ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τι είναι ο φόρος στα εμφιαλωμένα νερά..


Ο μόνος σίγουρος φόρος που θα ανακοινωθεί είναι στα μη αλκοολούχα ποτά . Έχουμε αναλύσει εδώ στο Πάμε Λουκέτο με κάθε ακρίβεια τι είναι ο φόρος στα αναψυκτικά, λεμονάδες πορτοκαλάδες κλπ. , σήμερα θα σας αναλύσουμε τι είναι ο φόρος στα  εμφιαλωμένα νερά.

Να τα πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Αρχικά πρόθεση της κυβέρνησης ήταν  να φορολογήσει γενικώς τα νερά. Υπάρχουν  πχ νερά  ποταμών που χύνονται στη θάλασσα. Υπάρχουν νερά στα συντριβάνια που χύνονται τζάμπα. Υπάρχουν νερά από νεροχύτες, που πάνε χαμένα.

Η πιο μεγάλη πρόκληση όμως είναι ...
τα εμφιαλωμένα νερά. ¨Ενας ξένος τουρίστας αποκομίζει πολλή άσχημη εντύπωση από τους Έλληνες, που πάνε στο περίπτερο και αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και πίνουν. Έχει παραγίνει αυτό το πράγμα. Παίρνουμε τα μπουκαλάκια και κυκλοφοράμε στο δρόμο, σηκώνουμε το κεφάλι  και γουρ γουρ γουρ ρίχνουμε το νερό στο στόμα μας σαν καταρράκτη και το μισό μάλιστα πέφτει έξω από το στόμα μας, παρεμποδίζοντας την πράσινη ανάπτυξη.

Είναι μία εντελώς  αντιαισθητική εικόνα, που δεν συναντάμε σε άλλο κράτος. Επίσης είναι ντροπή να λέμε ότι δεν έχουμε να φάμε, όμως να έχουμε να πιούμε και μάλιστα εμφιαλωμένο νερό και μάλιστα σε κιβώτια. Αυτό έχει και σαν αποτέλεσμα να μπακανιάζουμε και να κάνουμε κάτι κοιλιές μέχρι εκεί πέρα και να τρέχουμε στα νοσοκομεία και να διαμαρτυρόμαστε ότι τα βρίσκουμε κλειστά.

Οι αυξήσεις στα νερά θα είναι:

- Μεταλλικό νερό: δύο μεταλλικά ευρώ ανα μπουκαλάκι
- Φυσικό μεταλλικό νερό : τρία μεταλλικά ευρώ ανά μπουκαλάκι
- Επιτραπέζιο νερό: Φόρος το τραπέζι που το παίρνει το κράτος
- Νερό πηγής : Φορολογείται στην πηγή

Φόρος λοιπόν στα εμφιαλωμένα νερά, που θα είναι αρκετά τσουχτερός. Είναι ίσως ο φόρος που θα σώσει τη χώρα, αφού όλοι βλέπουμε στους δρόμους τους Έλληνες να κυκλοφορούν με τα μπουκαλάκια στο δρόμο, διασύροντας τη χώρα.


 http://pamelouketo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: