλής τακτική νεοναζιστών και ακροδεξιών η διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με “βιασμούς” από μετανάστες ή δολοφονίες. Έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα.
Συνήθως έχουν στόχο την υποκίνηση πογκρόμ εναντίων μεταναστών που ζουν στην περιοχή που υποτίθεται συνέβει το περιστατικό.
***
Η ΑΘΛΙΑ ΦΗΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ !
Επειδή κάποιοι έφτασαν ακόμα και με σχόλια να μας κατηγορούν ότι δεν αναφέραμε τίποτα για τον υποτιθέμενο βιασμό 16χρονης στον Άγιο Νικόλα από Πακιστανούς ή στον βιασμό δύο μικρών 11χρονων κοριτσιών από Αφγανούς ή την κακοποίηση και βιασμό ζευγαριού νεαρών από παράνομους μετανάστες του σταθμού, έχουμε να γνωρίσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα εξής:

Η sfedona.gr έκανε εξονυχιστική δημοσιογραφική έρευνα επί 5 μέρες και μίλησε με δεκάδες άτομα που αν πραγματικά είχε συμβεί κάποιο γεγονός τέτοιο θα γνώριζαν έστω κάτι ελάχιστο για να μας πουν.
Μέσα σε αυτούς τους δεκάδες κατοίκους συμπεριλαμβάνονται , κάτοικοι του Αγίου Νικολάου , αστυνομικά όργανα, γιατροί, ιατροδικαστές, νοσοκοκόμοι , φαρμακοποιοί της πόλης , δικηγόροι κ.ά
Όλοι λένε ότι άκουσαν αυτή την περίεργη φήμη αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είδε , έμαθε , άκουσε ή ανέλαβε νομικά ή ανάκρινε αστυνομικά ή περιέθαλψε ιατρικά ένα τέτοιο περιστατικό.
Είναι λοιπόν πασιφανέστατο ότι πρόκειται για μια φήμη και μόνο ,για μια άθλια,κακόγουστη φήμη που πιστεύουμε ότι έχει συγκεκριμένους δημιουργούς και συγκεκριμένους σκοπούς.
Δεν μπορεί αυτό το γεγονός -σε τριπλή εκδοχή- να κυκλοφόρησε τόσο ευρέως στην κοινωνία της Κορίνθου τυχαία. Δεν μπορεί κάποιοι έστω και αφελείς συμπολίτες μας να κυκλοφόρησαν την φήμη για χαβαλέ και πλάκα.
Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα που πραγματοποιήσαμε και τις με τις απόψεις δεκάδων σοβαρών συμπολιτών μας που καταγράψαμε , κατασταλάζουμε στο εξής συμπέρασμα :
Την άθλια αυτή φήμη την κυκλοφόρησαν με καλοστημένο τρόπο, “φασιστικά “στοιχεία της πόλης με σκοπό να ενοχοποιήσουν και να στοχοποιήσουν κατά την προσφιλή τους τακτική ,τους “παράνομους” μετανάστες που βρίσκονται στην πόλη μας και ειδικότερα τους στοχοποιημένους εδώ και πολύ καιρό Αφρικανούς και Ασιάτες μετανάστες του σταθμού των τρένων στην Κόρινθο.
Και αυτό βέβαια έχει και συγκεκριμένο πολιτικό σκοπό .
Το ζητούμενο λοιπόν είναι είναι να κάνουν τον κόσμο να αγανακτήσει για τις “δήθεν φρικτές ενέργειες” των “παράνομων μεταναστών” και να στηρίξει πολιτικούς σχηματισμούς που διακηρύττουν την Εθνικοφροσύνη ,το “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” και το “έξω οι ξένοι από την Ελλάδα”!
Θέλουν σίγουρα με την ανύπαρκτη ,άθλια και κατάπτυστη αυτή φημολογία αφενός να εισπράξουν πολιτικά οφέλη οι προαναφερθέντες με άνοδο των ποσοστών τους εν όψει Εθνικών Εκλογών , αφετέρου να επιφέρουν χτύπημα στα προοδευτικά αριστερά κυρίως κόμματα που έχουν συγκεκριμένες καθαρές δημοκρατικές θέσεις για το θέμα της μετανάστευσης και των μεταναστών.
Πλήγμα όμως με αυτού του είδους τις φημολογίες δέχεται και η συντηρητική παράταξη της οποίας ψηφοφόροι είναι συνήθως αυτοί που πείθονται και αγανακτούν από τέτοιες φήμες και αποφασίζουν να μετακινηθούν πιο δεξιά και πια συντηρητικά!
Πιστεύουμε ότι οι Δημοκρατικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία πολίτες της Κορίνθου πρέπει με σθεναρό και αποφασιστικό τρόπο να απομονώσουν και να αποδοκιμάσουν αυτά τα “φασιστοειδή” που συμπεριφέρονται με αντιλήψεις , νοοτροπίες και μεθόδους άλλων εποχών που έχει καταδικάσει οριστικά και αμετάκλητα ο Ελληνικός λαός.
Χωρίς φόβο και πάθος , χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλημένο μυαλό θα ήθελα με αφορμή αυτό το γεγονός να ανοίξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο αυτό το τριήμερο.
Έχουμε διακηρύξει επανειλημμένα ότι σεβόμαστε την διαφορετική άποψη , όταν αυτή εκφράζεται, όχι με ύβρεις, συνθήματα και ακρότητες αλλά με πολιτικό λόγο και επιχειρήματα!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Λάκης Γιαννιδάκης


SFEDONA.GR  ,




http://risinggalaxy.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: