ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Προβάλλουν «εθνικούς κινδύνους»​, αυξάνουν τη θητεία!


Η ετοιμόρροπη πραξικοπηματική κυβέρνηση του Παπαδήμου, καθώς βυθίζεται στα γκάλοπ εισπράττοντας την αγανάκτηση του κόσμου της εργασίας, επιχειρεί ένα άλμα μπροστά. Η άθλια κουστωδία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, που επεξεργάζεται τους τρόπους επιβολής των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, το νέο πετσόκομμα των συντάξεων, τους νέους φόρους και χαράτσια, τις γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις και τη νέα κούρσα των εξοπλισμών, ετοιμάζεται να παίξει το μεγάλο της χαρτί: «τους εθνικούς κινδύνους»!!! 
Το αστικό σύστημα εξουσίας έχει απόλυτη ανάγκη τον αποπροσανατολισμό του εργαζόμενου λαού μας, τον εθνικιστικό πυρετό και την πολεμοκαπηλεία ώστε να καλύψει τους νέους γύρους εργατικής λεηλασίας, ανεβάζοντας ταυτόχρονα την πήχη του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού σχετικά με τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Και επειδή δε μπορεί να πείσει κανέναν μιλώντας για κινδύνους ενάντια στην «εδαφική ακεραιότητα» από τους «Γυφτοσκοπιανούς», όπως αρέσκεται να ονομάζει ολόκληρο το αστικό πολιτικό σύστημα τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, θέτει ζήτημα «τουρκικής επιθετικότητας». Αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα το Καστελόριζο.



Την αρχή έκανε ο Μπουμπούκος. Την σημασία του Καστελόριζου (Μεγίστη) για τον καθορισμό της ελληνική ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές. Ο εκλεκτός των καναλαρχών-τραπεζιτών-εφοπλιστών τόνισε ότι "Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στο Καστελόριζο. Από αυτό εξαρτάται η ελληνική ΑΟΖ".

Αποδεικνύοντας όμως ότι η αστική πολιτική έχει συνέχεια και συνέχεια, ότι το αστικό σύστημα εξουσίας επιλέγει να οξύνει ταυτόχρονα σε επίπεδο εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής την επίθεση του. Η ουσία της αντεργατικής πολιτικής και των αστικών ταξικών συμφερόντων που εκφράζει η κυβέρνηση Παπαδήμου και το ΛΑΟΣ αποκαλύπτεται στην αναφορά του Γεωργιάδη για τη φορολόγηση των ναυτιλιακών εταιρειών, όπου είπε πως δεν θα πρέπει να επιβληθούν νέοι φόροι, καθώς «υπάρχει θέμα με τη Βρετανία που θέλει να προσελκύσει πάλι τους Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι είχαν φύγει εξαιτίας της βαριάς φορολογίας». Τέλος, ανέφερε πως αποτελεί θέμα προγραμματισμού το πότε θα περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και της κατάργησης των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων.

Την πολιτική πρακτική του Γεωργιάδη ακολούθησε ο ομοϊδεάτης Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεώργιος Στ. Γεωργίου που επισκέφθηκε την 80 ΑΔΤΕ στην Κω, καθώς και τα Φυλάκια Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου με τη συνοδεία του Υποδιοικητή της Ανωτέρας Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, Υποστράτηγο κ. Ιωάννη Δρακωνάκη. 
Ο κ. ΑΝΥΕΘΑ μετέβη στο Στρατηγείο της Ταξιαρχίας όπου έγινε η βασική ενημέρωση για την αποστολή της στη ζώνη ευθύνης της. Στο χαιρετισμό του ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας δε θα λείψει τίποτα από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στη συνέχεια ο κ. ΑΝΥΕΘΑ μετέβη στα Φυλάκια των νησιών Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου όπου ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση και για την αποστολή τους. Στο χαιρετισμό του ο κ. ΑΝΥΕΘΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι που είναι οι φύλακες της Ελληνικής κοιτίδας στο Αρχιπέλαγος, και πιο συγκεκριμένα δήλωσε το εξής: "Αυτό που θα έχω πάρει μαζί μου πίσω στην Αθήνα θα είναι ότι το Αιγαίο φυλάσσεται. Και φυλάσσεται κατά τρόπο ευγενικό, τρόπο ειρηνικό, αλλά πάντοτε ετοιμοπόλεμο».

Η προπαγανδιστική αυτή επίσκεψη, που συντηρεί το κλίμα έντασης στο Αιγαίο είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ευρύτερες αντικοινωνικές και πολεμοκάπηλες επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Έτσι επιχειρείται να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι ενώ περικόπτονται βάρβαρα και επικίνδυνα όλες οι κοινωνικές δαπάνες, στον προϋπολογισμό του 2012 αυξάνονται με προκλητικό τρόπο τα κονδύλια για πληρωμές νέων και παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 66.7%, που καταλήγουν στις ξένες πολεμικές βιομηχανίες, στο Σάφα, τον Κόκκαλη, το Μυτιληναίο, το Χούμπαυλη και τα άλλα παιδιά της διαπλοκής. Επίσης, το 2012 αυξάνουν κατά 22.5% τα κονδύλια που πληρώνει ο λαός μας για το ΝΑΤΟ!!! Τα ποσά ξεπερνούν τα 1.1 δις ευρώ, ενώ το ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με το yened.blogspot.com προτίθεται να διαθέσει το 2012 συνολικά 9 εκατ. ευρώ σε μυστικά κονδύλια. Το νούμερο αυτό είναι πραγματικά εξωπραγματικό και προκλητικό συγκρινόμενο με τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την σκυτάλη της εθνοκαπηλείας αναμένεται να πάρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, στέλνοντας μήνυμα προς την Άγκυρα, καθώς προγραμματίζεται ταξίδι του για το ακριτικό Καστελόριζο, Στρόγγυλη και την Ρω ανήμερα των Θεοφανείων. 

Τα σενάρια που πλασάρει το ΥΕΘΑ, η ΕΥΠ και μιλιταριστικά περιοδικά όπως η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-defencenet.gr είναι ότι «το Καστελόριζο θα αποτελέσει το κέντρο των προκλήσεων της Άγκυρας το αμέσως προσεχές διάστημα».Εδώ πρέπει να επισημάνουμε δύο δεδομένα: πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι στο ζήτημα του Καστελόριζου και στην εμπλοκή του στον καθορισμό ελληνικής ΑΟΖ, η τουρκική πλευρά έχει δίκιο. Όμως το ελληνικό κράτος και τα οικονομικά συμφέροντα που εκφράζει θέτουν ζήτημα Καστελόριζου ώστε να προχωρήσουν σε καθορισμό ΑΟΖ μαζί με την Κύπρο και να αποκλείσουν την Τουρκία από το σύνολο του ενεργειακού πλούτου της Μεσογείου, καθιστώντας το Αιγαίο «ελληνική λίμνη». Για αυτό οξύνουν την αντιπαράθεση με την Τουρκία, συμμαχούν με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, που εμπλέκεται στη μοιρασιά. Σε κάθε περίπτωση, ενδέχεται να πάνε σε έναν συμβιβασμό με τον Ερντογάν προβάλλοντας επιθετικά όρους, έχοντας εξασφαλίσει όμως ένα αρραγές «εθνικό μέτωπο»! Δεύτερον, και άμεσα συνδεδεμένο με τα προηγούμενα, είναι το γεγονός ότι από την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, η κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή, με τον πρώτο ρόλο να τον έχει ο Β.Μεϊμαράκης, απολαμβάνοντας την συνδρομή του Πρόεδρου Παπούλια, εκμεταλλεύονται το ζήτημα με το Αγαθονήσι-Καστελόριζο για να θέσει ζήτημα «εθνικής απειλής» προερχόμενης από την Τουρκία, «που καθοδηγεί προβοκάτορες που τα σπάνε στην Αθήνα, δημιουργώντας κλίμα εσωτερικής αναστάτωσης». Είναι το γνωστό σενάριο της ΕΥΠ που συνδέει τουρκική επιθετικότητα-εσωτερική κοινωνική ένταση-μουσουλμανική μετανάστευση, κάλυμμα της εισαγόμενης τρομοκρατίας. Σενάρια που φιλοξενήθηκαν στον τύπο, ενώ στο DEFENCENET, Φύλλο 3, που διανεμήθηκε δωρεάν στις 31 Μαρτίου 2010, επιχείρησε μια χοντροκομμένη σύνδεση αναρχικών ομάδων-τρομοκρατίας-συμμοριών μεταναστών! 

Ας δούμε όμως πως πολεμικά στήνεται το παιχνίδι και πως συνδέεται με την αύξηση της θητείας. Καταρχήν, σοβαρά ερωτήματα δημιουργήθηκαν σε όλους όσους γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο Πολεμικό Ναυτικό, από το μέγεθος της δραστηριοποίησης των μονάδων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ασκήσεων. Σύμφωνα με την αρθρογραφία σε πλήρη πολεμική έγερση βρέθηκε πρόσφατα ο Στόλος και γενικότερα το Π.Ν. καθώς στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, πραγματοποιήθηκαν τρεις συνδυασμένες ασκήσεις-επιχειρήσεις του ΠΝ που περιλαμβάνουν το σύνολο σχεδόν των πλωτών και εναέριων του μέσων του σε μία σπάνια - πλέον - επίδειξη δύναμης και ετοιμότητας. Οι τρεις αυτές ασκήσεις ήταν η «Αστραπή» της διοίκησης Φρεγατών, η «Ορμή» της διοίκησης Ταχέων Σκαφών και η άσκηση «Βροντή» της διοίκησης Κανονιοφόρων. Για την πραγματοποίησή των παραπάνω ασκήσεων στο Αιγαίο η διοίκηση Φρεγατών είχε στη διάθεσή της τουλάχιστον 12 φρεγάτες από τις 14 συνολικά που διαθέτει το ΠΝ, η διοίκηση Ταχέων Σκαφών είχε κινητοποιήσει τουλάχιστον 10 πυραυλακάτους και αντίστοιχα η διοίκηση κανονιοφόρων είχε βγάλει στο Αιγαίο 8 κανονιοφόρους. Παράλληλα η διοίκηση υποβρυχίων συμμετείχε με 5 υποβρύχια μεταξύ αυτών και το S 120 «Παπανικολής». Σε «συναγερμό» βρισκόταν και η διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού έχοντας αποσπάσει 10 τουλάχιστον ελικόπτερα S-70-B6 Seahawk σε φρεγάτες συνθέτοντας ουσιαστικά μια κινητοποίηση που λίγο διέφερε από τις συνθήκες μιας γενικευμένης κρίσης! 

Αξίζει επίσης να δούμε πως παρουσιάζεται η δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κυρίως, που τελευταία έχει αναβαθμίσει την παρουσία της στο Αιγαίο. Το Defencenet κάνει λόγο για πρόσφατη "πτήση δύο τουρκικών αναγνωριστικών αεροσκαφών σε ύψος 300 μέτρων πάνω από το νησί. Μία πτήση η οποία πάντως δεν έμεινε αναπάντητη από την ΠΑ τόσο με την επέκταση των READINESS και για την περιοχή του Καστελόριζου, όσο και με μία κίνηση ίσης ανταπόδοσης, «ισοδύναμου τετελεσμένου», την οποία δεν μπορεί να αποκαλύψει το Defencenet για ευνόητους λόγους". Eίτε επομένως έχουμε να κάνουμε με λόγους εντυπωσιασμού των μιλιταριστών, είτε πρόκειται για κυνική ομολογία των παράνομων και επικίνδυνων πολεμοκάπηλων παιχνιδιών των στρατοκρατών στο Αιγαίο!

Μάλιστα, για να δικαιολογηθούν τα πολεμικά σενάρια τραβιούνται τα πράγματα από τα μαλλιά: «Όλα τα Επιτελεία εκτιμούν και έχουν ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι υπάρχει προπαρασκευή σε επίπεδο υποδομής από την πλευρά της Τουρκίας, που δημιουργούν υπόνοιες για προγραμματισμό επιχείρησης ή για απόπειρα εκβιασμού της ελληνικής πλευράς, με την απειλή εκτέλεσης επιχειρήσεων κατά του Καστελόριζου ή κατά των νησιών Ρω και Στρογγύλη». Επίσης, «κατά αυτό τον τρόπο η Άγκυρα επανέρχεται στο κλίμα του 2009, όταν είχαν στείλει συνεργείο της τουρκικής τηλεόρασης στην Ρω το οποίο είχε προλάβει να καταγράψει την αλλαγή φρουράς στην νησί, σκηνές οι οποίες αν μεταδίδονταν στην Τουρκία θα δημιουργούσαν το κατάλληλο ψυχολογικό υπόστρωμα για να δικαιολογήσουν επιχειρήσεις σε ελληνικό νησί. Ευτυχώς το υλικό κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σώμα και δεν προβλήθηκε ποτέ». 

Και ερχόμαστε στο ζήτημα της Αύξησης της Στρατιωτικής θητείας διαμέσου των «εθνικών κινδύνων»: 

«Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει αποφασίσει, όπως έχει ήδη αναφέρει το Defencenet, την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, προκειμένου να βελτιωθεί η επάνδρωση των μονάδων του Αν. Αιγαίου και του Έβρου». 

Έτσι λοιπόν, ανοίγει ο δρόμος της άμεσης αύξησης της στρατιωτικής θητείας, χωρίς βεβαίως κανείς να ακουμπά τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που συντηρούν τους πλεονάζοντες ανώτερους αξιωματικούς και το άθλιο πελατειακό σύστημα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, που εισπράττει ψήφους και εκλογική πελατεία κάνοντας ρουσφέτια και τα χατίρια στα τοπικά οικονομικά συμφέροντα.

Εμείς απαιτούμε: Μείωση τώρα της στρατιωτικής θητείας στους 6μήνες. Μπλοκάρισμα όλων των πολεμικών εξοπλισμών, άμεση επιστροφή των ελληνικών μισθοφορικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων, έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. 

Πιστεύουμε ότι ο κόσμος της εργασίας σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία-Ισραήλ πρέπει να ξεσηκωθεί και να ανατρέψει τις κυβερνήσεις της Αντεργατικής λαίλαπας, του ακραίου κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλείας. Να αντισταθεί στις σειρήνες των «Πατριωτικών Μετώπων», που στο όνομα της «Σωτηρίας της χώρας», υποτάσσουν τους εργαζόμενους στα σχέδια κερδοφορίας και στην ανάπτυξη του κόσμου του πλούτου. Καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι μέσα σε κάθε εθνικό κρατικό σχηματισμό υπάρχουν δύο έθνη, των εκμεταλλευτών και του κόσμου της εργασίας, εμείς πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά της εθνικής-αστικής ενότητας και να συνδράμουμε αποφασιστικά, με ένα σύγχρονο Εργατικό Διεθνισμό, στην συνένωση και κοινή πάλη Ελλήνων εργαζομένων και μεταναστών, αλλά και στην κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας σε Αιγαίο-Βαλκάνια-Μεσόγειο.

Απαιτείται τώρα η δημιουργία ενός μαζικού Αντιπολεμικού-Αντιμιλιταριστικού-Αντιεθνικιστικού Συντονισμού,αντίπαλο δέος στην εθνικιστική και ρατσιστική έξαρση, που θα μπλοκάρει τους εξοπλισμούς και την αύξηση της θητείας, διατρανώνοντας την ανάγκη των εργαζόμενων και της νεολαίας να μείνει μακριά από τον Στρατό και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Ενώνοντας όλες τις συνιστώσες του αντιμιλιταριστικού στον κοινό αγώνα ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση της άγριας εκμετάλλευσης της νεολαίας, που ταυτόχρονα την καθιστά εχθρό των κοινωνικών αγώνων, Αναλώσιμο στην πρώτη γραμμή του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και ενάντια στην στρατολόγηση της ως Μισθοφόρο στον Στρατό και στις Δυνάμεις Καταστολής. Για την ανάπτυξη ενός Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αληθινός ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν είτανε τότε σε καμμια Μ.Κ.Ο. ! Παρότι υπήρχαν από τότε μπόλικες πεμπτοφαλαγγίτικες κυβερνητικές οργανώσεις !!