ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

«Αυτοκινητόδρομοι Ελλάδος» Νέα εταιρία θα αναλάβει τις συμβάσεις της Νότιας Ελλάδας και το Τηλεδιόδιο

Στην απορρόφηση της Γενικής Γραμματείας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων (ΓΓΣΔΕ) από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), με στόχο την δημιουργία μίας εταιρίας που θα συντονίζει τα έργα συμβάσεων παραχώρησης και το τηλεδιόδιο, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.
Όπως πληροφορείται «Το Βήμα», η νεά καθετοποιημένη επιχειρησιακή μονάδα θα φέρει - κατά πάσα πιθανότητα - το όνομα «Αυτοκινητόδρομοι Ελλάδος» και θα αποτελεί τον εταιρικό μετασχηματισμό του ΤΕΟ, το οποίο θα απορροφήσει τις Ειδικές Υπηρεσίες Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) της ΓΓΣΔΕ, που έχουν ως αντικείμενο τα έργα με συμβάσεις παραχώρησης.

Η πρωτοβουλία λαμβάνεται προκειμένου η νέα εταιρία να είναι σε θέση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συνθήκες και στις απαιτήσεις της διαχείρισης των συμβάσεων παραχώρησης.

Η νέα εταιρία θα μπορεί να διαχειρίζεται δημόσια έργα με σύμβαση παραχώρησης και να εποπτεύει και να επιβλέπει την κατασκευή τους, να διαχειρίζεται τις συμβάσεις, αλλά κυρίως να αναλαμβάνει τον συντονισμό για την επίλυση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν τα συγκεκριμένα έργα (δίκτυα κοινής ωφέλειας, αρχαιολογικές ανασκαφές, τεχνικά και οικονομικά ζητήματα).

Επίσης, θα αναλάβει την καταγραφή και συγκέντρωση εσόδων και κυκλοφοριακών φόρτων από τα διόδια, και κυρίως την Οργάνωση του Κέντρου Ανταλλαγής Πληροφοριών και Πληρωμών (ΚΑΠΠ) για την διαχείριση και τον έλεγχο των συναλλαγών και των ηλεκτρονικών πληρωμών του διαλειτουργικού συστήματος των αυτοκινητοδρόμων, γνωστότερο ως τηλεδιόδιο

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=430766



http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: