ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ - ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ



Η τελευταία βομβιστική επίθεση σε στρατιωτικό νοσοκομείο της αφγανικής πρωτεύουσας Καμπούλ σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε 23 όταν καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Η επίθεση σημειώθηκε στις 12:30 π.μ (τοπική ώρα) μέσα στην καφετέρια του νοσοκομείου όταν γευμάτιζαν φοιτητές της Ιατρικής, σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Ζαχίρ, επικεφαλής του εγκληματολογικού της αστυνομίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι νεκροί ήταν φοιτητές.

Η ανησυχία των αφγανικών ταγματασφαλίτικων δυνάμεων αλλά και των νατοϊκών είναι τεράστια αφού πλέον πλήττονται και περιοχές που μέχρι πρότινος θεωρούνταν απροσπέλαστες. Το νοσοκομείο βρίσκεται σε μία αυστηρά φρουρούμενη περιοχή της πρωτεύουσας, όπου υπάρχουν πολλές ξένες πρεσβείες και κτίρια διεθνών οργανισμών. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίθεση κρύος ιδρώτας έλουσε την ελληνική κυβέρνηση και το ΓΕΣ αφού μέσα στο νοσοκομείο τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν 16 Έλληνες στρατιωτικοί, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν.
Το ΓΕΕΘΑ με ανακούφιση ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα θύματα δεν βρίσκονται Έλληνες, αλλά σύμφωνα με την αρθρογραφία «από θαύμα γλίτωσαν»! Ωστόσο, η πολύνεκρη επίθεση αποδεικνύει για ακόμη φορά ότι κανείς δεν είναι πουθενά ασφαλής στο Αφγανιστάν. Οι ελληνικές δυνάμεις θεωρούνται από τον αφγανικό λαό τμήμα των νατοϊκών κατοχικών στρατευμάτων, δρουν ως τέτοια (εμπλέκονται και στη δολοφονία 5μελους οικογένειας Αφγανών το 2005) και αντιμετωπίζουν την οργή και το αίσθημα εκδίκησης του αντιστεκόμενου λαού.
Πλέον, μετά τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν και τα συντριπτικά χτυπήματα εναντίον της Αλ Κάιντα, το ΝΑΤΟ έχει απολέσει και το τελευταίο πρόσχημα της παρουσίας του στην περιοχή. Ποιος ο λόγος παραμονής εκατοντάδων Ελλήνων Μισθοφόρων, που νοιώθουν ολοένα περισσότερο την απειλή απώλειας;
Το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα αποτελούμενο από δυνάμεις κυρίως του Υγειονομικού-Μηχανικού-Πολεμικής Αεροπορίας και λόγω της ιδιαιτερότητας των αποστολών του, παρέμενε σε ασφαλείς περιοχές. Αλλά η επίθεση στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και η πρόσφατη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, απέδειξαν ότι μάλλον είναι μύθος οι διαβεβαιώσεις Ασφάλειας στους ‘Έλληνες Μισθοφόρους που εναλλασσόμενοι, από το 2002, δρουν στο Αφγανιστάν.
Στην επιβολή της Δυτικού τύπου Δημοκρατίας στο Αφγανιστάν το ελληνικό κράτος συμμετέχει με την αποστολή επιπλέον δεκάδων εκπαιδευτών των ντόπιων ταγματασφαλιτών, εκτός από την καθοδήγηση των νατοϊκών βομβαρδισμών, με θύματα συχνά αμάχους και παιδιά.
Το απαίσιο αυτό έργο, η συμμετοχή σε ένα άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεν αναζωπυρώνει τα αισθήματα του αφγανικού λαού μόνο, αλλά αποτελεί και ωμή πρόκληση για το λαό μας, που καταδίκασε από την αρχή την βάρβαρη επέμβαση και βρέθηκε να πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Μόνο το ετήσιο κόστος της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν είχε υπολογιστεί σε 11.306.906 ευρώ! Και η ΕΛΔΑΦ συμπληρώνει εννέα χρόνια συνεχούς στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν.
Όμως το κόστος απογειώνεται αν συνυπολογιστεί η δράση του Πολεμικού Ναυτικού με τις αποστολές στον Ινδικό Ωκεανό, η εκπαίδευση με έξοδα της ελληνικής κυβέρνησης εκατοντάδων μισθοφόρων ταγματασφαλιτών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων (Νέα Σάντα, Κιλκίς), την ελληνική χρηματοδότηση των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων, την ενίσχυση τους με μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα που μετέφεραν πλοία Ελλήνων εφοπλιστών και πλήρωσε το ελληνικό κράτος, τη προμήθεια συγκεκριμένων πολεμικών εξοπλισμών για τις ανάγκες συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κλπ.
Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των ελληνικών εκστρατευτικών στρατευμάτων, την έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και τη διάλυση τους.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: