ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ενα ξεχωριστό μουσικό γεγονός στο Βόλο!




Με αφορμή το αντάμωμα του Γιάννη Αγγελάκα και του Ψαρογιώργη  για μια μοναδική συναυλία τη Δευτέρα στις 5 Δεκεμβρίου, η Plenty Projects εξασφάλισε την ταινία αφιέρωμα 'Ταξιδιάρα Ψυχή' (2010) της Αγγελικής Αριστομενοπούλου σε πρώτη προβολή για το κοινό του Βόλου!
Η ανοικτή προβολή /πρεμιέρα θα λάβει χώρα με ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου , στις 9:30μμ στο Αχίλλειο, στη συμβολή οδών Κουμουνδούρου & Ιάσονος στην ισόγεια αίθουσα.
Εκεί θα έχει την ευκαιρία το κοινό να δει μια μοναδική ταινία για τη ζωή του Έλληνα τραγουδιστή, με εμφανίσεις από πολλούς συνεργάτες μουσικούς (Τρύπες, Νίκος Βελιώτης, κ.ά) και τη συμμετοχή του Γιώργου Ξυλούρη 'Ψαρογιώργη'.

Η δημιουργός της ταινίας καταφέρνει, μετά από 2 χρόνια παρακολούθησης του μουσικού σαν σκιά με μια κάμερα σε συναντήσεις του, συναυλίες, πρόβες και προσωπικές στιγμές, να σκιαγραφήσει χωρίς υπερβολές αλλά με καθαρή ανθρώπινη ματιά ακριβώς την ψυχή του Αγγελάκα, ενός 'αιρετικού'  ειδώλου και συνάμα μια από τις πιο καθαρές φωνές της σύγχρονης Ελλάδας.
Μια ταινία ντοκιμαντέρ, που αξίζει να δείτε ακόμα και αν δεν είστε οπαδός του δημοφιλούς μουσικού..
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, προβολή 'Tαξιδιάρα Ψυχή'  - πόρτες ανοίγουν στις 9μ
κινηματογράφος: Αχίλλειο , Ιάσονος κ Κουμουνδούρου
Διάρκεια ταινίας 60' λεπτά.
Στο χώρο θα διατίθενται εισιτήρια για την επερχόμενη συναυλία του Γ.Αγγελάκα και του Ψαρογιώργη που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του Αγίου Νικολάου στην πόλη μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3 & ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ

Ο Γιάννης Αγγελάκας, με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα και στα ηλεκτρονικά, ανεβάζουν το χειμώνα ψηλά ξεκινώντας από την πόλη του Βόλου. Μετά την περσινή εμφάνιση τους στο Volume festival στην πόλη, που άφησε εκστασιασμένο το κοινό με τις καλύτερες εντυπώσεις, ο ηγέτης του θρυλικού συγκροτήματος ‘Τρυπες’ και η παρέα του, ζωντανεύει τη σκηνή με όλα τα κομμάτια της μουσικής διαδρομής του.
Κομμάτια τους όπως ‘Σιγά μην κλάψω’ , ‘Θα Ανατέλλω’ , ‘Χάρτινο Τσίρκο’, ‘Είμαι τυχερός’, ‘Ακούω την Αγάπη’, ‘Δε χωράς πουθενά’ , ‘Απαισιόδοξο Τραγουδάκι’ και πολλά άλλα περιμένουν να τραγουδηθούν περήφανα από το κοινό..

Στην ίδια βραδιά, κατευθείαν από τα Ανώγεια, ο Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) στην πρώτη του εμφάνιση στην πόλη του Βόλου! Ο περιζήτητος δεξιοτέχνης του λαούτου θα μας ταξιδέψει στους παραδοσιακούς ήχους της Κρήτης με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Μαζί του, από το Ηράκλειο στο Βόλο, ο Γιάγκος Χαιρέτης στο τραγούδι και από την Αθήνα ο Παναγιώτης ‘Τσίκο’ στα κρουστά.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 – Gold Star Hall , Παλαιά, Βόλος
Πόρτες ανοιγουν:20:30 - Έναρξη: 21:00

Εισιτήρια:
περιορισμένα – 10 € (Public, μονο 100 πρώτα)
Προπώληση – 12 €
Είσοδος ταμείο – 15 €

Σημεία Προπώλησης

Public Βόλου | Casablanca video store (Δημητριάδος) | Ελέφαντας café bar (Τ.Οικονομάκη)

Χορηγοί Επικοινωνίας

Θεσσαλία | ΘWeek | Σελίδες | ΤRΤ | ΣΠΟΡ 89.5 | Perfect Radio 103,3 | Nova Radio 106 | Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου | This is Volos | Imagine magazine | SYN
*Με την ευκαιρία της συναυλίας, η Plenty Projects προγραμματίζει ειδική προβολή της σπάνιας ταινίας ‘Ταξιδιάρα Ψυχή’ , της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, κατά τις ημέρες πριν τη συναυλία. Μείνετε συντονισμένοι για την πρώτη επίσημη προβολή - αφιερώματος στο Γιάννη Αγγελάκα και στο Γιώργο Ξυλούρη!

(ακολουθούν βιογραφικά καλλιτεχνών)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3

Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς, πολύμορφους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας, με χειμαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή, ένας ξεχωριστός τραγουδιστής με “ψυχή ταξιδιάρα”, που καταφέρνει να συνεπαίρνει με τη ξεχωριστή ερμηνεία του. Ηγέτης και τραγουδιστής στο θρυλικό συγκρότημα Τρύπες έχει χαράξει μόνος του μια από τις πιο εντυπωσιακές καριέρες στην ελληνική μουσική σκηνή,

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός “χωρίς κανόνες”, καταφέρνει σε κάθε εμφάνισή του, να απογειώνει τη διάθεση του κοινού σε παραλήρημα. O Ντίνος Σαδίκης -δημιουργός των ‘Εν Πλω’ το 1985, συγκρότημα-σημείο αναφοράς για το ελληνικό rock παρότι κυκλοφόρησαν μόνο ένα ιστορικό album- συμπορέυεται το Γιάννη Αγγελάκα, και ως φίλοι και συνεργάτες από παλιά, βρέθηκαν με τον Στάθη Αραμπατζή μαζί στους Επισκέπτες.

Το τρίο των μουσικών, όπου εμφανίζεται αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και ξεσηκώνει το κοινό. Πάντα χαλαροί, αλλά και πάντα ενθουσιώδεις, είναι συγκινητικοί, από την αρχή έως το τέλος κάθε εμφάνισής τους!


.
ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ

O Γιώργης Ξυλούρης (‘Ψαρογιώργης’) είναι ένας επιφανής ερμηνευτής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Εξαιρετικός δεξιοτέχνης στο λαούτο, το αγαπημένο του μουσικό όργανο, και ερμηνευτής των στίχων που χαρακτηριστικά συνοδεύουν τις ιδιαίτερες αυτές μελωδίες, χρεώνεται ως ο ανανεωτής της Κρητικής μουσικής παράδοσης, ο συνδετικός κρίκος του Ψαραντώνη και της παραδοσιακής λύρας και του σύγχρονου ήχου.

Ο Γιώργης αναθράφηκε μέσα στη βαθειά μουσική παράδοση των Ανωγείων, και είναι απόγονος μιας θρυλικής οικογένειας μουσικών του ορεινού αυτού χωριού. Ο αείμνηστος Νίκος Ξυλούρης, θείος του, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της εποχής του και συνέβαλε δραστικά στην αναζωπύρωση της κρητικής παραδοσιακής μουσικής και την εξέλιξη του σύγχρονου πολιτικού τραγουδιού. Ο πατέρας του, ο Ψαραντώνης, μοναδικός στο είδος του, συνεχίζει να οδηγεί την παραδοσιακή μουσική σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, ενώ ο θείος του, ο Ψαρογιάννης, είναι διακεκριμένος λαουτιέρης.

Ο Ψαρογιώργης, όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο Γιώργης, με το χάρισμα της πλούσιας κληρονομιάς αποδίδει τις μελωδίες στο λαούτο με καινοτόμες ερμηνείες. Χρησιμοποιώντας το κρητικό λαούτο στον πιο ασυνήθιστο ρόλο του, το έχει μετατρέψει σε ένα κεντρικό μελωδικό όργανο που πλαισιώνει και στολίζει το τραγούδι και καθιστά εντονότερο το ρυθμό.

Mια βραδιά με την ευγενική υποστήριξη του μεζεδοπωλείου ‘Σβόλος’ και της μπύρας BERLIN.


http://www.novafm106.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: