ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ- ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Γιαννιτσών (Διαδικασίας Ασφαλιστικών Μέτρων), με προσωρινή διαταγή του, που εκδόθηκε σήμερα (χτες) Παρασκευή 16.12.2011, απαγόρευσε προσωρινά στην Δ.Ε.Η. να διακόψει την Τοπαροχή ηλεκτροδότησης βιοτεχνικής επιχείρησης της περιοχής, μέχρι την συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει την 10.1.2012.
Συγκεκριμένα μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, από εταιρία-βιοτεχνία επεξεργασίας μαρμάρων που εδρεύει σε περιοχή του Δήμου Πέλλας, ζητήθηκε η απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης της επιχείρησης καθώς και η χορήγηση σχετικής προσωρινής διαταγής.
Η προσφυγή έγινε γιατί στην επιχείρηση επιβλήθηκε έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών («χαράτσι») ποσού 4.189,30 ευρώ (ως πρώτη δόση), με τον τελευταίο λογαριασμό που της κοινοποιήθηκε. Η επιχείρηση πλήρωσε μόνο την αξία του αναλογούντος ρεύματος και άσκησε κατά του λογαριασμού που επέβαλλε το «χαράτσι» προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας.


Η επιχείρηση προσέφυγε κατά του τέλους και για λόγους συνταγματικής νομιμότητας ζητώντας την ακύρωση της επιβολής του, γιατί επιβλήθηκε άκυρα και παράνομα, αλλά και για λόγους παράβασης της ίδιας της διάταξης επιβολής του τέλους, αφού ενώ υπάρχει νομοθετική ρύθμιση περί εξαίρεσης από το ειδικό τέλος των ακινήτων που έχουν αποκλειστική βιοτεχνική χρήση, εν τούτοις αυτό της επιβλήθηκε με τον σχετικό λογαριασμό της ΔΕΗ. Επιπλέον όμως υπήρχε και λανθασμένος υπολογισμός του τέλους, αφού αυτό υπολογίσθηκε και επιβλήθηκε με βάση πολύ μεγαλύτερη έκταση από την πραγματικά δομημένη επιφάνεια του ακινήτου.
Έτσι η επιχείρηση, με την ασκηθείσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, επικαλούμενη και πιθανολογώντας βαριά και ανεπανόρθωτη βλάβη της και παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς της, επί ενδεχόμενης διακοπής της ηλεκτροδότησής της, ζητά να ρυθμισθεί προσωρινά η κατάσταση και ειδικότερα να απαγορευθεί η διακοπή της ηλεκτροδότησής της από την ΔΕΗ, υποβάλλοντας παράλληλα και αίτημα χορήγησης σχετικής προσωρινής διαταγής.
Η αρμόδια Δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, αφού εξέτασε την σχετική αίτηση, την δέχθηκε και χορήγησε την σχετική προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στην ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ηλεκτροδότησης της επιχείρησης μέχρι την συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που ορίσθηκε για την 10 Ιανουαρίου 2012.
Η χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή, αποτελεί την πρώτη που εκδίδεται από Δικαστήριο των Γιαννιτσών και ανοίγει τον δρόμο για την δικαίωση των πολιτών από την επιβολή του εξοντωτικού τέλους που επιβλήθηκε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και έχει γονατίσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων και η έκδοση της σχετικής απόφασης.
Την υπόθεση χειρίσθηκαν ως δικηγόροι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, υλοποιώντας την πρόθεση του Συλλόγου να συμπαρασταθεί νομικά σε πολίτες και επιχειρήσεις της περιοχής κόντρα στο «χαράτσι» της ΔΕΗ. Μάλιστα ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, προτίθεται να ασκήσει στην σχετική δίκη και πρόσθετη παρέμβασης υπέρ της προσφεύγουσας επιχείρησης, θεωρώντας τις υποθέσεις αυτές ζητήματα γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και τους δικηγόρους ως επαγγελματική τάξη και ως άτομα, αλλά και ζητήματα αποτελεσματικής παροχής δικαστικής προστασίας ατομικών δικαιωμάτων και θεμελιωδών αγαθών, ιδίως σε συνθήκες κρίσης όπου δοκιμάζεται μεταξύ άλλων και η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης.
πηγη



http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: