ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Εφαρμογή "Χρυσός Οδηγός" για κινητά.


Greek Yellow Pages mobile app
Ο γνωστός Χρυσός Οδηγός υπάρχει τώρα και ως εφαρμογή "Χρυσός Οδηγός Mobile" για κινητά. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις λειτουργίες της εφαρμογής, πως την κατεβάζουμε, για ποια κινητά είναι και τα δυνατά και αδύνατα σημεία της. Greek Yellow Pages app, find local businesses and services in Greece(English/Greek).

Σημείωση: Αν ψάχνετε την ιστοσελίδα ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ πατήστε εδώ .

Εφαρμογή ή app σημαίνει μικρό πρόγραμμα για κινητά(στην περίπτωση μας). Είναι ουσιαστικά η νέα μόδα, μια διέξοδος αν θέλετε ώστε τα κινητά μας να προσφέρουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα(από πρώτες ανάγκες μέχρι διασκέδαση).


Συσκευή δοκιμής: συμβατή NOKIA 5230.

Η εφαρμογή Χρυσός Οδηγός Mobile προσφέρει:



Βασική αναζήτηση στην εφαρμογή Χρυσός Οδηγός


πληκτρολογώντας επωνυμία ή επάγγελμα-προϊόν("ιατρός").

Πρώτα επιλέγετε τι θα αναζητήσετε, επάγγελμα/προΐόν ή επωνυμία. Μετά πληκτρολογείτε. Μπορείτε σε αντίστοιχο κουτάκι να ορίσετε τοποθεσία, πχ "Καλλιθέα".

Επίσης μπορεί χωρίς να πληκτρολογήσετε τίποτα στην εφαρμογή χρυσος οδηγος να πατάτε το κουμπί "κατηγορίες" και να επιλέξετε μια κατηγορία πχ "Βιβλία". έτσι θα εμφανιστούν υποκατηγορίες όπως βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες όπου αν επιλέξετε πχ βιβλιοπωλεία αυτό συμπληρώνεται αυτόματα στο κουτάκι που είπαμε. Μετά πατάτε το κουμπί Αναζήτηση.

Υπάρχει και κουμπί "αλφαβητικά" για τις κατηγορίες επαγελμάτων/προϊόντων για να εμφανίσετε λίστα με πχ επαγγέλματα ή προντα που αρχίζουν από Α, Β κλπ.


Λίστα αποτελεσμάτων και χάρτης μαζί



Map in Greek Yellow Pages mobile app
Αφού συμπληρώσατε προηγουμένως τη λέξη "Βιβλιοπωλεία" μπορεί πριν πατήσετε αναζήτηση να επιλέξετε την επιλογή "Κοντά μου". Γράφετε μια διεύθυνση στο κουτί "σημείο εκκίνησης" και πατάτε αναζήτηση. Εμφανίζεται τότε χάρτης και η πρώτη επιχείρηση με τη διεύθυνση της. Σε iphone λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το GPS προφανώς χωρίς να πληκτρολογήσεις διεύθυνση(για το κοντά μου). Στη συσκευή μου δεν το δοκίμασα(έχω GPS). Αν ισχύει θα είναι πολύ καλό.

Να ελέγχετε το μενού διότι οι επιλογές του αλλάζουν ανάλογα με το που βρισκόσαστε. Πχ στην περίπτωση μας το μενού έχει πλέον τις επιλογές




  • Επιλογή
  • Τηλέφωνο
  • Επόμενο αποτέλεσμα στο Χρυσό οδηγό
  • Βοήθεια
  • Εξοδος

Χάρτης και οδηγίες διαδρομής


Για κάθε επιχείρηση ή οργανισμό μπορείτε να δείτε, στο χρυσό οδηγό, σε μορφή χάρτη το σημείο, στο οποίο εδρεύει. Μπορείτε να πλοηγηθείτε: βόρεια, νότια, δυτικά, ανατολικά και επίσης να δείτε μεγαλύτερη ή μικρότερη απεικόνιση. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε λεπτομερείς οδηγίες για το πως θα φτάσετε

Έτσι πχ αν επιλέξουμε από το μενού παραπάνω το Επιλογή εμφανίζονται τα πλήρη στοιχεία του βιβλιοπωλείου και παράλληλα τα κουμπιά

  • Τηλέφωνο
  • Χάρτης
  • Διαδρομή
Με πάτημα του κουμπιού Διαδρομή θα σας δοθούν "Οδηγίες Πρόσβασης" αν ορίσετε Σημείο εκκίνησης. Το σημείο προορισμού είναι ήδη γραμμένο(η διεύθυνση του βιβλιοπωλείου). Πατάτε μετά το κουμπί Διαδρομή και σας λέει αναλυτικά πως θα φτάσετε στον προορισμό σας από το σημείο εκκίνησης(από κει που βρίσκεστε): "προχωρήστε βόρεια στην οδό τάδε, στρίψτε στην οδό τάδε κλπ κλπ). Κάθε οδηγία μπορεί να "πατηθεί" Τότε θα δείτε το αντίστοιχο κομμάτι της διαδρομής σε χάρτη. Σαν Google Maps δηλαδή.

Προβλήματα


Οσοι δεν έχουν πληκτρολόγιο στο κινητό(touchscreen) θα δυσκολευτούν στην αρχή να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή χρυσός οδηγος. Για να εισάγετε στοιχεία σε ένα κουτί πατάτε το κουτί, επιλέγετε από το μενού που λέγαμε το T9. Εμφανίζετε έτσι το onscreen πληκτρολόγιο(από το μενού του τηλεφώνου διαλέγετε γλώσσα).

Για παράδειγμα, για όσους δε βλέπουν καλά υπάρχει δυνατότητα μεγέθυνσης του χάρτη. Αυτό γίνεται με το πλήκτρο *. Αν δεν έχετε πληκτρολόγιο κοιτάξτε στο μενού. Αν δεν υπάρχει εκεί ατυχήσατε.

Η αρχική επιλογή με τα 2 radio buttons άβολη. Πολύ κοντά τα 2 buttons.

Δεν ξέρω αν κυλάει ο χάρτης με το δάκτυλο σε touchscreen. Δεν τα κατάφερα.

Συμπέρασμα


Η δωρεάν εφαρμογή Χρυσός Οδηγός(MobileXO) είναι γρήγορη, σχετικά όμορφη, μοιάζει ακριβής, αλλά στο σχεδιασμό για την βέλτιστη λειτουργικότητα έχει λίγο δρόμο ακόμη( στις επόμενες εκδόσεις ελπίζουμε).

Συμβατότητα εφαρμογής Mobile Χρυσός Oδηγός: Για ποια κινητά είναι


Δείτε τη σελίδα αυτή. Iphone, Nokia, Blackberry, Samsung, Motorola, Sony Ericsson, κινητά  Vodafone, LG


Πως κατεβάζω την εφαρμογή Χρυσός Οδηγός στο κινητό(DOWNLOAD LINKS)



  • Πηγαίνετε στη σελίδα αυτή και εισάγετε αριθμό κινητού και πάροχο για να σας αποσταλεί download link στο κινητό ως SMS.
  • για iphone από itunes .

Μα δεν έχω συμβατό κινητό: ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ


Η 
ιστοσελίδα Χρυσός Οδηγός (xo.gr website)



http://www.sotostips.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: