ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Σήκω χόρεψε συρτάκι…31η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Ημέρα Παρασκευή κάτω από το ολόγιομο φως του φεγγαριού , 2500 περίπου Θεσσαλοί θα χορέψουν εθελοντικά (;) στην παραλία του Βόλου για να καταρρίψουν το ρεκόρ για το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου και το όνομά τους θα γραφτεί στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Από τη στιγμή που η ημερομηνία της εκδήλωσης ρεκόρ Γκίνες ορίστηκε , γίνονται αμέτρητες πρόβες από τους Θεσσαλούς συμμετέχοντες , λιποθυμούν από τη κούραση και το άγχος , από τη προσπάθεια για να προβληθεί ο πολιτισμός του Βόλου και της Θεσσαλίας, ο οποίος είναι λίγο συρτάκι, λίγο θάλασσα, λίγο τσίπουρο, λίγο Αργώ (δεν έχει σημασία αν ολοκληρώθηκε το ταξίδι της ή όχι , αρκεί που βρίσκεται στη θάλασσα …. ευτυχώς δεν βούλιαξε ακόμη) , λίγο Πήλιο και λίγο Κένταυροι …. φυσικά πολιτισμός είναι και το τζατζίκι, η φέτα και το σουβλάκι!
 Οι χοροί , λοιπόν καλά κρατούν στην παραλία του Βόλου, ΟΠΑ! 

αλλά μέσα στο σκοτάδι ζουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν χορεύουν αλλά λιποθυμούν από την πείνα! Άλλοι λιποθυμούν από χορό και άλλοι από τη πείνα! Τα χαράτσια , οι φόροι αυξάνονται και οι μισθοί , οι συντάξεις ,τα επιδόματα μειώνονται ! Τα εργοστάσια κλείνουν και οι εργαζόμενοι απολύονται χωρίς αποζημιώσεις ή κάποιοι άλλοι μένουν στις δουλειές τους με τους μισθούς πείνας ενώ η μαύρη εργασία «νομιμοποιείται με το έτσι θέλω» από τα αφεντικά!

Σε τοπικό επίπεδο, οι αρμόδιοι φορείς από τη μια καθαρίζουν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια από τους μετανάστες οι οποίοι είχαν βρει προσωρινή στέγη και από την άλλη συζητούν για συνεργασίες με τους «εργοδοτικούς μετανάστες» , οι πρώτοι μετανάστες χαρακτηρίζονται εστία μόλυνσης και οι δεύτεροι μετανάστες επενδυτές, τους πρώτους τους διώχνουν με ‘’σκούπα’’ (πού τους πάνε άραγε;) και στους δεύτερους στρώνουν κόκκινο χαλί για να … επενδύσουν στο τόπο μας! Οι τοπικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι άνεργοι αυξάνονται, οι κάδοι σκουπιδιών συνεχίζουν να βρωμάνε , τα χόρτα μεγαλώνουν και φουντώνουν με κίνδυνο πυρκαγιάς , o Περιφερειακός δρόμος Γιοφύρι της Άρτας κατάντησε , οι διακοπές νερού και ρεύματος συνεχίζονται σε συμπολίτες μας, τα δημοτικά «χαράτσια» αυξάνονται και το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Βόλου παραμένει έλλειμμα!

Αλλά το συρτάκι , συρτάκι! Δεν χρειάζεται άλλο μιζέρια, μακριά τα προβλήματα ,τώρα χορεύουμε γιατί πιστεύουν οι περισσότεροι ότι χορεύοντας συρτάκι στη παραλία του Βόλου με τη δημοσιότητα που έχει πάρει η εκδήλωση θα φέρει πολλά χρήματα , πάρα πολλά χρήματα και προβολή ,πάρα πολύ προβολή στο Βόλο ! Τον προηγούμενο χρόνο διεξάγονταν αγώνες πόλο στο Βόλο, τα ίδια πολλά χρήματα ακούγαμε από τους υπευθύνους θα έφερναν οι αγώνες, φέτος δεν γνωρίζουν αν λειτουργήσουν τα κολυμβητήρια αφού δεν υπάρχουν χρήματα για τη συντήρησή τους ! Όποιος κατάλαβε , κατάλαβε… και οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν τους χορούς!

Καλή επιτυχία στους Θεσσαλούς και μετά το … ‘’χορευτικό διάλειμμα’’ συνεχίζουμε να παλεύουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με τον ίδιο ρυθμό και ζήλο στους δρόμους για να καταρρίψουμε το νέο ρεκόρ του μεγαλύτερου αγώνα ενάντια σε όλους όσους μας καταστρέφουν τη ζωή που δεν θα συμπεριληφθεί σε κάποιο βιβλίο αλλά θα αλλάξει τη ζωή μας!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: