ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η διαφθορά στο κόκαλο


Στην Ελλάδα, το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία. Υπό την έννοια, ότι κοστίζει ακριβά. Σε χρήματα και αποθέματα ψυχής. Ενίοτε και σε ζωές. Ένα τέτοιο παράδειγμα καταθέτει ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Βασίλης Φλωρίδης σε χθεσινό δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ. Ένας πανεπιστημιακός γιατρός που παρακάμπτει τις νόμιμες διαδικασίες, εγχειρίζοντας μια νεαρή μητέρα δύο ανήλικων παιδιών στο νοσοκομείο, λόγω της αδυναμίας της ασθενούς να καλύψει τα έξοδα της ιδιωτικής κλινικής.
Έτσι ο γιατρός καταφέρνει να εξασφαλίσει την αμοιβή του ενώ δεν ενημερώνει για τις πιθανές επιπλοκές της επέμβασης και δεν τις αντιμετωπίζει έγκαιρα όταν αυτές εμφανίζονται, με αποτέλεσμα η γυναίκα να καταλήξει. Η τιμωρία του γιατρού από το Πειθαρχικό Συμβούλιο τυλίγεται γύρω από την ράβδο του Ασκληπιού όπως το φίδι. Βλέπετε, του επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα. Η έφεση όμως που κατέθεσε στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο εκδικάστηκε μετά από έξι χρόνια. Όταν δηλαδή η πράξη του είχε ήδη παραγραφεί.
Θα μου πείτε πως αυτό το περιστατικό με δυσκολία θα γινόταν μονόστηλο ως είδηση σε εφημερίδα. Και είναι απολύτως λογικό. Ο ρυθμός με τον οποίο ξεπηδούν παρόμοιες ιστορίες κατά καιρούς, έχει καταφέρει να πετρώσει τα αντανακλαστικά του συστήματος. Όπως ακριβώς πέτρωνε όποιος αντίκριζε την Μέδουσα, το αίμα της οποίας δόθηκε στον Ασκληπιό. Παρόλα αυτά, καταδεικνύει με τον πλέον προφανή τρόπο πως η διαφθορά τρέφεται από την αδιαφορία και την κατάφορη παραβίαση των νόμων. Η κοινωνία ως ξενιστής συνεχίζει να ζει κουβαλώντας μέσα της γιατρούς που αντιμετωπίζουν τον όρκο του Ιπποκράτη λες και πρόκειται για άλλο ένα σουξέ που παίζεται από όλα τα ραδιόφωνα της χώρας. Το αποστηθίζεις στην αρχή αλλά με τον καιρό το ξεχνάς μέχρι να βγει το επόμενο.
Δεν ξέρω αν ο Α. Λοβέρδος γνωρίζει την εν λόγω υπόθεση. Πιθανολογώ όμως, πως αν την μάθαινε, θα άφηνε το υπέροχο γρέζι της φωνής του να μεθύσει το κοινό και με βλέμμα καρφωμένο προς την κάμερα, θα δήλωνε πως το μαχαίρι πρέπει πια να φτάσει στο κόκαλο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί γιατί ξεχνάει πως το κόκαλο έχει αφαιρεθεί πια με νυστέρι. Αν πάλι ρωτούσαμε σχετικώς τον υπουργό Δικαιοσύνης, θα απαντούσε πως γίνονται παρεμβάσεις σε πάνω από 100 σημεία αυτή την στιγμή με στόχο την ποιότητα και την ταχύτητα. Αλλά ο χρόνος σε ιατρικές υποθέσεις αποκτά χαρακτηριστικά επείγοντος περιστατικού. Και η διαφθορά παίζει τον ρόλο της επιπλοκής. Εν τέλει, η πολιτική ηγεσία της χώρας οφείλει να σταματήσει να μπήγει μαχαίρια και να βάλει τα χέρια στην πληγή. Διαφορετικά, το φίδι από τη ράβδο του Ασκληπιού θα σφίγγει όλο και περισσότερο το σώμα της κοινωνίας που νιώθει απροστάτευτη απέναντι σε ένα σύστημα το οποίο ανοίγει παραθυράκια και κλείνει σπίτια.
protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια: