ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Το Practiker κατά συνδικαλιστή


Το Practiker κατά συνδικαλιστή
Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στο σύλλογο εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας η στάση της Διεύθυνσης του πολυκαταστήματος Πράκτικερ (Practiker) στο Βόλο εις βάρος συνδικαλιστή των εργαζομένων.
Χθες ο διευθυντής του καταστήματος του Βόλου μαζί με τους προϊσταμένους κλήθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας στο πλαίσιο εργατικής διαφοράς με υπάλληλο, ο οποίος μάλιστα είναι μέλος της τριμελούς επιτροπής εργαζομένων που λειτουργεί συνδικαλιστικά μέσα στο χώρο δουλειάς. Τόσο εκ μέρους του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας, όσο και από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Βόλου, διαμηνύθηκε ότι θα πρέπει να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα του εργαζόμενου αφενός και, αφετέρου, να σταματήσει η στοχοποίησή του μέσα στο χώρο δουλειάς μόνο και μόνο επειδή συνδικαλίζεται. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εμποροϋπαλλήλων η Διεύθυνση του πολυκαταστήματος υποχρέωσε 49 υπαλλήλους της επιχείρησης να υπογράψουν επιστολή διαμαρτυρίας με την οποία ουσιαστικά επικρίνουν το συνάδελφό τους ότι με τη στάση του κάνει κακό στη λειτουργία και το κύρος της εταιρίας.
«Τέτοιες πρακτικές είναι απαράδεκτες και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από το συνδικαλιστικό κίνημα και αυτό καλό θα είναι να το καταλάβουν εγκαίρως οι εργοδότες» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα. Εκ μέρους του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας ο πρόεδρος Φόρης Ζιούτος, που χθες παρέστη στην Επιθεώρηση Εργασίας στην εργατική διαφορά, κατέστησε σαφές ότι το σωματείο θα αντιδράσει εάν συνεχιστεί η ίδια τακτική από το συγκεκριμένο πολυκατάστημα και κάλεσε «το διευθυντή και τους προϊσταμένους να μη δείχνουν τόσο υπερβάλλοντα ζήλο εναντίον των συνδικαλιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: