ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ποια βασιλισσα??? Ο βασιλιάς Μέσι ειναι εδω!!!!


Τα κεφάλια… Μέσι!
Όσο κράτησε, καλά ήταν. 

Έφερε και μια κούπα. 

Όταν, όμως, παίζεται «η καλή», το πράγμα σοβαρεύει. 

Μετά το διάλειμμα του Copa Del Rey, o Λιονέλ Μέσι πήρε ανάποδες. 

Μετά πήρε… αμπάριζα και τη λειψή (από την αποβολή του Πέπε) Ρεάλ και με δύο γκολ -το ένα καλύτερο απ’ το άλλο- έβαλε το… ενάμισι πόδι της Μπαρτσελόνα (0-2) στον τελικό του Champions League! 

Μεγάλη ένταση στο «clasico», που ξεκίνησε με «μανούρες» (και αποβολή του Πίντο στο ημίχρονο), συνεχίστηκε με την ταυτόχρονη αποβολή Πέπε και Μουρίνιο (για μαρκάρισμα με τις τάπες και διαμαρτυρία αντίστοιχα) και ολοκληρώθηκε με απαράδεκτο χτύπημα του Αντεμπαγιόρ στον Μπουσκέτς (που έμεινε ατιμώρητο). 

Κάτι παραπάνω από «σκούρα» τα πράγματα για τη Ρεάλ, που (εκτός του Πέπε) θα στερηθεί στον επαναληπτικό και τον -επίσης τιμωρημένο- Σέρχιο Ράμος. 

Πώς έπαιξαν 


Διαφορετικό… βαθμό δυσκολίας είχε ο καταρτισμός της ενδεκάδας για τους δύο τεχνικούς. Κι αυτό διότι, την ώρα που ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε να καλύψει τις απουσίες των Κεντίρα και Καρβάλιο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε να καλύψει την… τρύπα που είχε δημιουργηθεί στην αριστερή πλευρά της άμυνάς του (απόντες οι Αντριάνο, Μάξουελ και Αμπιντάλ). 

Έτσι, στο 4-3-3 του «εκλεκτού» τερματοφύλακας ήταν ο Κασίγιας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Ράμος και Αρμπελόα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Πέπε-Αλόνσο-Ντιαρά και στην τριάδα μπροστά τους οι Ντι Μαρία (αριστερά), Εζίλ (δεξιά) και Ρονάλντο (κορυφή). 

Ο Γκουαρντιόλα, από την άλλη, ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Βαλντές και τετράδα της άμυνας -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Πουγιόλ, Πικέ, Μαστσεράνο και Άλβες. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Μπουσκέτς, μπροστά του οι Κεϊτά-Τσάβι και στην επίθεση οι Μέσι (αριστερά), Πέδρο (δεξιά) και Βίγια (κορυφή).

'Έργο που θα περίμενε να δει κανείς στο… σανίδι του «Καμπ Νου» -και όχι του «Μπερναμπέου»- αποδείχθηκε το πρώτο μέρος. Σαν η Ρεάλ να ήταν φιλοξενούμενη, δεν… ντράπηκε να παραχωρήσει χώρο (και την πρωτοβουλία) στους παίκτες του Γκουαρντιόλα. Σαν να ήταν γηπεδούχοι, δε, εκείνοι -όχι μόνο… τη δέχθηκαν, αλλά προσπάθησαν χωρίς καθυστέρηση να την εξαργυρώσουν. 

Παρόλο, λοιπόν, πού δύο φορές έφτασαν κοντά στο… γκισέ (με σουτ του Βίγια να ξυρίζει το δοκάρι και τετ α τετ του Τσάβι να έχει τη γνώριμη κατάληξη του Κασίγιας), τελικά έφυγαν με άδεια χέρια. Εκείνα του Βαλντές, δε, σταμάτησαν τη μοναδική κάτι-σαν-φάση της Ρεάλ (μακρινό σουτ Ρονάλντο), πριν το «μπαρούτι» που μύριζε σε όλο το 45λεπτο εκραγεί με «μανούρες» στη φυσούνα και τον Πίντο (που βρέθηκε στο επίκεντρό τους) να αποβάλλεται… και από τον πάγκο.

Η είσοδος του Αντεμπαγιόρ στο ημίχρονο έμοιαζε με την επιθετική «ένεση» που χρειαζόταν απεγνωσμένα η Ρεάλ. Και ποιος να το ‘λέγε πως το «αντίδοτο» -για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα- θα το 'βρισκε ο… Πέπε! Οι τάπες του Πορτογάλου (στο μαρκάρισμα πάνω στον Άλβες) έστειλαν τον ίδιο στα αποδυτήρια, τον Μουρίνιο (που διαμαρτυρήθηκε έντονα) στην εξέδρα και τη Ρεάλ ξανά σε παθητικό ρόλο.

Κι αφού Βίγια και Πέδρο δεν εκμεταλλεύτηκαν (στη διπλή ευκαιρία του 68') τον ενεργητικό (πλέον) της Μπαρτσελόνα, ο Μέσι, από την πλευρά του, είπε να κάνει το ματς «παράσταση για ένα ρόλο». Ο Αργεντινός δεν τελείωσε (υπέροχα) μόνο το εξαιρετικό σόλο του Αφελάι στο 76’. Με ένα τέτοιο από 'κείνα που πρωταγωνιστούν σε εφιάλτες αμυντικών, τελείωσε (εκτός απροόπτου) από σήμερα και την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Δείτε το φιλμ του αγώνα 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Ράμος, Αρμπελόα, Αλόνσο, Πέπε, Ντιαρά, Ντι Μαρία, Εζίλ (46' Αντεμπαγιόρ), Ρονάλντο

Στον πάγκο έμειναν οι: Αντάν, Κακά, Μπενζεμά, Γκρανέρο, Γκαράι, Ιγκουαΐν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες, Μπουσκέτς, Κεϊτά, Τσάβι, Μέσι, Πέδρο (71' Αφελάι), Βίγια (90' Σέρτζι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πίντο, Γιεφρέν, Μιλίτο, Αλκάνταρα, Φοντάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» 


 

http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: