ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΝΤΙ-Γύρισαν με άδεια χέρια

Γύρισαν με άδεια χέρια
Με άδεια χέρια επέστρεψαν από την Αθήνα και αυτή τη φορά Εργατικό Κέντρο Βόλου και εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ. Η εταιρία δεν ανακαλεί τις απολύσεις και αυτό εντείνει τη δυσφορία μέσα στο χώρο δουλειάς. Έκτακτη γενική συνέλευση αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο για να καθορίσουν οι εργαζόμενοι τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην τριμερή σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας προήδρευσε ο Υφυπουργός Βασ. Κεγκέρογλου. Ο Υφυπουργός ζήτησε από την εταιρεία να παρουσιάσει άμεσα το μάστερ πλαν της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να στηριχθεί η παραγωγική διαδικασία και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Το ΕΚΒ και το σωματείο των εργαζομένων ζήτησε να ανακληθούν οι απολύσεις που χαρακτηρίστηκαν παράνομες και καταχρηστικές, ωστόσο εκ μέρους της εταιρίας ο κ.Χουζιέλ και ο κ. Τζήκας επέμεναν μέχρι τέλος ότι δεν πρόκειται να ανακληθούν οι 11 απολύσεις που έγιναν, διότι όπως τονίστηκε στόχος της εταιρίας είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας του εργοστασίου.
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεσμεύτηκαν ότι για ένα διάστημα μέχρι τον Ιούνιο δεν πρόκειται να προβούν σε άλλες απολύσεις, ωστόσο το ΕΚΒ και το σωματείο ζήτησαν η συγκεκριμένη δέσμευση μαζί με τις προτάσεις του Ομίλου για τη λειτουργία του εργοστασίου να δοθούν εγγράφως ακόμη και σήμερα.
«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση της εταιρίας. Έχουμε ακούσει και άλλες φορές τέτοιες δεσμεύσεις, οι οποίες όμως δεν τηρήθηκαν και κάθε τρεις και λίγο έχουμε απολύσεις» επεσήμανε στον «Τ» ο πρόεδρος του σωματείου Τριαντάφυλλος Καρατζιώλης.
Τα μέλη του σωματείου δήλωσαν απογοητευμένα από την έκβαση της τριμερούς συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς όπως τόνισαν ο ουσιαστικός στόχος ήταν να ανακληθούν οι απολύσεις, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κλίμα μέσα στη συνάντηση αρκετές φορές ήταν εκρηκτικό και αυτό διότι υπήρξαν εκ μέρους των εκπροσώπων των εργαζομένων σε αρκετά σημεία της συζήτησης ενστάσεις στα όσα τονίζονταν από την εταιρία στη λογική της μείωσης του κόστους.
«Δεν υπάρχει δουλειά για όλους μέσα στο εργοστάσιο. Εάν ανακάμψει η επιχείρηση δεν θα υπάρχει πρόβλημα, μέχρι τότε όμως είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε μέτρα» φέρεται να επισήμανε ο κ. Χουζιέλ, γεγονός που προκάλεσε την ένταση με τον πρόεδρο του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλο να υπογραμμίζει ότι είναι «απάνθρωπο να απολύονται εργαζόμενοι που θέλουν 8 μήνες για να συνταξιοδοτηθούν».
http://www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: