ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κάννες> Τον έβαλαν να φάει το δημοψήφισμα!




Στο τραπέζι του χθεσινοβραδινού δείπνου στις Κάννες  ( Γ. Παπανδρέου με την Αγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί, τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον Ζοζέ Μπαρόζο και την Κριστίν Λαγκάρντ) βρέθηκε το θέμα του δημοψηφίσματος που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός.  

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα. «Πήραμε όλοι μαζί τις αποφάσεις, δεν θα δεχθούμε καμία υπαναχώρηση» είπε  μετά τη συνάντηση στις Κάννες της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της ΚομισιόνΧέρμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο αντίστοιχα, καθώς και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που ασχολήθηκε με την πρωτοβουλία Παπανδρέου για το δημοψήφισμα. 

«Δεν θα δεχτούμε υπαναχώρηση από τις αποφάσεις που λάβαμε από κοινού οι "17" την προηγούμενη εβδομάδα» τόνισε ο κ. Γιούνκερ. 

Η συνάντηση, αποφασίστηκε εσπευσμένα μετά την ανακοίνωση της Ελλάδας ότι θα προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης.



Στη συνάντηση δεν πήρε μέρος ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Ο κ. Ντράγκι θα πάει στις Κάννες την Πέμπτη μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ και τη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί.

Αυτήν την ώρα οι τέσσερις ηγέτες της ευρωζώνης και η επικεφαλής του ΔΝΤ συναντώνται με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Tα μηνύματα από το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο μη εκταμίευσης της έκτης δόσης, μετά την αναγγελία για το δημοψήφισμα, ενώ Γαλλία και Γερμανία επιμένουν σε όλους τους τόνους πως το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας προς την Αθήνα δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Η Ουάσινγκτον, από την πλευρά της, ζήτησε από τη G20 ενιαία στάση απέναντι στην κρίση στην Ευρωζώνη: «Στόχος μας είναι από την G20 να βγει ομοφωνία» υπογράμμισε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. 

Ενδεικτική του κλίματος απέναντι στην Αθήνα είναι η δήλωση της Άγκελα Μέρκελ την Τετάρτη, πριν τη συνάντηση. Μιλώντας στο Βερολίνο δίπλα στον Τούρκο πρωθυπουργό που επισκέπτεται τη χώρα, είπε αστειευόμενη πως «εκτιμούμε όλον τον κόσμο, τους Τούρκους όπως και τους Έλληνες, όταν εμφανίζονται λογικοί».

Μία δεύτερη μίνι σύνοδος στην οποία θα πάρουν μέρος κάποιοι από τους ηγέτες της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο περιθώριο της συνόδου της G20 στις Κάνες, ανακοίνωσε  το γραφείο του γάλλου προέδρου.
 
Στη συνάντηση αυτή, που θα γίνει στις 10:30 ώρα Γαλλίας (11:30 ώρα Ελλάδας), θα πάρουν μέρος οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας. Παρόντες θα είναι επίσης εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία στη συνάντηση ενδέχεται να παραστεί και ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Όπως δήλωσε ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο θέμα της μίνι αυτής συνόδου θα είναι η Ελλάδα.



kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: