ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Επιμένουν στο αίσχος των εξευτελισμών Επιμένουμε στη μάχη κατά των βασανιστών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Επιμένουν στο αίσχος των εξευτελισμών 
Επιμένουμε στη μάχη κατά των βασανιστών

Θεσσαλονίκη, 21.11.2011
Απαιτούμε να δοθεί τέλος στην κατά συρροή προσπάθεια των ανθρωποφυλάκων να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των κρατουμένων επιμένοντας στην εφαρμογή της διαδικασίας ενδοσωματικού ελέγχου κάθε φορά που κάποιος κρατούμενος εισέρχεται σε ένα από τα κολαστήρια της χώρας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την πειθαρχική απομόνωση που υφίστανται οι κρατούμενοι που αντιστέκονται μαχόμενοι για την αξιοπρέπειά τους και απαιτούμε την άμεση διαγραφή των πειθαρχικών ποινών.
Χαρακτηριστική είναι η εγκληματική μεταχείριση κατά του Ράμι Συριανού ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τους ανθρωποφύλακες μέσα στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, προκειμένου να ξεγυμνωθεί μπροστά τους, αφότου του επιβλήθηκε 10ήμερη πειθαρχική απομόνωση από τον Εισαγγελέα, επειδή αντιστάθηκε στη διαδικασία. Πρόκειται για τη δεύτερη 10ήμερη πειθαρχική απομόνωση που του επιβάλλεται μέσα σε ένα μήνα, με πρώτη αυτή που του επιβλήθηκε στις φυλακές Διαβατών για τον ίδιο λόγο. 
Ας σημειωθεί για άλλη μια φορά ότι υπάρχει ρητή δέσμευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργησή του ενδοσωματικού ελέγχου, καθώς επίσης ότι η συγκεκριμένη διαδικασία έχει χαρακτηριστεί ως βασανιστήριο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων η οποία πρόσφατα και για πρώτη φορά στα δεδομένα της λειτουργίας της εξέδωσε δημόσια δήλωση – τελεσίγραφο προς την Ελλάδα για τη μη συμμόρφωση της χώρας ως προς τις συστάσεις της για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές.



http://www.keli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: