ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Της Κορέας

Γράφει ο Πιτσιρίκος

Πολλές συζητήσεις και ειρωνικά σχόλια έχει προκαλέσει το συλλυπητήριο μήνυμα που έστειλε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και στο λαό της για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Αν και δεν έχω ξεπεράσει ακόμα τη συντριβή που νιώθω για τον χαμό του συντρόφου Κιμ Γιονγκ Ιλ, βγαίνω για λίγο από το πένθος και τον θρήνο, για να ερμηνεύσω την στάση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Άδικα κατηγορείται η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για το συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν πιστεύει, βέβαια, πως υπάρχει Λαϊκή Δημοκρατία στη Βόρεια Κορέα. Ξέρει καλά πως είναι μια δικτατορία του κερατά.
Από την παθητική στάση που κρατάει η ηγεσία του ΚΚΕ στην εσωτερική πολιτική σκηνή, είναι ολοφάνερο πως πιστεύει στον κομμουνισμό αλλά όχι σε αυτή τη ζωή – στην επόμενη.

Η ηγεσία του ΚΚΕ θεωρεί πως αυτή η ζωή είναι μια προετοιμασία για τη μετά θάνατο ζωή. Και είναι δεδομένο πως η ηγεσία του ΚΚΕ πιστεύει πως υπάρχει ζωή μετά το θάνατο –για την ακρίβεια, πιστεύουν πως υπάρχει ζωή μόνο μετά τον θάνατο.
Αν σε αυτή τη ζωή δηλώνεις κομμουνιστής και πουλάς κουπόνια για το φεστιβάλ της ΚΝΕ, έχεις πολλές ελπίδες να ζήσεις τον πραγματικό κομμουνισμό στην επόμενη ζωή. Εκεί που βρίσκεται, ήδη, ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Οπότε, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στέλνει συλλυπητήριο μήνυμα στους Βορειοκορεάτες επειδή δεν πέθαναν κι αυτοί –όπως ο ηγέτης τους-, ώστε να ζήσουν στον κομμουνιστικό παράδεισο.
Οι καλοί χριστιανοί πιστεύουν πως υπάρχει ζωή μετά το θάνατο και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ πιστεύει πως υπάρχει κομμουνισμός μετά το θάνατο.
(Επειδή με διαβάζουν και βλάκες, να διευκρινίσω πως όποιος διαβάσει το κείμενο προσεκτικά θα αντιληφθεί πως αναφέρομαι στην Κεντρική Επιτροπή και την ηγεσία του ΚΚΕ, και όχι στον υπέροχο κόσμο του ΚΚΕ που διαβάζει μαζικά το μπλογκ μου και, άρα, έχει ακόμα μια ελπίδα σωτηρίας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: