ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κληρώνει για τα πλέι οφ


Πρεμιέρα με ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου στα πλέι οφ που αρχίζουν στις 8 Μαϊου όπως προέκυψε από την κλήρωση.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκα, Πατρίκ Κομνηνός άνοιξε την διαδικασία της κλήρωσης των πλέι οφ.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι τέσσερις προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στους αγώνες κατάταξης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, τόνισε:"Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζεται τη θέση μου για τα πλέι οφ. Πρέπει να πω ότι οι κανονισμοί είναι για να μπορούν να γίνονται αποδεκτοί και να υπάρχουν.
Γνωρίζουμε ότι είναι μία διαδικασία δύσκολη. Όλοι αισθάνονται τι σημαίνει να κάνεις έξι παιχνίδια σε 17 μέρες, ειδικά μετά από δέκα μήνες δουλειάς. Νομίζω ο Παναθηναϊκός κοντεύει τα 50 παιχνίδια.

Αυτά τα πλέι οφ θα απαιτήσουν από τους παίκτες μία μεγάλη δυναμική, ανταγωνιστικότητα, αγωνιστικότητα να αντισταθούν σε αυτά τα έξι παιχνίδια σε σύντομο διάστημα.


Όποιος έχει διεθνή εμπειρία γνωρίζει ότι αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν και είναι σε διεθνές επίπεδο γνωρίζει ότι στο πλαίσιο Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ παίζεις σε σύντομο χρονικό διάστημα αγώνες. Υποχρέωση μου είναι σαν προπονητής, δεν ξέρω αν οι αγώνες θα είναι υψηλής ποιότητας αλλά ελπίζω ακόμη και στην περίπτωση που δεν παίξουμε καλά να παραμείνουμε με μεγάλη θυσία να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία, πλούσιο παρελθόν και έχει την υποχρέωση να είναι μία ομάδα που θα δώσει μάχη της στα πλέι οφ για να νικήσει. Αυτό το μήνυμα έχω περάσει στους παίκτες μου. Ελπίζω σε όλους τους συναδέλφους μου καλή επιτυχία, να συγχαρώ την ΑΕΚ για την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου και να χαιρετήσω και τον Ατρόμητο.Εύχομαι να γίνει ένας καλός τελικός, μία γιορτή.

Εύχομαι τα πλέι οφ να αποτελέσουν παράδειγμα σεβασμού, σοβαρότητας γιατί σε αυτά συμμετέχουν οι 4 καλύτερες ομάδες μετά από τον πρωταθλητή. Από τη δική μου πλευρά θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να γίνει πραγματικότητα αυτό που ανέφερα".

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, σημείωσε:"Είναι μία δύσκολη προσπάθεια να σκεφτώ τα πλέι οφ αυτή τη στιγμή γιατί παίζουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι στο Κύπελλο. Αυτό το έπαθλο στα πλέι οφ αξίζει τον κόπο και μετά τον τελικό θα το σκεφτούμε, τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό δίνει έξτρα κίνητρο σε 4 ομάδες που πάλεψαν σε όλη τη σεζόν.Θέλω να είμαι ειλικρινής η ομάδα που άξιζε τη δεύτερη θέση γιατί τερμάτισε εκεί είναι ο ΠΑΟ. Εύχομαι να είναι πολύ καλά τα πλέι οφ και να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο"

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Μάκης Χάβος, ανέφερε:"Ο θεσμός των πλέι οφ έχει καταξιωθεί. Βρίσκεται στον τρίτο χρόνο και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι μία πραγματικότητα που δεν ωφελεί να την κατακρίνουμε.Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Έχουμε δουλέψει καλά και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση".

Εξάλλου ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μάκης Κατσαβάκης, είπε:"Σαν θεσμός ο Ολυμπιακός Βόλου και εγώ συμμετέχουμε για πρώτη φορά. Θα είναι μία εμπειρία, μία πρόκληση, προεκτείνοντας το καλό πρόσωπο που δείξαμε την κανονική διάρκεια. Αυτό το διάστημα προετοιμάζομαστε με ενθουσιασμό, έχουμε πίστη για να διεκδικήσουμε ακόμη και το όνειρο. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα προβάδισμα. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια σε αθλητικά πλαίσια".


Στην κλήρωση συμμετέχουν ο Παναθηναϊκός που θα ξεκινήσει τους αγώνες κατάταξης με 3 βαθμούς, η ΑΕΚ που θα έχει 1 και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου που δεν έχουν βαθμούς.

Οι τέσσερις αυτές ομάδες συμμετέχουν σε όμιλο και αγωνίζονται μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας (συνολικά 12 αγώνες σε 6 αγωνιστικές ημέρες).

Ο ειδικός βαθμολογικός πίνακας έχει ως εξής:

2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ        3
3. AEK                           1
4. ΠΑΟΚ                         0
5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0

Οι ημερομηνίες τέλεσης των 6 αγωνιστικών των αγώνων κατάταξης είναι οι ακόλουθες:

1η Αγωνιστική: Κυριακή 08/05 ώρες έναρξης 19:30 και 21:45 (λόγω της διεξαγωγής Final 4 Euroleague με συμμετοχή Ελληνικής ομάδας)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου

2η Αγωνιστική: Τετάρτη 11/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30


3η Αγωνιστική: Κυριακή 15/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30



4η Αγωνιστική: Τετάρτη 18/05 ώρες έναρξης 17:15 και 19:30 (λόγω της διεξαγωγής του Τελικού Europa League)


5η Αγωνιστική: Κυριακή 22/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30


6η Αγωνιστική: Τετάρτη 25/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30



Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη NOVA

Δεν υπάρχουν σχόλια: