ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κυκλοφορει ο νεος Firefox 4: Δειτε τις καινουργιες λειτουργιες.

Firefox 4**Κυκλοφορεί σήμερα  ο Firefox 4, από τη Mozilla. Η πολυαναμενόμενη έκδοση αυτή πιο γρήγορη από τις προηγούμενες προσθέτει επίσης νέα χαρακτηριστικά για τους φίλους του Firefox.

Καρτέλες


Η πρώτη έκπληξη όταν ξεκινάς τον Firefox 4 έρχεται από τη νέα θέση των καρτελών. Είναι πλέον, όπως στον Google Chrome, τοποθετημένες πάνω από το πεδίο διεύθυνσης.




Επίσης τώρα οι καρτέλες, αν θέλετε, μπορούν να ομαδοποιηθούν από σας ώστε αν αρέσκεστε να ανοίγετε πολλές καρτέλες να διευκολυνθείτε και να τις βλέπετε όλες στην οθόνη σας. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη από την Ομαδοποίηση καρτελών(Tab Manager). Αυτή η λειτουργία ανάλογα και με το πλήθος των προσθέτων που έχετε μπορεί να μην εμφανιστεί αρχικά σαν κουμπί κάτω από το μενού. Τότε, δεξί κλικ αριστερά του πεδίου διεύθυνσης και επιλογή Προσαρμογή. Σείρετε το εικονίδιο με το ποντίκι όπου θέλετε δίπλα στο πεδίο.

Όταν κάνετε κλικ στην ομαδοποίηση, και ας πούμε έχετε ανοιχτές 3 καρτέλες εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο όπου σέρνεται μέσα έξω τις μικρογραφίες των καρτελών για να ομαδοποιήσετε:

Firefox 4 tab manager



Οι νέες "καρτέλες εφαρμογών"(app tabs) στο Firefox 4 σας επιτρέπουν να καρφιτσώσετε στην αριστερή πλευρά της λίστας καρτελών, εφαρμογές web όπως είναι το GMail ώστε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτά. Πχ αν κάνετε δεξί κλικ στην καρτέλα GMail, επιλέγετε "Ορισμός ως καρτέλα εφαρμογών":

Ορισμός καρτέλας GMail ως καρτ. εφαρμογής

Τότε εμφανίζεται η πρώην καρτέλα GMail ως:



Σε όποιον και όποια, παρόλα αυτά δεν αρέσει η νέα διάταξη με τις καρτέλες no problem :). Δεξί κλικ σε σημείο που δεν υπάρχει καρτέλα και αποεπιλογή "καρτέλες στο πάνω μέρος"!


Μενού


Υπάρχει μόνο ένα νέο κουμπί-μενού στην αριστερή πάνω πλευρά με πορτοκαλί χρώμα για τους υπολογιστές Windows 7. Ενώ πχ στο XP έχουμε και το κλασσικό μενού. Η "Εργαλειοθήκη πλοήγησης" μπορεί να αφαιρεθεί με δεξί κλικ, οπότε σε XP εμφανίζεται το κουμπί μόνο.




Απόρρητο


Το Firefox 4 υποστηρίζει τη λειτουργία Do not track(μην με εντοπίζετε). Κλικ στο μενού Εργαλεία>Επιλογές>Για προχωρημένους. Κλικ στο κουτάκι "Γνωστοποίηση στις ιστοσελίδες ότι δεν θέλω να γίνεται ο εντοπισμός μου". Ουσιαστικά, αν επιλεγεί λέει στο site που επισκέπτεστε να μην παρακολουθεί τις κινήσεις σας για να χρησιμοποιηθούν ώστε να σας δείξουν σχετικές διαφημίσεις με τα γούστα σας. Το κακό είναι, για να λειτουργήσει αυτό χρειάζεται να συνεργάζεται και το site που επισκέπτεσαι. Άρα δεν ισχύει για όλες τις ιστοσελίδες.

Κρασαρίσματα-παγώματα


Ένα αναμενόμενο με ανυπομονησία χαρακτηριστικό του νέου Firefox 4 είναι το ότι πλέον αν κρασάρει(παγώσει, σταματήσει να ανταποκρίνεται) μια καρτέλα πχ διότι κράσαρε το Flash, θεωρητικά δεν θα επηρεάζεται πια όλος ο περιηγητής και με απλό reload(επαναφόρτωση) της καρτέλας θα επανέρχεται.

Ταχύτητα-Απόδοση


Το Firefox 4, λόγω και της νέας και γρήγορης  SpiderMonkey JavaScript engine, έχει γρηγορότερο χρόνο εκκίνησης, βελτιωμένη ταχύτητα φόρτωσης και επίδοσης  ιστοσελίδων και web εφαρμογών.

Υποστηρίζει επίσης  HTML5, CSS3 και WebGL(3D), και WebM και HD Video.

Συγχρονισμός


Μπορείτε τώρα να συγχρονίσετε μεταξύ διαφόρων υπολογιστών αλλά και συσκευών mobile, ιστορικό περιήγησης, τους κωδικούς, τους σελιδοδείκτες, ακόμα και τις ανοιχτές καρτέλες που έχετε σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Klik Εργαλεία>Ρύθμιση Sync.

Τα πλήρη χαρακτηριστικά του Firefox 4 είναι εδώ.

Η επίσημη κυκλοφορία του Firefox 4 έγινε σήμερα 22 Μαρτίου 2011 από τη Mozilla αλλά από χθες διάφοροι ανακάλυψαν στους FTP Servers της εταιρίας την υποτιθέμενη τελική βερσιόν. Αυτή η έκδοση είναι ακόμη RC(release candidate) και αυτόματα θα ενημερωθεί σε αυτούς που το κατέβασαν. Ο όρος RC σημαίνει ότι το πρόγραμμα είναι έτοιμο για κυκλοφορία εκτός κι αν προκύψουν κάποια bugs ή αλλαγή τελευταίας στιγμής. Ο Mike Beltzner,Καναδός , director της Mozilla για το Firefox, μετά από τον κατακλυσμό των εξυπηρετητών από ενθουσιώδης χρήστες δήλωσε στο Twitter

"C'mon Internet, we do this every time. We are seeding our FTP mirrors, but Firefox 4 isn't ready until www.mozilla.com/firefox says so!" 

Δεν μπορεί κανείς να μη παρατηρήσει ότι όπως και οι Chrome, Opera, και ο Firefox 4 διατίθεται και για τα μηχανήματα με Windows XP και linux και δεν περιορίζεται όπως ο νέος και πολύ καλός Internet Explorer 9 σε υπολογιστές με Vista και Windows 7 μόνο.




http://www.sotostips.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: