ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΡΑΙΜΙΑΔΑ: ΕΠΟΣ…ΣΚΑΝΔΑΛΟ!


Πραγματικά είναι άξιο απορίας, προς τι η στήριξη τόσων “απλών πολιτών” προς το πρόσωπο του Εφραίμ. Αυτές τις μέρες, οι φανατικοί χριστιανοί ζώστηκαν ως ταλιμπάν με τα εκρηκτικά της αμορφωσιάς, διαμαρτυρόμενοι με την προφυλάκιση του ηγούμενου. Ποια ακριβώς είναι “άδικη σύλληψη”; Το γεγονός ότι ο Εφραίμ φοράει ράσα τον κάνει “άγιο άνθρωπο” και τον καθιστά υπεράνω δικαιοσύνης; Ή μήπως έχει το αλάθητο;
Πίσω από κάθε μοναστήρι (πόσο μάλλον στο Άγιο όρος) κρύβονται πολλά κέρδη , επομένως γιατί να μην διαφθαρεί ένας άνθρωπος που φοράει ράσα; Οι ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει να κατανοήσουν, πως αμαρτωλός μπορεί να είναι και ένα πρόσωπο της Εκκλησίας, άρα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με τους νόμους, οι οποίοι είναι πάνω από τον Θεό. Ας με συγχωρήσουν οι εν Χριστώ αδελφοί για την βλασφημία και τους συγχωρώ για την υποκρισία και τις παρωπίδες.
Στο μόνο που δεν συμφωνώ με την σύλληψη Εφραίμ, είναι ότι δεν θα έπρεπε να περάσει της φυλακής τα σίδερα μόνος του. Έπρεπε να τον ακολουθήσουν και πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ενεπλάκησαν σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης ιστορίας. Αυτό του Βατοπεδίου. Κατά τ’ άλλα είναι ανόητο να γκρινιάζει κανείς επειδή τιμωρείται πρόσωπο για έγκλημα το οποίο διέπραξε, μόνο και μόνο επειδή ανήκει σε μια ομάδα ή σε κάτι το οποίο υποστηρίζει.
Δεν αποδίδεται δικαιοσύνη βάσει γούστου, ούτε είναι επιχείρημα ότι …”κι άλλοι έπρεπε να είναι φυλακή αλλά δεν μπήκαν”.  Στην Μονή Βατοπεδίου, μια ομάδα παπάδων ήθελε να πάρει την λίμνη Βιστωνίδα και την γύρω περιοχή, χρησιμοποιώντας χρυσόβουλα από την εποχή της τουρκοκρατίας. Γιατί κι εγώ να μην αγοράσω ένα οικόπεδο με λεφτά από την Monopoly; Θα είναι σκάνδαλο; Aπό την στιγμή που υποτιθέμενος “άνθρωπος του Θεού” διαχειρίζεται οικόπεδα-φιλέτα, με τις ευλογίες πολιτικών προσώπων, ώστε να εξασφαλιστεί η ταχύτητα των διαδικασιών, για να προλάβουν να φάνε όλοι.
Η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και ο νόμος περί…ανευθυνότητας βουλευτών μπορεί να κάνει ως τώρα μερικούς να κοιμούνται ήσυχοι. Δεν ξέρω αν θα έρθει η δική τους σειρά, δεν ξέρω καν αν η Εφραιμιάδα που έχει στηθεί, δεν είναι παρά αντιπερισπασμός. Τόσο καιρό, εξεταστικές επί εξεταστικών για στάχτη στα μάτια. Ποιός μας εγγυάται ότι θα τιμωρηθούν μια και καλή οι ένοχοι; Το τραγικό με τους ελληναράδες που οδύρονται σε blogs, εφημερίδες ή τρέχουν να υποδεχτούν τον Εφραίμ ως ήρωα έξω από τον Κορυδαλλό, είναι ότι δεν του αναγνωρίζουν καν την πιθανότητα να είναι ένοχος. 
Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μάλιστα αποκαλύπτει, ότι ο Εφραίμ όταν βρέθηκε στην Ρωσία πριν κάποιο διάστημα για να περιφέρει την Αγία Ζώνη, το έκανε επειδή ένα τμήμα της Κόκκινης Πλατείας ανήκει στο Βατοπέδι! Ο Εφραίμ είχε πάει για να διαπραγματευτεί τις εκτάσεις στο ρώσικο έδαφος, με αντάλλαγμα την υποστήριξη των Ρώσων! Γι’ αυτό και η θρασύτατη παρέμβαση της Ρωσίας, που ξαφνικά “ανησυχεί ” για την απονομή της δικαιοσύνης και τα πρόβατα θεωρούν ότι το κάνει επειδή “και οι Ρώσοι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί”. 
Τα παιχνίδια των ανθρώπων της θρησκείας και η διαπλοκή τους με πολιτικούς βρίσκουν στο επικό σκάνδαλο της Εφραιμιάδας την κατάλληλη τομή. Ακόμη και ο πεσμένος σε ποσοστά Πούτιν, χρειάστηκε να πουλήσει το πρόσωπο του ευσεβούς με τον Εφραίμ στο πλευρό του, για να τον δει ο ρωσικός λαός, μήπως κι ανέβουν τα ποσοστά του. Ο Εφραίμ παρουσιάστηκε από τους ελλαδέμπορους ως διεθνούς κύρους άτομο, που βοηθάει στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας. 
Η γελοιότητα πραγματικά δεν έχει όρια. Ένας ηθικός (μόνο;) αυτουργός σε ένα σκάνδαλο, έχει υποστηρικτές επειδή φοράει ράσα. Λες και αν βρίσκονταν οποιοσδήποτε άλλος στην θέση του δεν θα παρακαλούσαν όλοι αυτοί οι…καλοί χριστιανοί, να σαπίσει πίσω από τα κάγκελα. Στην κόλαση, οι τσέπες στα ράσα θα βοηθήσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: