ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΒΟΛΟΣ «Η χλωρίωση του νερού "προίκα" για ιδιωτικοποίηση»


Τονίστηκε από τους κατοίκους του Πηλίου σε ενημερωτική εκδήλωση

«Προίκα» στη νύφη (που είναι το νερό του Πηλίου), αποτελεί για τους κατοίκους των χωριών η χλωρίωση του νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ, ενόψει της ιδιωτικοποίησης, όπως επισημάνθηκε σε ενημερωτική εκδήλωση που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, παρουσία μερικών δεκάδων κατοίκων των χωριών. Όσον αφορά στην επάρκεια του νερού, χαρακτηρίστηκε υπέρ αρκετή, αν επισκευαστεί το δίκτυο από το οποία χάνεται το 40% της ποσότητας πηγαίων νερών, που καταλήγει στις δεξαμενές ύδρευσης από τις πηγές του Πηλίου και τονίστηκε ότι ολόκληρος ο Δήμος Βόλου μπορεί να υδρευτεί με νερό άριστης ποιότητας. 


Η εκδήλωση έγινε παρουσία του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Γιάννη Κερασιώτη και ου επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Γιάννη Μολοχίδη, παρουσία τόσο κατοίκων των χωριών, όσο και μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας, του ΕΠΑΜ και άλλων συλλογικοτήτων.
Ο κάτοικος Σταγιατών Βαγγέλης Γαλανόπουλος γνωστοποίησε ότι προ ημερών στην Πορταριά, παραβιάστηκε η δεξαμενή ύδρευσης και εξαφανίστηκε ο χλωριωτής που είχε τοποθετηθεί και προειδοποίησε ότι, όσο συνεχίζεται η επιθετική πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ, η στάση των κατοίκων θα σκληραίνει.

Κατήγγειλε δε ότι η Δημοτική Επιχείρηση, χλωριώνει το νερό του Πηλίου για να μην ενδιαφέρονται πλέον οι κάτοικοι γι’ αυτό, ν’ αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό από τα σούπερ μάρκετς, προετοιμάζοντας το έδαφος για να τα εμπορευτεί κάποιος ιδιώτης.
Τόνισε δε ότι από το δίκτυο ύδρευσης του Βόλου χάνεται νερό της τάξης 40% από διαρροές, που με τις κατάλληλες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να περιοριστούν στο 5% και να πίνει όλες ο Βόλος πηγαίο νερό άριστης ποιότητας.

Πρότεινε η ΔΕΥΑΜΒ να τραβήξει αγωγούς από το Πήλιο σε κάθε γειτονιά του Βόλου, ώστε οι κάτοικοι του Βόλου να πίνουν πηγαίο νερό και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στις Σταγιάτες, στην άλλη Μεριά ή σε άλλα σημεία, πληρώνοντας ακριβά τη βενζίνη για να το προμηθεύονται. Σύμφωνα με τον κ. Γαλανόπουλο και αυτό να γίνει οι ποσότητες νερού δεν θα ξεπερνούν αυτές που χάνονται στο προβληματικό δίκτυο.
Ο Γιάννης Γκόλτσιος, από τον Άγιο Βλάσιο έκανε αναδρομή, πως φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση και κάλεσε τους Βολιώτες να κάνουν μέτωπο αντίστασης κατά της χλωρίωσης, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της ΔΕΥΑΜΒ είναι στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης. 


magnesianews

Δεν υπάρχουν σχόλια: