ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Υπουργείο Προπαγάνδας - Τα Νέα της ημέρας


Vendetta

Υπουργείο Προπαγάνδας - Τα Νέα της ημέρας Δευτέρα 21.03.2011



Γενναίοι αναγνώστες του Αδέσποτου, καθώς ο μήνας Μάρτιος οδεύει προς το τέλος του, μπορώ να πω με βεβαιότητα, πως αυτός είναι ο χειρότερος Μάρτιος που έχω ζήσει έως σήμερα. Τέτοιους καιρούς, οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί από ποτέ, αφού όπως γνωρίζουμε καλά, οι μεγαλύτερες αλλαγές, προωθούνται σε περιόδους σαν αυτή που ζούμε.





Οι εξελίξεις στη Λιβύη αποδεικνύουν περίτρανα τη στασιμότητα της εξέλιξης του ανθρώπινου νου. Για ακόμα μια φορά έχουμε έναν ηγέτη ενός κράτους με πλούσιο ορυκτό πλούτο, μια υποκινούμενη και πιθανότατα χρηματοδοτούμενη εξέγερση και μια στρατιωτική επιχείρηση που μάλλον καλείται να βγάλει την οικονομία μερικών "δυτικών" κρατών από τη δύσκολη θέση. Το θέμα φυσικά έχει πολλές παραμέτρους, αλλά η τοποθέτηση που νομίζω ότι περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την παρούσα κατάσταση και δράση, έγινε από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Β. Πούτιν ο οποίος έκανε λόγο για "μεσαιωνική σταυροφορία".

Quiz:Γνωρίζει κανείς γιατί στατιστικά οι περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις που καταλήγουν σε λουτρό αίματος γίνονται μήνα Μάρτιο? Πολλά στοιχεία έδωσα...

Φυσικά από μια τέτοια επιχείρηση (Αυγή της Οδύσσειας παρακαλώ) δε θα μπορούσε να είναι απούσα η Ελλάδα και έτσι έγινε κανονικά και με το νόμο η χρήση των Νατοϊκών βάσεων από τις συμμαχικές δυνάμεις. Μιλώντας για σύμμαχους, ο στρατός των Ηνωμένων πολιτειών, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών από το Der Spiegel. Στις φωτογραφίες εμφανίζονταν Αμερικανοί στρατιώτες να ποζάρουν χαμογελαστοί δίπλα από τις σορούς Αφγανών στρατιωτών, τους οποίους σκότωσαν καθαρά για διασκέδαση.

Quiz: Προτιμάτε το δικτάτορα Καντάφι ή τον βλάκα Γιώργο?

Το πλανόδιο τσίρκο που ονομάζουμε κυβέρνηση της Ελλάδας και συγκεκριμένα ο Κλόουν Τζέφρι, έκανε την επόμενη στάση του στην Ερμούπολη Σύρου, όπου συνάντησε και τη θερμή υποδοχή των κατοίκων του νησιού, με συνθήματα όπως "έξω οι κλέφτες" και "Γιώργο φύγε". Λίγο μετά ο βλάκας, δήλωσε πως καμιά κυβέρνηση δεν παίρνει με χαρά επώδυνα μέτρα". Όπου πηγαίνουν τους φτύνουν και μετά δηλώνουν στα τσοντοκάναλα, ότι τους "έδωσε εντολή" η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Κάποιος να πληροφορήσει τους Πάγκαλο και Τσίπρα, πως τα σεξουαλικά τους δεν απασχολούν τους Έλληνες.

Τα ελληνικά ιστολόγια, μεταξύ των οποίων δεν ειναι το παρόν, πιάστηκαν κορόιδα από την επιχείρηση που στήθηκε με πρωταγωνιστή το mail που έκανε λόγο για πιθανή πτώχευση της Ελλάδας στις 25 του Μάρτη. Η επίθεση που δέχτηκαν, αλλά και πρόκειται να δεχτούν οι bloggers θα έχει δριμύ χαρακτήρα αλλά ελπίζω να μην είναι ισοπεδωτική (στην Τουρκία "έκλεισαν" 600.000 blogs μετά από εισαγγελική παρέμβαση). 


Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, στην Ελλάδα ψηφίστηκε νόμος σύμφωνα με τον οποίο, οποιοσδήποτε λειτουργεί ενάντια στην "κοινωνική τάξη", θα πρέπει να λογοδοτεί στη δικαιοσύνη. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει, πως στο άμεσο μέλλον, οι πολίτες θα πρέπει να δέχονται τις αποφάσεις της κρατικής εξουσίας, χωρίς την παραμικρή αντίδραση, ακόμα και αν η αντίδραση είναι λεκτική. Σε αντίθετη περίπτωση, θα χαρακτηρίζονται "αντιεξουσιαστές" και ως εκ τούτου θα αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις που τους αναλογούν. Κάτι σε 1984 ή κάνω λάθος;


Προς προώθηση λοιπόν της κοινωνικής αποδοχής αυτού ακριβώς του νόμου, η κυβέρνηση έστησε αυτό το απλό παιχνιδάκι, για να είναι σε θέση να κατηγορήσει το ρόλο και την αξιοπιστία και blogs. Ο φανοποιός από την Κρήτη άλλωστε, που στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το blogging είναι ένα πολύ αληθοφανές σενάριο. Το "δεν ήξερα τι έγραφα δε" θα το ζήλευε και ο Φώσκολος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: