ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ανάβαση στα 8.516 μέτρα, με το δεξί του πόδι ακρωτηριασμένο, και πρόσθετο μέλος!


Ούγγρος ορειβάτης, ο οποίος έχασε το δεξί του πόδι σε ατύχημα πριν από ένα χρόνο κατάφερε να «σπάσει» το δικό του προσωπικό ρεκόρ ανεβαίνοντας στην τέταρτη υψηλότερη κορυφή του κόσμου με πρόσθετο μέλος.

Ο 43χρονος Ζόλτ Ερος, ο οποίος το 2002 έγινε ο πρώτος Ούγγρος που ανεβαίνει στο Έβερεστ, κατάφερε να φτάσει την Κυριακή στην κορυφή του Λότσε σε ύψος 8.516 μέτρων...

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο YouTube με ημερομηνία 15 Μαΐου, ο Ερος επισημαίνει πως "ζόρισε πολύ" το πρόσθετο μέλος και πως αρκετές φορές χρειάστηκε να το εφαρμόσει ξανά, ειδικά όταν μαζί με τον συνοδό του έπεσαν σε χιονοθύελλα.

Ο 43χρονος ορειβάτης υπέστη πολλαπλά κατάγματα και στα δύο πόδια τον Ιανουάριο του 2010 στο βουνό Τάτρα της Σλοβακίας. Οι γιατροί δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να ακρωτηριάσουν το ένα του πόδι κάτω από το γόνατο.

Ο Ερος έχει ήδη κατακτήσει εννιά από τις 14 υψηλότερες κορυφές του κόσμου--πάνω από 8.000 μέτρα, συμπεριλαμβανομένου και του Νάνγκα Παρμπάτ, του "Βουνού Δολοφόνου" όπως ονομάζεται.

Ο Νεοζηλανδός Μαρκ Ινγλις κατέχει το "χρυσό" επειδή είναι ο μοναδικός ορειβάτης στον κόσμο χωρίς κάτω άκρα που έχει ανέβει στο Έβερεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: