ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η Λατρεία των ακέραιων


Στο τέλος του 19ου αιώνα πολλοι θρησκοληπτοι, αναλυτές, προφήτες, κηρυκες κλπ προβλεπαν το τέλος του κοσμου το 1900. Στο τέλος του 20ου αιώνα αντιστοιχα παραμαζωματα ανθρώπινης σκέψης προβλεπαν το τέλος του κόσμου η της τεχνολογιας , με την απιστευτη υποθεση του ιου που θα εσβηνε ολα τα στοιχεία απο τα τερματικα και σερβερ το 2000. Μόλις ηρθε το μνημόνιο δεν ηταν λιγοι που ελεγαν οτι μολις ολοκληρωθει το καλοκαιρι και μπουμε στο φθινοπωρο θα εξεγερθει ο κόσμος. Τοτε Αυγουστο μηνα τελειως λογικά και με αφθονο πολιτικο χιουμορ η αναρχοσυνδικαλιστικη εφημεριδα “Ροσινάντε” ειχε επικεφαλιδα που ελεγε περιπου οτι: “Το μονο που θα γινει το φθινοπωρο αν δεν οργανώσετε αυτονομα ανεξαρτητα σωματεια θα ειναι να βρέξει..”. Μετά ακολουθησε αλλη μια λατρεια-φετιχ του μηδεν η του ολοκληρου με την μορφη νουμερου η εποχης η κατάστασης “Μολις φτάσει η ανεργια το 20%” (ενω η ανεπισημη ηταν ηδη 25%) η “Μολις ο πληθωρισμός φτάσει το 8%”, λες κι ο μέσος ανθρωπος το 73 κατέβηκε στο Πολυτεχνειο λογω συγκεκριμένου υψους πληθωρισμου η τον Δεκέμβρη ηταν το % ανεργιας που εστελνε πετρες στα αστυνομικά τμηματα κι οχι η συμπτωση της μαζικης εκφρασης μιας κοινης αγανακτησης απέναντι σε μια αποθρασυμμένη εξουσία. 
Σε απολυτη συνέπεια με την απουσια κοινης λογικης αλλα και πολιτικης ανάλυσης της “Κατάστασης των Πραγμάτων” για να θυμηθουμε και τιτλο παλιας ταινιας του Βιμ Βέντερς αρχισε η λατρεια του γεωγραφικου ακέραιου ..”Μολις ολοκληρωθει η εξεγερση των αραβικών μεσογειακών χωρών…” θα ερθει κι απο εμας ..λες και ειναι γραμμη του μετρο που υποχρεωτικα περνοντας τη διωρυγα του Σουεζ θα παει Ελλησποντο κι απο κει Ποτιδαια και μετα Ισθμο Κορινθου ακολουθωντας περιμετρικα την Μεσογειο σαν “Περιφερειακος Εξεγερσης”. Προσφατα ερεθιστηκε η επαναστατικη κλειτοριδα της “γεωγραφικής” ολοκληρωσης με την ισπανικη διαμαρτυρια , νιωσαμε να περικυκλωνομαστε απο το επαναστατικο ρευμα και πρεπει νομοτελειακα για να κλεισει ο κυκλος και να ολοκληρωθει το σχημα του μηδεν να ερθει και απο εδω. Πρέπει να γινει ετσι γιατι ετσι θα φαινεται ολοκληρο συνεχες ακέραιο στρογγυλο. Το μονο στρογγυλο ομως φαινεται ναναι το σχημα του κωλου μας οπως εχει στρογγυλοκαθησει στο χωρο εργασιας και απο εκει γρηγορα στο χωρο αναπαυσης …στρογγυλο και ενιοτε πλακε απο το βαρος του υπερκειμενου σωματος και της συνειδησης οτι δεν το κουναμε να κοινωνικοποιηθουμε η της ελλειψης συνειδησης του οτι αν δεν το κάνουμε εμεις κανεις δεν θα το κάνει για λογαριασμό μας.
Λυπάμαι βαθυτατα που σε αυτή τη κατάσταση ενας ιδεολογικα αντιθετος εξεφρασε με μια προταση την ριζα της κακοδαιμονιας του επαναστατικου υποκειμένου στην ελλαδα …ενας πρωην τραπεζιτης ο Γεννηματας ειπε “Εδω μας εχει φαει ο χριστιανισμος η ορθοδοξια και αυτο το μεταφυσικο ανατολιτικο …εχει ο θεος ….ακομα και τα πετεινα του ουρανου δεν τ’αφηνει αβοηθητα και τετοιες γραφικες μαλακιες”….με μια γλώσσα που θα την ζηλευε η πλατεια Εξαρχειων περιεγραψε σε μια φράση αυτη την ηρεμη αφασιακη δηθεν “ψυχραιμια” των μη αντιδρωντων και της κομματικης ξυλινης γλωσσας που στο ιδιο τεμπο ρυθμο και ενταση λεει “Εκλέχτηκε γενικος γραμματέας η κυρια τάδε” και “Καταργηθηκε ο 13 μισθος απο τους εργαζομενους. Αυτη η επιθεση δεν θα περάσει” ενω περναει κανονικοτατα και αναιμακτα για το κράτος και το κεφαλαιο. Αυτη η ηγετικη αριστερά επιμενει σε πανηγυριωτικες ανακοινώσεις που πλεον στελνουνε κοσμο για υπνο οτι “Δεν θα περάσει”…”Δεν θα νικησει” ..”Ο αγωνας συνεχιζεται” με τετοια απελπισμένη μονοτονια που λες και ο ρολος τους στο δράμα ειναι ναναι το χορικο της ελπιδας με σενάριο 2 γραμμών και μάσκες Μαρξισμου Λενινισμου ενιοτε Σταλινισμου και απεναντι να περνα νικηφορο καγχαζοντας το αρμα του Νεοφιλελευθερου Αχιλλεα σερνοντας απο πισω δεμενο μεσα απο τις τρυπες των αστραγάλων το σωμα του κοσμου της μισθωτης εργασιας που ψυχορραγωντας βλέπει τον χορο να του δινει ελπιδα.
Αφου μας αρέσουν τα ολοκληρα τα μηδεν τα τελειωμένα ορια τα γεμάτα και στρογγυλεμένα γεγονοτα ας κοιτάξουμε πισω τον προηγουμενο αιώνα να αποτιμησουμε το αποτέλεσμα της ηγετικης αριστερας. Ας δουμε ψυχρά μεσα σε εναν αιώνα που φτάσαμε ακολουθωντας ηγεσιες εξουσιαστικα σχηματα πυραμιδας και ορους παλης ελαχιστης και εμμεσης συμμετοχης. Ας δουμε τι αποτέλεσμα ειχε ο ρολος του απλου ανθρωπου σαν εργαζομενος-ανεργος-ψηφοφόρος-παρελαυνων οπαδος-εκλεγων παραγοντας σημαιοφορος και καρπαζοεισπρακτορας για να πλουτισει το εικονοστάσι μαρτυρων της αριστεράς. Ενα μνημονιο μια απωλεια ολων των κατακτησεων του ανεξαρτητου αυτονομου σωματειακου κινηματος του 19ου αιωνα και των αρχων του 20ου, ανεργια μειωση μισθων,απομαζικοποιηση απεργιων πορειων και εκμηδενισμος κοινωνικοποιημενης και ενεργου συμμετοχης σε αποφάσεις δράσεων. Μια ανοδος της ηλιθιας δολοφονικης επικινδυνης ακροδεξιας του φασισμου του εθνικισμου της θρησκευτικης αναζωπυρωσης. Ενας γενικευμένος φοβος και μια αναμονη ανακοινωσης της επομενης 48ωρης απεργιας που θαχει ολοενα και λιγοτερη συμμετοχη μεχρι οι ακεραιοι αριθμοι των συμμετεχόντων να πλησιάσουν το απολυτο οριο λατρειας. Το Μηδεν…
Marx Factor

Δεν υπάρχουν σχόλια: