ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ιστορίες καθημερινής εθνικιστικής προπαγάνδας: Ο Τούρκος αστυνομικός και ο δολοφονημένος «Κούρδος»


Επρόκειτο για ένα πολύ σκληρό βίντεο (προτιμώ να μην το δημοσιεύσω εδώ), τουρκικής προελεύσεως, όπου, μέσα σε μια αναμπουμπούλα μεταξύ Τούρκων αστυνομικών και πολιτών, ένας αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και σκότωσε με τρεις πυροβολισμούς έναν πολίτη. Ήταν επόμενο τα αυτοαποκαλούμενα «πατριωτικά ιστολόγια» να το πάρουν και να κάνουν πάρτυ. Δυστυχώς, υπήρξαν και κάποιοι που το αναπαρήγαγαν, οι οποίοι δεν ανήκουν στο νεοφασιστικό χώρο.

Δεν ξέρω ποιός «πατριώτης» κατασκεύασε και πρωτοδημοσίευσε το ελληνικό κείμενο που συνόδευε το βίντεο και αναπαράχθηκε εκατοντάδες φορές από τα αφρισμένα γαλανόλευκα κοπάδια. Γι αυτό θα το παραθέσω από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Στόχος», την οποία θεωρώ και αξιοθαύμαστη, διότι, κατά τη γνώμη μου, συγκεντρώνει συνολικά σε όλο της το περιεχόμενο τόση ποσότητα ατόφιας ηλιθιότητας όσο καμία άλλη ιστοσελίδα -ναι, πιστεύω πως ξεπερνάει και αυτή της Χρυσής Αυγής.



Επειδή μου φάνηκε παρατραβηγμένο, ακόμα και σε ένα αυταρχικό κράτος όπως το τουρκικό, να επαινείται κάποιος για μια εν ψυχρώ δολοφονία, που μάλιστα, έτσι όπως φαίνεται στο βίντεο, ήταν άνευ λόγου κι αφορμής, έψαξα με τη βοήθεια του  google translate σε τούρκικες ιστοσελίδες για το συγκεκριμένο περιστατικό. Για σιγουριά, ζήτησα και τη βοήθεια μιας παλιάς συμφοιτήτριάς μου που κατάγεται από την Τουρκία.
Το αποτέλεσμα τελικά ήταν πως ούτε Κούρδοι ήταν οι πολίτες, ούτε επαίνεσαν ποτέ κάποιον από τους αστυνομικούς. Αυτά ήταν καθαρά εθνικιστικά φαντασιουργήματα. Τουναντίον, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον πολίτη έχει συλληφθεί και κρατείται.
Μπορείτε να το τσεκάρετε κι εσείς π.χ. εδώ: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1332879, με τη βοήθεια της αυτόματης μετάφρασης θα καταλάβετε πάνω κάτω τι συνέβη.

Ο λόγος για τον οποίο ο γκαιμπελίσκος κατασκεύασε αυτή την είδηση πιστεύω πως ήταν για να «αποδείξει» πόσο βάρβαροι είναι Τούρκοι, αλλά και να περάσει παράλληλα το μήνυμα «κοιτάξτε τι κάνουν οι Τούρκοι με τους εχθρούς τους σε αντίθεση με εμάς που κοιμόμαστε όρθιοι». Δηλαδή τα γνωστά αντιφατικά και καταγέλαστα εγκεφαλικά αποκαΐδια, που από τη μια θεωρούν τους πάντες βάρβαρους (Τούρκους, Εβραίους, κ.λπ.) και από την άλλη δυσανασχετούν που δεν τους μιμούμαστε σε βαρβαρότητα.

Όπως και να 'χει πάντως, δεν πρέπει ποτέ να θεωρεί κανείς αξιόπιστα τα όσα διαβάζει σε σημαιοστολισμένους ιστότοπους. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που έχουν διασπείρει και αναπαραγάγει μαζικά συνειδητά κατασκευασμένες ειδήσεις, οι οποίες αποσκοπούν, ως επί το πλείστον, μόνο στην καλλιέργεια του μίσους και του φανατισμού. Η παρουσία τους είναι χρήσιμη μόνο για να θυμίζει σε όλους το πόσο ηθικά υποανάπτυκτο είναι ακόμα ένα μέρος αυτού του τόπου.


/jungle-report.

Δεν υπάρχουν σχόλια: