ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ- ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ''ΝΑ ΜΗ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ


ΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. 

Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην σκευωρία των μπάτσων που οδήγησαν στην φυλακή τον φοιτητή Φώτη Δήμου.

Αξίζει να παραθέσουμε και το σημερινό σχετικό δημοσίευμα από το "Ποντίκι" 

Του "φύτεψαν" μολότοφ και τον έστειλαν στον Κορυδαλλό


Στον Κορυδαλλό εξακολουθεί να βρίσκεται ένα νέο παιδί, το μόνο που κρίθηκε προφυλακιστέο από τις συλλήψεις που πραγματοποίησαν στον σωρό τα καμάρια του Παπουτσή στην απεργιακή πορεία της 11ης Μαΐου και θυμίζουν ουκ ολίγες από τις λαμπρές σελίδες που έχει γράψει τα τελευταία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ., τύπου «ζαρντινιέρας» (ή ΣάιμονΤσάπμαν για όσους θυμούνται τον Βρετανό διαδηλωτή στη θεσσαλονίκη το 2003 που του άλλαξαν το σακίδιο που κουβαλούσε).

Μπορεί ο ίδιος από τη στιγμή της σύλληψης του να καταγγέλλει την κατασκευή ενοχοποιητικού στοιχείου, το ότι δηλαδή του φόρτωσαν ένα σακίδιο με 4 μολότοφ μετά τη σύλληψη του, καθώς και αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος του (ξυλοδαρμό, κ.λπ.), μπορεί να υπάρχουν μάρτυρες και φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του, ωστόσο οι καταθέσεις των αστυνομικών που τον συνέλαβαν στάθηκαν αρκετές για να διαταχθεί η προφυλάκιση του από την ανακρίτρια.

0 21 χρόνων σπουδαστής του ΤΕΙ Αθηνών Φώτης Δήμου μετράει ήδη πάνω από εβδομάδα στον Κορυδαλλό περιμένοντας να κριθεί η προσφυγή κατά της προφυλάκισης του ενώ, βάσει των αποτελεσμάτων της δακτυλοσκοπικής εξέτασης (την οποία παράγγειλε η εισαγγελέας και όχι η ανακρίτρια), προκύπτει ότι δεν υπάρχουν αποτυπώματα του στις 4 φιάλες που βρέθηκαν στο υποτιθέμενο σακίδιο του.

Ο σπουδαστής του ΤΕΙ Αθηνών κατηγορείται για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και για τη συμμετοχή του σε επεισόδια με την κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου του (ότι δηλαδή φορούσε κουκούλα).Σύμφωνα με το κατηγορητήριο (και παρά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που τον αθωώνουν), βρέθηκαν «επαρκείς ενδείξεις ενοχής» οι οποίες επέβαλαν την προφυλάκιση του - δηλαδή το σακίδιο και η αντιασφυξιογόνος μάσκα που φορούσε, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς, καθώς ο ίδιος εξαρχής τονίζει ότι φορούσε μόνο μια χειρουργική μάσκα (κάτι που προκύπτει και από φωτογραφίες) κι έφερε πάνω του μόνο το κινητό του. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι φίλοι του καθώς και τρεις μάρτυρες, παρόντες στη σκηνή της σύλληψης και άγνωστοι στον ίδιο. Ο ένας από αυτούς φωτορεπόρτερ, ο οποίος τράβηξε φωτογραφίες τη στιγμή της σύλληψης, οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο.

Η περιπέτεια του νεαρού ξεκίνησε το μεσημέρι της 11ης Μαΐου όταν, κατεβαίνοντας με το μπλοκ του «Δεν πληρώνω» και σε φάση αποχώρησης του κόσμου, ξαφνικά δημιουργήθηκε πανικός ύστερα από επεισόδιο στο Σύνταγμα μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων που πετούσαν πέτρες και οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν κυνηγημένοι, μέσω της Πανεπιστημίου, περνώντας από το μπλοκ που κατέβαινε εκείνη την ώρα.
Τα ΜΑΤ άρχισαν να ψεκάζουν τον κόσμο που έφευγε πανικόβλητος και στο ύψος του πολυκαταστήματος Attica προέβησαν σε συλλήψεις μεταξύ άλλων και του Φώτη Δήμου, ο οποίος είχε την ατυχία να φοράει «σκουρόχρωμα ρούχα». Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, αφού τον κάθισαν στο πεζοδρόμιο και του πέρασαν χειροπέδες, του εμφάνισαν κι ένα σακίδιο ρωτώντας τον «τι είναι αυτό». Στην απάντηση ότι δεν ήταν δικό του δέχτηκε κλοτσιές, βρισιές και την ειρωνεία «δεν πειράζει, ένα δωράκι από μας...».

Τη στιγμή της σύλληψης του, μάρτυρες καλούσαν τους αστυνομικούς να τον αφήσουν και ρωτούσαν το όνομα του, ώστε να προσφέρουν βοήθεια αν χρειαστεί, όπως και έγινε, καθώς ήδη τρεις μάρτυρες - πλην των φιλικών ή συγγενικών του προσώπων - έχουν καταθέσει τα όσα είδαν. Περιγράφουν δε ότι όχι μόνο δεν ήταν βίαιος και δεν πρόβαλλε καμία αντίσταση, αλλά ότι απεναντίας έδειχνε τελείως σαστισμένος, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ τον είχαν κολλήσει στον τοίχο και του άσκησαν βία.

Συλλαμβάνοντας τον πιο άσχετο κι έχοντας ανοίξει και μερικά κεφάλια, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να έχει κινδυνέψει σοβαρά, η αστυνομία στέλνει για μια ακόμη φορά το μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στις πορείες, γιατί εκτός από τον βομβαρδισμό με δακρυγόνα και το ξύλο υπάρχουν και οι συλλήψεις στην τύχη που μπορεί να οδηγήσουν σε πολύμηνες δικαστικές περιπέτειες αθώους ανθρώπους και τις οικογένειες τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: